IŞİD Türkiye'deki militanlarına AKP'lileri öldürme çağrısı yaptı

IŞİD Türkiye'deki militanlarına AKP'lileri öldürme çağrısı yaptı

IŞİD Türkiye'deki militanlarına AKP'lileri ö... IŞİD, Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere 8 dilde yayınladığı Rumiyah adlı dergisinin bu ayki sayısında Türkiye'deki militanlarına çağrı yaparak, AKP üyeleri ile polis, asker ve hakimlerin öldürülmesini istedi. Diyarbakır...

IŞİD, Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere 8 dilde yayınladığı Rumiyah adlı dergisinin bu ayki sayısında Türkiye'deki militanlarına çağrı yaparak, AKP üyeleri ile polis, asker ve hakimlerin öldürülmesini istedi. Diyarbakır saldırısının görüntülerini derginin kapağına taşıyan IŞİD, saldırıyı ısrarla bir kez daha üstlendi.
 

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre 52 sayfalık Rumiyah dergisinin bu ayki sayısında geçtiğimiz hafta Diyarbakır Bağlar'da Emniyet müdürlüğünün ek binası yakınlarında yapılan ve TAK örgütünün üstlendiği saldırıyı kapak yapan IŞİD, bir kez daha saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü. Saldırının IŞİD'in lideri Bağdadi'nin Türkiye'de saldırılar yapılması yönündeki çağrısına dayanarak yapıldığı belirtildi.

TÜM DEVLET MENSUPLARINA SALDIRI ÇAĞRISI

Dergide Türkiye'deki militanları için AKP üyelerine saldırma ve Türkiye'de cihat yapma çağrısında bulunan IŞİD, Türkiye'deki militanlarına şunları söyledi: "AK Partilileri öldürün. Erdoğan'ın destekçilerine, yardımcılarına ve onun partisini destekleyenlere de saldırın. Küfrün ve tağutun başkanlarına saldırın. Polis ve askerleri öldürün. Tağutun alimlerini öldürün. Hakimleri de öldürün. Kafir Türk askeri size geliyor. Onların kanı köpeğin kanı gibidir."

rumiyahicerik.jpg

SINIRDAKİ ASKERLER DE HEDEF GÖSTERİLDİ

"Fırat Kalkanı operasyonuna katılan Türk askerlerine çok sert davranın" şeklinde tabirler kullanan IŞİD, dergisinde şu ifadelere de yer verdi: "Sınırda nöbet tutan Türk askerlerine karşı çok sert saldırılar yapın. Türk askerlerine karşı sınırlarda nöbet tutan tüm kardeşlerimize, mürted Türk askerine karşı sabit durun! Ve onlara karşı çok sert olun! Allah, onların gücünü sizinle defeder. Allah'ın gücü daha üstündür, cezası daha şiddetlidir. İşte kâfir Türk askeri size doğru geldi. Onlardan her birinin kanı, değersizlikte ve alçaklıkta bir köpeğin kanı gibidir. Şiddetinizi ve sertliğinizi onlara gösterin! Gazabınızın ateşini onlara ulaştırın! Dininizin ve tevhidinizin intikamını şeytanların kardeşlerinden, mürtedlerin liderlerinden ve ateistlerin dostlarından alın! Onların şirki tevhidinize, nifakı imanınıza asla galebe çalamayacaktır. Muhakkak ki Allah, takva sahipleriyle beraberdir. Bu, Allah ve Resulünün bize vaad ettiğidir."

GÜLEN'E DE SAVAŞ İLAN ETTİLER

Türkiye hükümetine karşı tehditler savuran IŞİD, hükümetin kendilerine karşı savaş açarak 'kendi elini kestiğini' belirtti. IŞİD, dergide ayrıca Nurcular ile Fethullah Gülen'i tağut ve kafir ilan ederek, onlara da savaş ilan etti.  Dergide bu konuda şu ifadelere yer verildi: "Türkiye hükümeti bugün, İslam Devleti'ne karşı savaş ilan etmesi demek; kendi bıçağıyla boynunu kesmesi, kendi elleriyle şah damarlarını kesmesi, kendi ipiyle kendisini boğması, kendi evini yıkması demektir."

 

"IŞİD Türkiye'deki militanlarına AKP'lileri öldürme çağrısı yaptı" haberi, 11 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan IŞİD Türkiye'deki militanlarına AKP'lileri öldürme çağrısı yaptı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. IŞİD Türkiye'deki militanlarına AKP'lileri öldürme çağrısı yaptı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:55 İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi
  2. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  3. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
  4. 22:17 Anlaşma açıklandı ve transfer kesinlik kazandı: O isim NOW TV'den Kanal D'ye geçti
  5. 22:17 AKP'den ayrılıp CHP'ye geçti! Özel, kendi rozetini taktı: "Doğru yolu seçtim"
  6. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  7. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  8. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  9. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  10. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  11. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  12. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  13. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  14. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  15. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  16. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  17. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  18. 19:19 Sinema meraklıları için sevindirici haber! Yeni IMAX salonları açılacak
  19. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  20. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
Gündem Haberleri