İbrahim Kalın: Kıyamet DEAŞ için koptu

İbrahim Kalın: Kıyamet DEAŞ için koptu

İbrahim Kalın: Kıyamet DEAŞ için koptu Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, 15 Temmuz sonrasında Türkiye'nin çok farklı bir toplumsal mutabakat ile yeni bir sayfa ile karşı karşıya olduğunu belirterek, "Bugün bunun heba edilmemesi,...

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, 15 Temmuz sonrasında Türkiye'nin çok farklı bir toplumsal mutabakat ile yeni bir sayfa ile karşı karşıya olduğunu belirterek, "Bugün bunun heba edilmemesi, 'Yenikapı ruhu' dediğimiz toplumsal mutabakatın canlı bir şekilde ileriye doğru taşınması ayrıca bir önem arz ediyor" diye konuştu. 

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin Üsküdar'daki yerleşkesinde 15 Temmuz darbe girişimi gecesi şehit olan Prof. Dr. İlhan Varank anısına 'Büyüteç ile 15 Temmuz' adlı sempozyum düzenlendi. Sempozyumun açılışına başta Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, KADEM Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, İlhan Varank'ın eşi Saadet Varank olmak üzere akademisyenler ile öğrenciler katıldı.  Sempozyumun açılışında bir konuşma yapan İbrahim Kalın, 15 Temmuz'un bir direniş destanı olduğunu belirterek, sokağa çıkanların özgürlük ve demokrasi adına  millet iradesine sahip çıktıklarını söyledi. 

Bugün itirabiyle Türkiye'nin 15 Temmuz öncesine göre daha güçlü bir noktada bulunduğuna vurgu yapan Kalın, "Darbe girişimini yapanların hesaplarının tam tersine bugün Türkiye yepyeni bir toplumsal mutabakatla bir Yenikapı ruhuyla, milletiyle birlikte çok daha güçlü bir konumdadır" diye konuştu. 
15 Temmuz darbe girişiminin bir başka ülkede olması halinde o ülkede devletin çökeceğini, siyasetin biteceğini, ekonominin dağılacağını toplumun da birbirine gireceğini belirten İbrahim Kalın, Türkiye'nin ise 15 Temmuz'dan sadece 5 buçuk hafta sonra kendi imkanlarıyla  Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlattığını ifade etti. 

'FIRAT KALKANI HAREKATI'
Kalın, Fırat Kalkanı Harekatıyla ilgili şunları söyledi:
"Bir terör örgütünü def ederken yani, FETÖ'nün darbe girişimini dağıtırken aynı zamanda bir başka terör örgütü olan DEAŞ'a karşı Suriye'de Suriye halkı için ve kendi güvenliğimiz için bir harekat başlattık. Harekat 55-56. gününe girdi. Bu harekat son derece başarılı bir şekilde devam ediyor. Ta ki sınırlarımız bütünüyle güvence altına alınıncaya kadar ve Suriye halkı kendi köylerine, kasabalarına, şehirlerine bu harekat devam edecek. Pazar günü bildiğiniz gibi teolojik anlamları olan kendilerine göre kıyamet savaşının kopacağını iddia ettikleri Dabık şehri de onların elinden alındı. Kıyamet filan kopmadı; tam tersine kıyamet DEAŞ için koptu. İyi de oldu. Bu terör örgütüne karşı mücadelemiz devam edecektir. Ancak aynı zamanda bir PKK terör örgütü ile de mücadelemiz devam ediyor. Büktün bunlara ortaya koyduğumuzda Türkiye bugün 3 terör örgütüyle PKK'ya karşı DEAŞ'a karşı, FETÖ'ye karşı mücadelede tek NATO üyesi ülkedir."

"FETÖ'CÜ DARBENİN MODERN DARBELER TARİHİNDE  BAŞKA BİR ÖRNEĞİ YOK"
Sözcü Kalın, modern darbeler tarihine bakıldığında 15 Temmuz darbe girişiminin bir örneğinin olmadığın altını çizerek, "FETÖ'cü darbe, darbeler tarihine nev-i şahsına münhasır bir örnek olarak geçmiştir. Tipik FETÖ'cü bir tavır olarak o hainler, o alçaklar, birilerinin sırtından bir şeyler yapmaya kalktılar. Türk ordusunu, Türk yargısını  kullanmaya kalktılar. Ama hamdolsun bu hesapları da ters-yüz oldu" ifadelerini kullandı.  Konuşmasında FETÖ'ye karşı hem Türkiye'de hem de dünyanın dört tarafından kapsamlı ve kararlı bir mücadele verileceği mesajını veren İbrahim Kalın, yürütülen bu mücadele için Batı'dan yapılan eleştirilere de değindi.

BATI'DAN YAPILAN ELEŞTİRİLERE YANIT
Kalın, "Birileri çıkıp Batı'dan bizi eleştiriyor. Ancak acaba kendilerini başlarına böyle bir darbe girişimi gelseydi böyle bir örgüt 30-40 yıllık hazırlıktan sonra ülkedeki meşru demokratik düzeni değiştirmek için yüzlerce insanı öldürseydi, kendi tanklarıyla silahlarıyla halkını öldürseydi acaba Batılıların tavrı ne olurdu?" diye konuştu. 

FETÖ İLE MÜCADELEDE 'KARARLILIK' MESAJI
İbrahim Kalın, "Bugün Batı'dan bizi eleştiriyorlar. İşte, 'şu kadar kişiyi işten attınız, şu kadar kişiyi görevden uzaklaştırıyorsunuz; bunları nereden biliyorsunuz?' FETÖ terör örgütünün başındaki, bir noktada bundan 7-8 yıl önce Türkiye'de 3 milyondan fazla takipçisi olduğunu iddia ediyordu. 30-40 yıl bir hazırlık neticesinde devletin her kademesine sızmış bu örgüt mensuplarını temizlemek bizim 15 Temmuz şehitlerine karşı en büyük vefa borcumuzdur. O gece hayatının en büyük riskini alarak sokağa çıkan milletimize şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuz var. Aynı zamanda bu ülkenin geleceğini tekrar karartmamaları için demokrasi, hukukun üstünlüğü için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu mücadele devam edecektir" şeklinde konuştu. 

"YENİKAPI RUHU HEBA EDİLMEMELİ"
Sözcü Kalın, 15 Temmuz'dan sonra devletin, liyakat, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkeleri çerçevesinde bütün işlerini yeniden değerlendirdiği bir dönemden geçildiğini anlattı.15 Temmuz sonrası Yenikapı ruhuyla yeni bir toplumsal mutabakatın oluştuğunu hatırlatan Kalın, "Türkiye 15 Temmuz sonrası yeni bir sayfa ile karşı karşıyadır. Bugün bunun heba edilmemesi, Yenikapı ruhu diye ifade ettiğimiz toplumsal mutabakatın  canlı bir şekilde ileriye doğru taşınması ayrıca bir önem arz ediyor" şeklinde konuştu.  

YENİKAPI RUHU....
Kalın, "Türkiye bugün, Yenikapı ruhuyla önümüzdeki siyasi, ekonomik, toplumsal bütün sorunları aşma iradesine sahiptir. Çevremizde dış politika konularında, Suriye'de Irak'ta yaşanan sorunları aşacak idrake, dirayete ve güce bugün hamdolsun sahiptir. Bunun yaşatmanın yolu da 15 Temmuz şehitlerini hergün hatırlamaktan geçiyor" dedi. 
Konuşmasının ardından İbrahim Kalın'a günün anısına 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gerçekleşen demokrasi nöbetlerinden bir anı yansıtan resim tablosu hediye edildi. Ardından, sempozyum 'Tarihi ve Güncel Boyutlarıyla 15 Temmuz', adlı oturumla devam etti. 

">

"İbrahim Kalın: Kıyamet DEAŞ için koptu" haberi, 19 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İbrahim Kalın: Kıyamet DEAŞ için koptu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İbrahim Kalın: Kıyamet DEAŞ için koptu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  2. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  3. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  4. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  5. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  6. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  7. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  8. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  9. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  10. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  11. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  12. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  13. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  14. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  15. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  16. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  17. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  18. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  19. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  20. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
Politika Haberleri