IŞİD canlı bombasının kardeşinden itiraflar

IŞİD canlı bombasının kardeşinden itiraflar

IŞİD canlı bombasının kardeşinden itiraflar Üzerindeki bombayı patlatarak ölen IŞİD'in Gaziantep emiri Yunus Durmaz’la ilgili kardeşi Hacı Ali Durmaz itiraflarda bulundu. Durmaz, “Yengem ve çocukları babasının yanında kalıyordu. Ağabeyim ''Yeleği giyerim ve yanına...

Üzerindeki bombayı patlatarak ölen IŞİD'in Gaziantep emiri Yunus Durmaz’la ilgili kardeşi Hacı Ali Durmaz itiraflarda bulundu. Durmaz, “Yengem ve çocukları babasının yanında kalıyordu. Ağabeyim ''Yeleği giyerim ve yanına gelir, babanın evinde kendimi patlatırım’ diye tehdit etti. Bunun üzerine yengem, eve geldi'' dedi.

Gaziantep’te 20 Mayıs’ta düzenlenen operasyonda, IŞİD’in Gaziantep emiri olarak bilenen ve Türkiye’deki birçok eylemi organize eden Yunus Durmaz kaldığı hücre evinde üzerindeki bombayı patlatarak hayatını kaybetmiş, aynı hücre evinde kalan kardeşi Hacı Ali Durmaz ise yakalanmıştı.

Hürriyet'in haberine göre, Hacı Ali Durmaz, Gaziantep Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 23 Mayıs’ta sorgulandı. Durmaz, ''silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan tutuklandı. 102 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Garı saldırısına ilişkin soruşturmasının şüphelilerinden Durmaz’ın ifadesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmayı sürdürdüğü dosyaya gönderildi. 19 yaşındaki Hacı Ali Durmaz’ın çarpıcı ifadesi özetle şöyle:

"AMACIMIZ ŞERİAT"

“2012 yılında Suriye’ye cihat amaçlı gittim. Yaşananlara dayanamadım ve çatışmak amacıyla oraya gittim. Suriye’ye geçtiğimde kendime Mervan kod ismini verdim. IŞİD sosyal paylaşım sitelerinde yayınladığı videolar sayesinde örgüte katılmak isteyenlerle irtibata geçiyor. DAEŞ’in silahlı mücadeleyle elde etmeyi amaçladığı hedef dünyaya şeriat yöntemini yaymak. 

Suriye’de bulunduğum dönemde silahlı eğitim aldım. Rojava bölgesinde nöbet tuttum. Ankara patlamasına kadar Suriye’de kaldım. Patlamadan bir gün sonra Gaziantep’e geldim. Ağabeyim Yunus Durmaz’ı kaldığımız evde gördüm. Gaziantep emiri olarak görevlendirildiğini söyledi. Ankara tren garı patlamasında arananlar arasında ismimi görünce ağabeyimle birlikte kaçmaya başladım. 

Yakalandığımız adreslerdeki mühimmatlar sonradan geldi. Ağabeyim de ne geldiğini bilmiyordu. Telefonda Suriye’deki emirle mesajlaşıyordu. Ben bu şahsın kim olduğunu bilmiyorum, mesajlar şifreli geliyordu. Daha sonra operasyon yapıldı, ağabeyim kendisini patlattı, ben de yakalandım. Yengem ve çocukları babasının yanında kalıyordu. Ağabeyim ''yeleği giyerim ve yanına gelir, babanın evinde kendimi patlatırım’ diye yengemi tehdit etti. Bunun üzerine yengem, 1-2 ay önce kaldığımız eve geldi. Dışarıdan gıda ihtiyaçlarımızı yengem karşılıyordu. Abdullatif Efe kod ismini Yunus Durmaz ağabeyim kullanır. Gaziantep’te bulunduğu zamanlarda kendisine ''Sarı Yunus’ olarak da hitap ederlerdi. 

"ABİM İÇİN EYLEM YAPILIR"

Ağabeyim Yunus Durmaz örgütün iyi elemanı olduğundan ölünce örgütün ülkemize yönelik eylem yapacağını düşünüyorum. Ankara Garı’ndaki patlamadan sonra kaçmaya başladık. Ağabeyim bu dönemde bana düzenli olarak para verirdi. Verdiği paralar Türk lirasıydı. Örgüt, Suriye’de bulunan bir kuyumcuya para veriyor. Kuyumcunun Gaziantep’te bulunan akrabası da kendisine verilmiş gibi telefon vasıtasıyla irtibat kurarak parayı ağabeyime aktarıyordu. 

"ALAGÖZ’LERİ TANIMIYORUM "

Ankara Garı saldırısının şüphelilerden Halil İbrahim Durgun’un ismini kaldığı hücre evinde kendisini patlattıktan sonra duydum. Yine canlı bomba Yunus Emre Alagöz ve Suruç faili Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün isimlerini de eylemlerden sonra duydum. Gar saldırısında canlı bombalar Ankara’ya gelirken eskortluk yapan Yakup Şahin’i de Suriye’de tanıdım. 

Ağabeyim Yunus Durmaz ile kaldığımız adrese girip çıkarken ağabeyim binaya ait güvenlik kameralarının yönünü değiştiriyordu. Ben de ağabeyimin böyle yapması üzerine bizim kaldığımız evde daha önceden birilerinin kaldığını tahmin ettim. Bu şahısların Ankara eylemini gerçekleştiren şahıslar olduğunu düşünüyorum.'' 

"IŞİD canlı bombasının kardeşinden itiraflar" haberi, 29 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan IŞİD canlı bombasının kardeşinden itiraflar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. IŞİD canlı bombasının kardeşinden itiraflar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  2. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  3. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  4. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  5. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  6. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  7. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  8. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  9. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  10. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  11. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  12. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  13. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  14. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  15. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  16. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  17. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  18. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  19. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  20. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
Gündem Haberleri