İlk milli tüfeği ABD'ye satmaya çalışan müdürü AKP yetiştirmiş!

İlk milli tüfeği ABD'ye satmaya çalışan müdürü AKP yetiştirmiş!

İlk milli tüfeği ABD'ye satmaya çalışan müdü... Türkiye’ye ait milli piyade tüfeği çizimlerini ABD’li bir firmaya satarken suç üstü yakalanan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, AKP Siyaset Akademisi mezunu çıktı. CHP İstanbul...

Türkiye’ye ait milli piyade tüfeği çizimlerini ABD’li bir firmaya satarken suç üstü yakalanan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, AKP Siyaset Akademisi mezunu çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Tanrıverdi’nin Nisan 2013’te, Kırıkkale AKP örgütü tarafından düzenlenen “Siyaset Akademisi'' toplantılarına katıldığını belgeledi. Tekin’in Sözcü ile paylaştığı fotoğrafta Tanrıverdi, İstanbul Fatih’in AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Demir’in, siyaset akademisinde yaptığı konuşmayı izleyenler arasında yer alıyor.
13 Nisan 2013 tarihindeki program, AKP Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından, parti binasında gerçekleştirilmişti. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonun kritik isimlerinden İstanbul Fatih Belediye Başkanı Demir de, “AKP siyaset akademisine'' katılanlara, “siyaset dersi'' vermişti. Belediye Başkanı Demir, o derste “En büyük sosyal sermaye güvendir. Güvenin karşılığı ise bir hayattır, bir ömürdür'' diye konuşmuştu.

“GELENEK?HALİNE?GETİRDİLER''

Tanrıverdi’nin AKP akademisinde yer almasıyla ilgili konuşan Tekin, “Hem rüşvetçi, hem casus. Nerede yetiştiği de belli oldu'' dedi. Tekin şöyle konuştu: “Casusu orada burada arayacağınıza, okulu belli. AKP okulundan mezun olmuş casus ortaya çıktı belgeleriyle. Çok şaşırmadık. Çünkü artık bu gibi işleri bir siyasi gelenek haline getirdiler.'' Hükümete yakın medyanın bu konulara hiç girmediğine de dikkat çeken Tekin, “Bakın ortaya çıktı… Hani bize, millilik, mane-viyat dersi verenler var ya onların bir ihanet ve casusluk işi içinde olduğu ortaya çıktı. Her şeyi görüp, yazan AKP medyasının da bunları hiç görmemesi ayrıca manidar'' diye konuştu.

Ne olmuştu?
Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, ABD’de silah fabrikası bulunan Türk iş adamına MP-5 ve MPT-76 marka silahların çizim ve üretim planlarını satarken suçüstü yakalanmıştı. 18 milyon dolarlık milli piyade tüfeği MPT-76 projesinde, ilk olarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün prototipini denediği silahlardan ABD’nin yanı sıra Şili ve Azerbaycan da sipariş vermişti. Milli piyade tüfeğinin projeleri, MKE Kırıkkale Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi tarafından 300 bin dolar ve 200 bin liraya satılmak istendi. İstihbarat ve organize suçlar bürosuna bağlı ekipler tarafından para dolu çantayla kıskıvrak yakalanan Tanrıverdi’nin ilk ifadesinde “Ben bu olayda hatalıyım. Yaptığımın farkındayım ve pişmanım'' dediği öğrenilmişti.
 

"İlk milli tüfeği ABD'ye satmaya çalışan müdürü AKP yetiştirmiş!" haberi, 10 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İlk milli tüfeği ABD'ye satmaya çalışan müdürü AKP yetiştirmiş! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İlk milli tüfeği ABD'ye satmaya çalışan müdürü AKP yetiştirmiş! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  2. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  3. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  4. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  5. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  6. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  7. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  8. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  9. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  10. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  11. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  12. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  13. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  14. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  15. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  16. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  17. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  18. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  19. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  20. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
Gündem Haberleri