İlerici Kadınlar: Fetvalarınızdan ve yasalarınızdan daha güçlüyüz

İlerici Kadınlar: Fetvalarınızdan ve yasalarınızdan daha güçlüyüz

İlerici Kadınlar: Fetvalarınızdan ve yasalar... İlerici Kadınlar Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için yaptığı basın açıklamasında, silahlarınızdan, fetvalarınızdan ve yasalarınızdan daha güçlüyüz diyerek, kadınları sokağa çağırdı. Taleplerin sıralandığı...

İlerici Kadınlar Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için yaptığı basın açıklamasında, silahlarınızdan, fetvalarınızdan ve yasalarınızdan daha güçlüyüz diyerek, kadınları sokağa çağırdı. Taleplerin sıralandığı İKD açıklamasında,  "Kadın katillerini ve tecavüzcüleri koruyan yasalar derhal kaldırılmalı ve buna yönelik hiçbir adım atmayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı istifa etmelidir!" ifadeleriyle Bakan Sema Ramazanoğlu'na istifa çağrısı yapıldı. 

İlerici Kadınlar Derneği'nin 8 Mart Bildirisi;

Merhaba,

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü bildirimiz ve buluşma noktalarımız aşağıdaki gibidir.

Bilgilerinize sunarız....

Yaşasın 8 Mart !

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ

GERİCİLİĞE, SAVAŞA VE SÖMÜRÜYE KARŞI

YAŞASIN DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ! YAŞASIN 8 MART!

ikd.png

8 Mart 1857 tarihinde ABD’de New Yorklu dokuma işçisi kadınların 16 saatlik iş gününün 10 saate indirilmesi ve ücretlerin artırılması talebi ile başlattıkları grev, o zamana kadarki en kitlesel kadın eylemine dönüştü. Polisin kadınları fabrikaya kapatması sonrası fabrikada çıkan yangında 129 kadın işçi hayatını kaybetti…

Bugün memleketimize bakıldığında da her gün yaşanan kadın cinayetleri, tacizler ortadayken, esnek çalışma adı altında kadının daha fazla sömürülmesi gerçeği varken, bölgede gerçekleşen savaşta, göçlerde en fazla etkilenen kadınlar iken, bu 8 Mart bizler için sesimizi daha fazla yükseltmemizi ve mücadelemizi büyütmemizi zorunlu kılıyor.

- Kadın katillerini ve tecavüzcüleri koruyan yasalar derhal kaldırılmalı ve buna yönelik hiçbir adım atmayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı istifa etmelidir!

Taciz, tecavüz ve kadın cinayetleri yaşamımızı karartmaya devam ediyor. Sorunun birinci elden muhatabı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ise kadına yönelik şiddetin artmadığını, algıda seçicilik olduğunu söylüyor. Aile içi şiddete çözüm olarak uzlaştırma ve kadını evine geri gönderme uygulamasını reddediyoruz!

- Diyanet kapatılmalıdır!

Son dönemlerde toplumsal yaşamı dini referanslarla yeniden şekillendirmeye çalışan AKP iktidarı, Diyanet’in daha etkin bir rol almasının önünü açtı. Verdiği her fetva ve yaptığı her açıklama ile kadın kimliğini aşağılayan Diyanet, işlenen kadın cinayetlerine adeta davetiye çıkarıyor. Diyanet, kadın düşmanı söylemleri, fetvaları, tartışma yaratan bütçesi ve lüks makam araçlarıyla topluma zarar vermektedir. Gericiliğe karşı laiklik için mücadelenin ön saflarında yer alacağımızı ilan ediyoruz!

- AKP iktidarı ve yandaşları savaş kışkırtıcılığı yapmaktan derhal vazgeçmeli, cihatçı çetelere silah ihracını ve her türlü desteği durdurmalıdır!

Bölgemizde emperyalist ülkelerin çıkarları uğruna körüklenen savaşlar, ülkemizde yaşanan çatışmalar sonucunda kadınlar katlediliyor. Gaziantep’te IŞİD çetesinin Ezidi kadınları pazarladığı mekanlar tespit edilirken mahkemeler suçluları tutuklamak yerine jet hızı ile davayı kapatmayı tercih ediyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin ölmesine seyirci kalmayacağız, savaşa karşı mücadeleyi yükselteceğiz!

- Kadınları iş yaşamından daha fazla uzaklaştıracak olan yasa geri çekilmelidir!

İş yaşamında kayıt dışı, güvencesiz ve sigortasız çalıştırılan en büyük kesimi kadınlar oluşturuyor. Evde parça başı çalışma ya da tarımda ücretsiz aile işçiliği halen kadınların en yaygın çalışma şekli. Bugünlerde Meclis’e getirilen yeni yasa tasarısı, kadınların bu çalışma şeklini perçinlemekte diğer emekçiler için de esnek çalışma modelini dayatmaktadır. Esnek ve güvencesiz çalışmayı reddediyoruz!

SİLAHLARINIZDAN, FETVALARINIZDAN, YASALARINIZDAN DAHA GÜÇLÜYÜZ

"İlerici Kadınlar: Fetvalarınızdan ve yasalarınızdan daha güçlüyüz" haberi, 05 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İlerici Kadınlar: Fetvalarınızdan ve yasalarınızdan daha güçlüyüz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İlerici Kadınlar: Fetvalarınızdan ve yasalarınızdan daha güçlüyüz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Gündem Haberleri