İlk temayülden Binali çıktı!

İlk temayülden Binali çıktı!

İlk temayülden Binali çıktı! Ahmet Davutoğlu'nun istemeden, Erdoğan'la görüşmesinin ardından istifa etmek zorunda kalmasıyla tamamlanan darbe sürecinin ardından, AKP'nin aradığı 'Davutoğlu'ndan daha da düşük profilli Başbakan' ile ilgili parti üyelerinin...

Ahmet Davutoğlu'nun istemeden, Erdoğan'la görüşmesinin ardından istifa etmek zorunda kalmasıyla tamamlanan darbe sürecinin ardından, AKP'nin aradığı 'Davutoğlu'ndan daha da düşük profilli Başbakan' ile ilgili parti üyelerinin de görüşü alınıyor. Erdoğan'ın emri ile seçileceği herkesin bildiği yeni lider için örgütlerden de görüş alınıyor.

AKP Genel Merkezi'nde saat 14:00'de başlayan ilk temayül yoklamasına,  81 ilin il başkanı, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye başkanları, il genel meclisi başkanları çağrıldı. 363 çağrılı isimden toplantıya 329'u katıldı. Al Jazeera'nin haberine göre, toplantı öncesinde Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın yardımcıları, sorumlu oldukları illerin, il başkanlarıyla gruplar halinde görüştü. Al Jazeera'nın edindiği bilgiye göre, bu görüşmelerde ilk nabız alındı.

Daha sonra Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş başkanlığında toplantıya geçildi. Partililere tek soru yöneltildi: "Genel Başkan olarak kimi görmek istiyorsunuz?" Dağıtılan zarflara da tek bir ismin yazılması istendi.

Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre yaklaşık iki saat süren toplantı sonucunda teşkilat mensuplarının eğilimi genel olarak Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım oldu. Kaynaklar, Yıldırım'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı da bazı partililerin genel başkan adayı olarak yazdıkları ancak bunlarının sayısının Yıldırım'ın gerisinde kaldığı belirtti.

AKP'de geleneksel temayül yoklaması salı günü yapılacak milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları MKYK'ları, Merkez Disiplin, Siyasi Etik ve Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu üyeleriyle devam edecek.

DAHA ÖNCE DE GÜL ÇIKMIŞTI

AKP'nin genel başkanlık arayışı için yapılan temayül yoklamasının ne kadar dikkate alınacağı ise, Davutoğlu'nun devrildiği darbenin işaret fişeğini çakan 'Pelikan Bildirisi'nde ortaya çıkmıştı. Darbe bildirisini kaleme alanlar, Davutoğlu'nun genel başkan seçildiği kongreden önce yapılan temayül yoklamasında Abdullah Gül'e yüzde 67, Davutoğlu'na ise yüzde 1 destek çıktığı halde Davutoğlu'nun bizzat Erdoğan tarafından genel başkan yapıldığı açıklanmıştı. Son temayül yoklamasının da yine önceki gibi göstermelik olduğu ve genel başkanı Erdoğan'ın bizzat belirleyeceği biliniyor.

"İlk temayülden Binali çıktı!" haberi, 16 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İlk temayülden Binali çıktı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İlk temayülden Binali çıktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Politika Haberleri