İrlanda 'bitti' dedi ve bittik!

İrlanda 'bitti' dedi ve bittik!

İrlanda 'bitti' dedi ve bittik! Ali Kaya SoysalÖnceki  gece Ulusal Takımımızın Çekler karşısında aldığı 2-0'lık galibiyet sonrası bütün ülke iyimser bir havaya girmişti. Ama dün oynanan 4 maçın sonuçlarına göre önce Portekiz aldığı beraberlikle...

Ali Kaya Soysal
Önceki  gece Ulusal Takımımızın Çekler karşısında aldığı 2-0'lık galibiyet sonrası bütün ülke iyimser bir havaya girmişti. Ama dün oynanan 4 maçın sonuçlarına göre önce Portekiz aldığı beraberlikle en iyi üçüncüler kontenjanına girdi ve arkasından İrlanda Cumhuriyeti İtalya'yı 1-0'la geçerek "bitti" dedi.

Akşam kuşağında Lyon'da karşı karşıya gelen Macaristan ve Portekiz izleyenlere son derece heyecanlı, kaliteli bir 90 dakika seyrettirdi ve şimdiye kadarki en gollü maç skoru ortaya çıktı: 3-3. Dzsudzsak'ın yıldızlaşıp, 2 de gol attığı maçta Macarlar 3 kez öne geçti ama Portekiz'e 3 defa yakalandı.Bu skorda Ronaldo'nun da 2 nefis golle katkısı büyük oldu.

Aynı saatde Saint-Denis'de start alan 2 puanlı İzlanda ve 1 puanlı Avusturya 16'lara kalma adına müthiş bir mücadele örneği verdi. Özellikle Avusturya 18'de Bödvarsson'un ayağından yediği golle yenik duruma düşmesine rağmen maçı hep forse etti. Önce 37'de Dragovic'le penaltı kaçırdı, Schöpf  ile beraberliği yakaladı ve 90+4'e kadar yüklendikçe yüklendi, ama atamadı, son saniyelerde bir kontra atakta Traustason'un gölüne engel olamadılar. Eleme gruplarında birlikte olduğumuz İzlanda 2-1'lik mucizevi bir galibiyetle 5 puana ulaşıp Macaristan ile  kolkola 16'lara koşarken Portekiz de üç beraberliğin getirdiği 3 puan ve 0  averajla en iyi 3. olan üçüncü ülke olarak turnuvaya devam ediyordu.

"Biz bitti demeden bitmeyecekti" ama ne gariptir ki, gece kuşağında oynanacak maçlar için Belçika ile İtalya'dan medet umar hale geldik. İkisi de rakiplerine yenilmez ise 16'lara kalacaktık. Belçika daha atak götürdüğü 90 dakikanın sonlarına doğru Nainggolan'ın 25 metreden attığı nefis golle 1-0'ı yakaladı, 6 puana ulaştı ve rakibi İsveç'i grup sonuncusu yaptı.

Ümidimiz İtalya'ya kalmıştı. İrlanda Cumhuriyeti'ne yenilmez ise şampiyonaya devam edecektik. Bu noktada Fatih Terim'in bir gece önce Çek maçından sonra yaptığı basın toplantısında söylediklerini kısaca bir hatırlayalım. Ne dedi Hoca: "16'lara kalma şansımız  % 80-90 gibi gözüküyor, bir üst turdaki rakibimiz de  Galler olacak gibi" Hoppalaaa, bu  nasıl bir öngörüdür, neyin yüzdesidir anlayamadım. Bu cümleler ağzından döküldüğü anlarda Slovakya ve Kuzey İrlanda en iyi 3. olarak durumlarını garantilemişler, geriye 2 bilet kalmış, bu pozisyon için bir gün sonra oynanacak 4 maçta, E Grubunda iki, F Grubunda ise üç aday var. Yani Türkiye ile birlikte 2 bilete toplam 6 aday, üstelik içlerinde -2'yle en kötü averaj bizim. Bu manzaradan nasıl bir yüzde çıkar, bir matematik profesörüne soralım, tarih profesörü de bilebilir ayrıca!

Neyse, tekrar maça dönecek olursak, İtalya maça 9 kişilik rotasyonla başladı Lille'de -ki bu yeni oynayan oyuncular içinde kaleci Sirigu'yu çok kötü bulduğumu belirtmeliyim- yenilen gol dahil hatalar içindeydi maç boyu. İrlanda muhteşem seyirci desteğini de yanına alarak İtalyan yarı sahasından çıkmadı maç boyu, şutlar, ortalar, topa sahip olma oranları , 43'de verilmeyen penaltıları bir şeylerin habercisiydi adeta.. 85. dakika İrlanda'nın iki duyguyu yaşadığı 60 saniye idi. Önce Hoolahan kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu içeri yuvarlayamayınca tribünlerde kahırdan bayılanlar olmuştur, ama hemen arkasından Brady'nin zaferi getiren kafa  golünde de aynısı  yaşanmıştır.. Son 10 dakika "gökmaviler"in atak girişimleriyle "yeşiller"in cansiperane savunması arasında geçti ve turnuvanın en yaşlı takımı 1-0'lık tarihi galibiyetiyle bir üst tura çıkarak, bizim son umutlarımızı da bitirdi.

Turnuva tüm heyecanıyla devam ederken, takımımız kötü performans, yanlış oyuncu tercihleri, kavgalar, alınganlıklar, kamp  dedikoduları, teknik adamından kaptanına kadar medyaya tehtidler  eşliğinde ülkeye dönüyor.. Şampiyonaya katılan 24 ülkenin İngiltere, Almanya, İspanya, İtalya, Fransa dışında kalan 19'unun toplamından daha fazla futbol bütçesi olan Türkiye, gerek eleme gruplarındaki performansıyla, gereksede turnuvada ortaya koyduğu futbolla başarısızdır. Bu durumun baş sorumlusu, Roy Hodgson ve Antonio Conte'nin ardından en pahalı 3. hoca konumundaki "Türkiye Futbol Direktörü" gibi "cafcaflı" bir CV'nin sahibi Fatih Terim'dir ve derhal istifasını sunmalıdır...Dün gece Brady'nin kafa topu filelere gitmeseydi de görüşüm hiç değişmeyecekti. Çünkü dünkü yazımın başlığında da değindiğim gibi bir kaç 90 dakikanın sonucu, topun kale çizgisini geçmesi,  uzun yıllardır yapılan yanlışlıkların üstünü örtemez, örtmemeli..
 

"İrlanda 'bitti' dedi ve bittik!" haberi, 23 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan İrlanda 'bitti' dedi ve bittik! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İrlanda 'bitti' dedi ve bittik! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  2. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  3. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  4. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  5. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  6. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  7. 23:50 Dünyanın en iyi havalimanları açıklandı: Türkiye de listede
  8. 23:46 AKP’li Nihat Zeybekçi İsrail’le ticareti savundu: ''Katliam başka ticaret başka''
  9. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  10. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  11. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  12. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  13. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  14. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  15. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  16. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  17. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  18. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  19. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  20. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
Spor Haberleri