İsmail Saymaz Ensar Vakfı'nın yalanını yine çürüttü

İsmail Saymaz Ensar Vakfı'nın yalanını yine çürüttü

İsmail Saymaz Ensar Vakfı'nın yalanını yine ... Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunan ve Ensar Vakfıyla bağlantısını itiraf eden tecavüzcü öğretmen Muharrem Büyüktürk'e 508 yıl ceza verilmesi Habertürk televizyonu canlı yayınında yorumlandı. Gazeteci...

Karaman'da 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunan ve Ensar Vakfıyla bağlantısını itiraf eden tecavüzcü öğretmen Muharrem Büyüktürk'e 508 yıl ceza verilmesi Habertürk televizyonu canlı yayınında yorumlandı. Gazeteci İsmail Saymaz'ın açıklamaları epey dikkat çekti.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın, bugün yargılanan ve 508 yıl hapis cezası alan Büyüktürk'e ve skandalın merkezi olan Ensar Vakfı'na ilşkin açıklamalarda bulundu. 

"Ensar Vakıf'ı Başkanı, suçtan 'mağdur' olduğu dosyanın nasıl 'şüphelisi' oluyor?" diye soran Saymaz "Dava henüz bitmedi, bir dava da Konya Ereğli'de var. 7 çocuğu aldı kayıtlarını Konya Ereğli'ye götürdü. Orada bir kamu kurumunun lojmanını kiraladı, orada tuttu. Sonra kendi köyüne götürdü. Bu çocuklar Ereğli'ye gelmeden önce KAİMDER'deydi ama ondan önce de Ensar'daydı. Bir Allah'ın kulu bu hadiseler yaşanırken Valisi, Milli Eğitim Müdürü, emniyeti, jandarması da çıkıp, 'hemşehrim nereye?' demedi mi?" ifadelerini kullandı.

Saymaz'ın açıklmalarından öne çıkanlar şöyle:

'Hak ettiği cezayı aldığını düşünüyorum. Yargılamanın çok kısa sürede soruşturmanın çok hızlı yürütülüp yargılamanın tek günde bitirilmesi ister istemez insanlarda soru işareti bırakacaktır.

Soruşturma süreci çok eski değil bu arada. 4 Mart'ta başlıyor, bugün yani 20 Nisan'da sona eriyor. Hepi topu 40 günden söz ediyoruz. 

Dava henüz bitmedi, bir dava da Konya Ereğli'de var. 7 çocuğu aldı kayıtlarını Konya Ereğli'ye götürdü. Orada bir kamu kurumunun lojmanını kiraladı, orada tuttu. Sonra kendi köyüne götürdü. Bu çocuklar Ereğli'ye gelmeden önce KAİMDER'deydi ama ondan önce de Ensar'daydı.

Bir Allah'ın kulu bu hadiseler yaşanırken Valisi, Milli Eğitim Müdürü, emniyeti, jandarması da çıkıp, 'hemşehrim nereye?' demedi mi?

Soruşturma eksik yargılamanın da Ereğli ayağı eksik. Milli Eğitim Müdürü diyor ki, 'şehrimizde bu tarz yurtlar yoktur'. Vali, soruşturmanın ortaya çıktığı gün 'öğrendim' diyor. Öyle değil. Karaman İl Özel İdaresi'nin elimde kararı var. İdare, valiliğe bağlıdır. 4 Ekim 2012'de bir kararı görüşmüşler. Aralıkta kurulacak olan Ensar Vakfı'na yardım yapılıp yapılamayacağına yönünde bir başvuru gelmiş il özel idareye. Şunu talep etmiş açılacak olan Ensar Vakfı Karaman Şubesi, öğrenci hizmetleri için ihtiyaç duyulan perde, halı, yatak, buzdolabı, öğrenci ayakkabısı, çamaşır makinesi, buzdolabı, yazı tahtası ve tabure için 25 bin lira istemiş.

Bu başvuru 10 Kasım 2012'de değerlendirilmiş ve özel idare, 'bu vakfın fakir fukara öğrencilere bedava hizmet verdiği, vakfın yurtlarında bu öğrencilerin kaldığı dolayısıyla 25 bin liraya onay kararı vermiş ve parayı vermişler. Altında kimin imzası var? İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Bayır. Bayır o dönem AKP iktidarında AKP üyesiydi.

Bu malzemeler Ensar Vakfı'nın öğrenci hizmetlerinde, yurdunda kullanılmak üzere tahsis edilmiştir. Ensar vakfı Başkanı ne diyor? 'Bizim orada yurdumuz yok, misafirhanemiz var' diyor.

Bir ucunda Ensar Vakfı, bir ucunda valilik, bir ucunda il milli eğitim müdürünün olduğu kaçak yurtların göz göre göre ve devlet cebinden aktarılan 25 bin lirayla işletildiği çocukların da bu kişilerin ellerine teslim edildiği bir sistemden bahsediyoruz.'

"İsmail Saymaz Ensar Vakfı'nın yalanını yine çürüttü" haberi, 20 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan İsmail Saymaz Ensar Vakfı'nın yalanını yine çürüttü haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsmail Saymaz Ensar Vakfı'nın yalanını yine çürüttü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Otomotiv Haberleri