İçişleri Bakanı Ala: Gözaltı sayısı 18 bin, 49 bin kişinin de pasaportu iptal edildi

İçişleri Bakanı Ala: Gözaltı sayısı 18 bin, 49 bin kişinin de pasaportu iptal edildi

İçişleri Bakanı Ala: Gözaltı sayısı 18 bin, ... İçişleri Bakanı Efkan Ala, TRT Haber canlı yayınında FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturmada son bilançoyu açıkladı.İşte Ala'nın açıklamalarından satır başlarıŞu an itibarıyla gözaltına alınanların sayısı...

İçişleri Bakanı Efkan Ala, TRT Haber canlı yayınında FETÖ darbe girişimine ilişkin soruşturmada son bilançoyu açıkladı.

İşte Ala'nın açıklamalarından satır başları

Şu an itibarıyla gözaltına alınanların sayısı 18 bin 44, tutuklu sayısı 9 bin 677, pasaportu iptal edilenlerin sayısı 49 bin 211.

NORMAL LİSELERDEN ASKER YETİŞTİRECEĞİZ
Normal liselerden mezun olanları alıp asker yetiştireceğiz. Şunu söylemek istiyorum, 2002’de girenler şu an üsteğmen. Baştaki tümgeneral, ana yapı olarak da tuğgenerallerin çoğu bunlardan. Demek ki 80’lerden itibaren girmeye başlamışlar. 90’larda girmişler, devam etmiş. 2003’te çoğu yüzbaşıydı.

İSTANBUL’UN ANKARA’NIN GÖBEĞİNDE…
Hava Üssü, Ankara’nın göbeğinde buna lüzum yok. Kötü sistemle kötü niyetliler bir araya geldiğinde, ülkelere inanılmaz zararlar verebiliyorlar.

ABD’Lİ GENERALİN AÇIKLAMALARI
Lüzumsuz bir açıklama. Eğer bir itiraf değilse, olacak iş değil. ABD’nin muhatabı Türkdevletidir. Tamamen düşünülmeden ya da çok düşünülerek, itiraf dememin sebebi o. Devletler arasındaki ilişkilerde yeri olmayan, diplomatik değeri olmayan bir cümle. Ama anlamsız bir cümle eğer yapılan işleri ifade etmiyorsa.

CANİKLİ’NİN ''BUNLARIN SİVİL AYAKLARI VAR’ AÇIKLAMASI… 1 NUMARA TARTIŞMASI
Maşaların bir numarası belli, Pensilvanya’da oturan zat. Maşayı tutanları arıyorsak, onları kuvvetli tahminlerle söyleyebiliriz, ama çok açık etseler kendilerini maşaları kullanmazlardı. Bunlar bellidir, ama bunu söylediğinizde ispat istenir. Birincisi de belli,Türkiye’de ne yapmak istedikleri de belli. DAEŞ ne yapıyorsa Suriye’de El Kaide ne yapıyorsa Irak’ta nasıl ülkeleri perişan ettilerse Türkiye’yi de, şimdi denediler. Kaçıncı kez denediler.

HİMMET DİYE HARAÇ TOPLADILAR
Onlar dışarıdaki kullanılan maşaların ilişkide olduğu, paralel çete himmet diye haraç topladı, orada da paralar dağıttı. Milletin parasını pulunu yedirdiler. Darbeci alınmış sorgulanmış götürülmüş. Bunları söyleyebileceğiniz hiçbir vaka yok. Oraya buraya vurup kapıları kırıp girenler, kendi kendilerine bile yaptıkları şiddetin etkisiyle kendilerinde bazı emareler olabilir. 

SORUŞTURMALARDA İLGİNÇ ŞEYLER ÇIKABİLİR
Bizden bu düzenlemeleri istiyorlar, gidip de linç edelim demiyorlar. Düzenlemeler bekliyorlar, en ağır şekilde cezalandırın diyor milletimiz. Bundan sonraki soruşturmalarda çok daha ilginç şeyler çıkabilir. Kim kiminle iş tuttu, hangi terör örgütleriyle paylaşımda bulundu, nasıl yapılması gereken işi savsakladı da şehitlerimiz oldu, nasıl verilmesi gereken istihbaratı vermedi de bombalar patladı. Bunlar sadece tahmini söylediğim şeyler değil. 

Mesela bir jandarmadan bir görevli, DAEŞ’ten aldığı bu yapıya ait aldığı istihbaratı paylaşmıyor ve güzergahta başka bir yüzbaşı var. Onlar bu istihbaratı emniyetle paylaşmıyorlar. O bomba sonra… Yani bu tür şeyler çok fazla. Daha bu hadise olduğuzaman kendi aralarındaki görüşmelerinde nasıl bunlardan bilgi aldıklarını itiraf edenler var. 

Hakkari’de mesela duran hanımefendilere sokakta, polis zırhlı aracının içinden maytap atıldı, onları hemen görevden aldık. Van’da sokakta yanan polis araçlarını, yanmayan polis araçlarını panzerler götürdü. Onları da görevden aldık. Bunlar yakaladıklarımız. 

"İçişleri Bakanı Ala: Gözaltı sayısı 18 bin, 49 bin kişinin de pasaportu iptal edildi" haberi, 29 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İçişleri Bakanı Ala: Gözaltı sayısı 18 bin, 49 bin kişinin de pasaportu iptal edildi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İçişleri Bakanı Ala: Gözaltı sayısı 18 bin, 49 bin kişinin de pasaportu iptal edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  2. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  3. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  4. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  5. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  6. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  7. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  8. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  9. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  10. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  11. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  12. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  13. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  14. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  15. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  16. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
  17. 00:39 Tesla'nın karı yılın ilk çeyreğinde sert bir düşüş yaşadı
  18. 00:35 Özgür Özel: "Ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim"
  19. 00:34 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder görevinden istifa ettiğini açıkladı
  20. 00:30 Arsenal, Chelsea'yi 5-0 mağlup ederek liderliği sürdürdü
Politika Haberleri