İlkokulda skandal! Çocukları cihatçılara emanet etmişler

İlkokulda skandal! Çocukları cihatçılara emanet etmişler

İlkokulda skandal! Çocukları cihatçılara ema... Milli Eğitim Müdürlükleri ile protokol imzalayarak okullarda etkinlik düzenleyen Anadolu Gençlik Derneğii sohbetlerinde cihat propagandası yapıyor.Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Milli Eğitim...

Milli Eğitim Müdürlükleri ile protokol imzalayarak okullarda etkinlik düzenleyen Anadolu Gençlik Derneğii sohbetlerinde cihat propagandası yapıyor.

Saadet Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Milli Eğitim Müdürlükleri ile imzaladıkları protokolle uzun bir süredir ilkokul ve liselerde dini propaganda gerçekleştiriyor. Okul binalarında stantlar açıyor, bildiri dağıtıyor, dini yarışmalar düzenliyor.

Evrensel'den Eylem Nazlıer'in haberine göre derneğin internet sitelerinde yayınlanan görsellere dikkat çekildi. Görsellerde küçük yaşta çocukların olduğu dini etkinlikte duvarda “Hayat, iman ve cihat'' pankartının asıldığını görülüyor.

cihat1-001.jpg

Başka bir görselde ise 8-9 yaşındaki çocukların ellerine “Hayat, iman ve cihattır'', “Müslüman noel kutlamaz'', “Unutma noel baba kendi çocuklarına gökten oyuncak, müslüman çocuklarına gökten bomba yağdırır'', “Zil çalınca okula koşan çocuklara, ezan  okununca camiye koşmayı nasip eyle ya Rabb'', “Allah ile olduktan sonra ölüm de ömür de hoştur'' yazılı dövizler veriliyor.

cihat2-001.jpgcihat3.jpg

Anadolu Gençlik Derneği gibi derneklerin okullarda faaliyet yürütmesine ise veliler ve uzmanlar tepki gösteriyor. İsmini vermek istemeyen bir veli, dini vakıfların okullarda faaliyet yürütmesinin laik ve bilimsel eğitime aykırı olduğunu söyledi.

''FAALİYETLERİNE SON VERİLMELİ’

Okulların Anadolu Gençlik Derneği gibi, dinsel faaliyet yürüten vakıflara tahsis edildiğini dile getiren veli, Bu gibi derneklerin okullarda faaliyet yürütmesinin, laiklik ve bilimsel eğitime aykırı olduğunu vurguladı. Veli, “Yeni bir insan tipi yaratmak istiyorlar. Kindar ve dindar. Bu vakıfların okullardaki faaliyetlerine derhal son verilmeli'' dedi.

''ÖLÜM SİYASETİ İÇİN NEFERLER ÜRETİLİYOR’

AGD’nin okullardaki faaliyetleri ile ilgili gazetemize konuşan Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu, Anadolu Gençlik Derneği’nin uzun süredir AKP’nin gençlik kolları gibi çalıştığını belirtti. Değirmencioğlu, “Dernek çalışmalarının içeriğini ve hedefini anlamak için dikkatli bir inceleme yeterli olacaktır. AGD ve temsil ettiği siyasi İslam çizgisi, uzun süredir bir iman zaferi efsanesi yaratmak için uğraşmaktadır. Bunun için Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy bir araç olarak seçilmiştir. Bu yeni ve güçlü efsane ile şu an rejimi sürdürdüğü ''ölüm siyaseti’ için neferler üretilmek istenmektedir''dedi.

cihat4.jpg

SİYASETİN BİR PARÇASI

AGD’nin çocukların yaşamını iman ve cihat olarak görmesini istediğini dile getiren Değirmencioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradaki cihat, günlük yaşam içerisinde kötüye karşı çıkmak vb. bir anlayış değil, imanın zaferi için verilen gerçek bir savaş anlamına gelmektedir. Çocuklara bir masal anlatırcasına bir efsane anlatılmakta ve çocuklardan birer nefer oluşturmak istenmektedir. Çocuklar bir savaşta öne sürülecek erlerden öte bir değer taşımamaktadır. Ellerine pankartlar verilerek yola çıkarılan çocuklar birer nefer, birer papağan olarak görülmektedir. Bu neferler, dindar ve kindar kuşakları oluşturacaklardır. Önder onlara seslendiğinde savaşmaya hazır olmaları gerekmektedir. Savaşın nerede, ne zaman ve kime karşı olacağını ise önder belirleyecektir. Bugün Türkiye çapında okullarda sürdürülmekte olan ''Zafer İslam’ın’ ve ''Demokrasi Şehitleri’ temaları bu siyasetin bir parçasıdır.''

"İlkokulda skandal! Çocukları cihatçılara emanet etmişler" haberi, 10 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 10 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İlkokulda skandal! Çocukları cihatçılara emanet etmişler haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İlkokulda skandal! Çocukları cihatçılara emanet etmişler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:02 Erasmus+ Projesi Kapsamında Konya'da Kariyer Danışmanlığı Eğitimi Verildi
  2. 15:00 Türkiye'yi Vuran Şiddetli Fırtına ve Sağanak:Ağaçlar Devrildi,Çatılar Uçtu,Yaşam Olumsuz Etkilendi
  3. 15:00 Malatya'da 3.8 Büyüklüğünde Deprem: Endişe ve Uyarılar Artıyor
  4. 14:57 Gemlik'te Yağışın Sebep Olduğu Duvar Çökmesinde 2 Kişi Yaralandı
  5. 14:56 Komşusunun Hayatını Heimlich Manevrasıyla Kurtardı
  6. 14:51 Nicolas Pepe'nin Trabzonspor'dan Ayrılığı Gündemde: Juventus İlgileniyor
  7. 14:50 Eskişehir’de 3 bin fidan projesinde yüzler güldü!
  8. 14:50 "Döner Kardeşler" Çete Liderleri Banu Parlak Davasına Karıştı: İfade ve Pazarlık Detayları
  9. 14:46 Hamas'ın Siyasi Bürosu Merkez Değiştiriyor: İsrail-Hamas Görüşmeleri Tehlikede!
  10. 14:45 Uğur Dündar'ın Cinsellik Açıklaması! Program sunucusu Ece Üner'i Kahkahalara Boğdu!
  11. 14:43 Sultanlar Ligi Finalinde Fenerbahçe ve Eczacıbaşı Arasındaki Heyecan Dorukta!
  12. 14:39 Ünlü Ekonomist Korhan Berzeg'in Gizemli Kayboluşu mahalle sakinlerinde büyük endişe yaratıyor
  13. 14:33 İran Dışişleri Bakanı İsrail'e Sert Tepki Verdi: 'Çocuk Oyuncaklarına Benziyor!
  14. 14:29 Galatasaray-Pendikspor Maçı: Liderlik Koltuğu İçin Kritik Karşılaşma Öncesi Heyecan Dorukta
  15. 14:25 Türkücü İzzet Yıldızhan 23 yıllık eşiyle sosyal medyayı salladı! İlk kez paylaştı!
  16. 14:25 Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 8 Şüpheli Yakalandı, Büyük Miktarlarda Uyuşturucu Ele Geçirildi
  17. 14:22 Trabzonspor, Yıldız Transfer İçin Hazırlıklara Başladı: Olympiakos'un Fortounis'i Radarında!
  18. 14:17 İzmir'de Şiddetli Yağışın Ardından Foça Açıklarında Hortum Oluştu
  19. 14:05 New York'ta Farelerle Bulaşan Hastalık Vakalarında Artış: Sağlık Yetkilileri Tedbir Alıyor
  20. 14:03 Grammy Ödüllü American Idol Şarkıcısı Mandisa Lynn Hundley 47 Yaşında Hayatını Kaybetti
Gündem Haberleri