İngiltere Büyükelçisi: Bizde Kraliçe'ye hakaret edenler yargılanmıyor

İngiltere Büyükelçisi: Bizde Kraliçe'ye hakaret edenler yargılanmıyor

İngiltere Büyükelçisi: Bizde Kraliçe'ye haka... İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, CNN TÜrk canlı yayınında konuştu: Kürtlerin Suriye'nin kuzeyinde bir devlet ilan etmesini kabul etmiyoruz. PKK ile PYD'nin bağlantısı var.İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard...

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, CNN TÜrk canlı yayınında konuştu: Kürtlerin Suriye'nin kuzeyinde bir devlet ilan etmesini kabul etmiyoruz. PKK ile PYD'nin bağlantısı var.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Morre, ABD'nin PYD'ye bakış açısına ilişkin olarak, "Türkiye'nin PKKkonusunda en güçlü ortağı İngiltere'dir. PKK ile PYD'nin bağlantısı var. PYD ofisine giderseniz orada Abdullah Öcalan posterini görürsünüz ki; bu bağlantıyı net bir şekilde ortaya koyar" dedi. "Biz silah vermiyoruz, ABD de silah vermiyor anladığım kadarıyla" diyen Moore, "Sadece hava desteği veriliyor, bu da IŞİD'le savaştığı için. Silah vermiyoruz çünkü PYD'nin tehlikesinin farkındayız" ifadesini kullandı.

Moore, Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devleti oluşturma girişimleriyle ilgili, "Kürtlerin kuzeyde bir devlet ilan etmesini kabul etmiyoruz. Biz Suriye'nin bütünlüğünden yanayız. Tek bir bütün halinde Suriye istiyoruz. Ama bu nasıl şekillenecek onu bilmiyoruz" diye konuştu.

Richard Moore'un açıklamaları özetle şöyle: 

"Türkiye'nin PKK konusunda en güçlü ortağı İngiltere'dir. Özellikle terörizm alanında en acı tecrübelerden birine sahip ülkelerin başında İngiltere gelir. Bu nedenle Türkiye'nin yaşadığı sorunları anlıyoruz. İngiltere'de PKK'ya katılmak isteyen biri 5 yıl hapis cezası aldı. Bizim için PKK konusunda tavrımız net, terör örgütüdür. PYD'ye bakacak olursak; bu konuda naif değiliz. PKK ile PYD'nin bağlantısı var. PYD ofisine giderseniz orada Öcalan posterini görürsünüz ki; bu bağlantıyı net bir şekilde ortaya koyar. Eğer Suriye'ye bakacak olursak, PYD örgütü bir gerçektir. Maalesef bu karmakarışık durumda bu gerçek ile karşılaşıyoruz. Biz silah vermiyoruz, ABD de silah vermiyor anladığım kadarıyla. Sadece hava desteği veriliyor, bu da IŞİD'le savaştığı için. Silah vermiyoruz çünkü PYD'nin tehlikesinin farkındayız.

'KÜRTLERİN DEVLET KURMASINI KABUL ETMİYORUZ'

Kürtlerin kuzeyde bir devlet ilan etmesini kabul etmiyoruz. Biz Suriye'nin bütünlüğünden yanayız. Tek bir bütün halinde Suriye istiyoruz. Ama bu nasıl şekillenecek onu bilmiyoruz."

'UYARILARIMIZ DOSTÇA'

İngiltere'de sosyal medya üzerinden Kraliçe ve ya da Başbakan'a hakaret etmek cezalandırılmıyor.  Özgürlük ve demokrası konusunda yaptığımız uyarılar dostçadır. Dost acı söyler. (Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davanın sorulması üzerine) Konsolosların mahkemeyi gözlemci olarak izlemesi normal bir faaliyettir."

"İngiltere Büyükelçisi: Bizde Kraliçe'ye hakaret edenler yargılanmıyor" haberi, 09 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İngiltere Büyükelçisi: Bizde Kraliçe'ye hakaret edenler yargılanmıyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İngiltere Büyükelçisi: Bizde Kraliçe'ye hakaret edenler yargılanmıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Dünya Haberleri