İçişleri Bakanlığı'na göre 102 kişinin katledildiği Gar katliamında kusur yok!

İçişleri Bakanlığı'na göre 102 kişinin katledildiği Gar katliamında kusur yok!

İçişleri Bakanlığı'na göre 102 kişinin katle... İçişleri Bakanlığı, Ankara Garı önündeki patlamada yaşamını yitiren sendikacı Tekin Arslan’ın ailesinin açtığı 1 milyon 200 bin TL’lik tazminat davasında mahkemeye skandal bir savunma gönderdi. 102 kişinin öldüğü...

İçişleri Bakanlığı, Ankara Garı önündeki patlamada yaşamını yitiren sendikacı Tekin Arslan’ın ailesinin açtığı 1 milyon 200 bin TL’lik tazminat davasında mahkemeye skandal bir savunma gönderdi. 102 kişinin öldüğü olayda güvenlik açığının olmadığını iddia eden bakanlık, saldırının miting saatinden önce yaşandığını savundu.

İçişleri Bakanlığı, Ankara Tren Garı önünde yaşanan patlamada yaşamını yitiren sendikacı Tekin Arslan’ın ailesinin açtığı 1 milyon 200 bin TL’lik tazminat davasında mahkemeye skandal bir savunma gönderdi. Patlama olayında güvenlik açığının olmadığını iddia eden bakanlık, saldırının miting saatinden önce yaşandığını, emniyete öncesinde bir ihbarın gelmediğini savundu. Savunma dilekçesinde, “Dünyayı sarsan terör tehdidinin önüne ancak uluslararası mücadele stratejisi ile geliştirmekle bir nebze geçilebilir'' denilmesi dikkat çekti.

10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitiren İnşaat İşçileri Sendikası kurucularından, Yönetim Kurulu üyesi Tekin Arslan’ın ailesi, İçişleri Bakanlığı aleyhinde “IŞİD terör örgütünün terör eylemini engellemekle görevli ve sorumlu olduğu halde yetki ve görevini yerine getirmediği'' gerekçesiyle 1 milyon 200 bin TL maddi-manevi tazminat davası açmıştı. İçişleri Bakanlığı, Ankara 17. İdare Mahkemesi’ne yazılı bir savunma verdi. Mahkemeyi yanıltıcı bilgilerin verildiği dilekçede, patlama olayı ile ilgili İçişleri Bakanlığı’nin idari soruşturmasının devam ettiği belirtildi. Oysa bu bilgi gerçeği yansıtmıyor. Bakanlığın idari soruşturması tamamlandı ve müfettişler hazırladıkları ön inceleme raporunda açık istihbarat bilgisinin ilgili birimlere aktarılmadığını belirterek Ankara Emniyeti yönetimi kusurlu bulunmuştu.

Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, 10 Ekim 2015 tarihinde Gar önünde meydana gelen patlama olayı ile ilgili yapılmış bir ihbarın tespit edilmediği ileri sürülen dilekçede, il genelinde yapılan güvenlik tedbirlerinin Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından planlandığı aktarıldı. Dilekçedeki bu bilgi de şüphe yarattı. Çünkü müfettişlerin raporunda patlama öncesinde Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nın miting gibi yerlere birden çok canlı bomba yapılacağına ilişkin istihbarat bilgisi, Ankara Emniyeti’ne gönderilmişti.

''Beklenmeyen durum’

Davanın asılsız iddialarla açıldığı ve haksız olduğu ve bu nedenle reddi istenen dilekçede, “Kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması devletin asli görevidir. Ancak idarenin tazmin yükümlülüğünün doğması, ''zararın idarenin ağır hizmet kusuru sonucu meydana gelmiş olması koşuluna bağlı bulunmaktadır'' denildi.

Ankara’da yapılacak mitingde beklenmeyen bir durum karşısında olası yaşanacaklar için güvenlik güçlerinin tüm önlemleri aldığını ve görevinin gereğini yerine getirdiği ileri sürülen dilekçede, şöyle denildi: “Olay öncesi ve sonrasında davalı idaremiz üzerine düşen gerekli dikkat ve özeni göstermiştir. İdarenin hizmet kusurundan kaynaklanan herhangi bir güvenlik açığı mevcut değildir. Belirtmek gerekir ki; olay bir terör saldırısıdır ve patlama ise ''miting alanı dışında’, ''kararlaştırılmış miting saatinden önce’ gerçekleşmiştir. İdare, ancak patlamanın meydana gelmesinde ağır hizmet kusurunun bulunması halinde sorumlu olacaktır.''

Üstü kapalı itiraf

Terör eylemlerini devletin tek başına önleyemediği üstü kapalı itiraf edilen dilekçede, şu ifadeler kullanıldı: “Terör eylemleri; toplumun düzenini bozan ve masum kişilerin zarar görmesine yol açan niteliklere sahip olup şu anda dünya çapında tehdit oluşturmaktadır. Teröre karşı etkin tedbirlerin uluslararası boyutta alınması şarttır. Zira terörizm, uluslararası bir olgudur ve terörle mücadele uluslararası ölçekte yapılmalıdır. Dünyayı saran terör tehdidinin önüne ancak uluslararası mücadele stratejisi geliştirmekle bir nebze geçilebilir.

kesk.jpg

KESK’ten protesto

''10 Ekim Emek, Barış ve Demokrasi’ mitingini düzenleyen örgütler DİSK, KESK, TMMOB ve TTB; mahkemeye sunulan iddianameyi reddetti. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, “Her katliam sonrasında ''güvenlik zafiyeti yoktur’ deme sorumsuzluğunda bulunanlardan elbette katliamı aydınlatmalarını beklemiyoruz'' dedi. Özgen, iddianamede, IŞİD örgütlenmesinin Türkiye’deki etki ve ilişki ağını ortaya koyan bilgi ve belgelerin savcılık tarafından dikkate alınmayıp soruşturma konusu yapılmamış olmasına dikkat çekti. Ankara Adliyesi önünde toplanan grup iddianamenin siyasi sorumluları ve ilgili kamu görevlilerini koruduğu ve gözettiği gerekçesiyle, yetkili mahkeme tarafından savcılığa geri iade edilmesini talep etti. Nisan ayında açıklanması beklenen iddianamenin, katliamdan 9 ay sonra açıklanmasına tepki gösterildi.

"İçişleri Bakanlığı'na göre 102 kişinin katledildiği Gar katliamında kusur yok!" haberi, 02 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İçişleri Bakanlığı'na göre 102 kişinin katledildiği Gar katliamında kusur yok! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İçişleri Bakanlığı'na göre 102 kişinin katledildiği Gar katliamında kusur yok! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  4. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  5. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  6. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  7. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  8. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  9. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  10. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  11. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  12. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  13. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  14. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  15. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  16. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  17. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  18. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  19. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  20. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
Gündem Haberleri