İstanbul'da bombalı eylem hazırlığı yapan 3 PKK'lı yakalandı

İstanbul'da bombalı eylem hazırlığı yapan 3 PKK'lı yakalandı

İstanbul'da bombalı eylem hazırlığı yapan 3 ... İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda PKK'nin bir eylem timinin İstanbul'da bulunan stadyumlar, polis ekiplerinin toplu olarak beklediği noktalar...

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda PKK'nin bir eylem timinin İstanbul'da bulunan stadyumlar, polis ekiplerinin toplu olarak beklediği noktalar ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne saldırı hazırlığında olduğunu belirledi. Saldırı planladıkları belirlenen 3 kişi tutuklandı.

ANTİ-TANK ROKET BAŞLIĞI ELE GEÇİRİLDİ

Bunun üzerine TEM ekipleri 25 Ağustos Perşembe günü İstanbul ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda İstanbul Kadıköy'de bulunan bir inşaat şantiyesinde Sipan K., Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda ise, Hamit E. ve Şirvan O. yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonda Diyarbakır'da gözaltına alınan Hamit E.'nin işyerinde yapılan aramalarda anti tank roket başlığı, kalaşnikof tüfek, örgütsel dokümanlar ve PKK bayrakları ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı.

PATLAYICILARI KARGO İLE YOLLADIĞI BELİRLENDİ

Şüphelilerden Hamit E.'nin yapılan sorgulamasında matbaa işiyle uğraştığı, sahte kimlik kullanarak İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa illerine bir kargo şirketiyle patlayıcı maddeler gönderdiği ortaya çıktı.

Polis ekipleri şüphelilerin birbirleriyle sürekli telefon ile görüştüklerini fotoğraf alışverişi yaptıklarını belirledi.

KEŞİF YAPTIĞI YERLERİN FOTOĞRAFLARI BULUNDU

Sipan K.'nın Terörle Mücadele Şebe Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamasında ise, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yol yapım çalışmalarında çalıştığı bir süre önce ayrılarak Sancaktepe, Esenyurt, Kartal ve Kadıköy ilçelerinde çeşitli inşaatlarda kısa süreli çalıştığını söylediği öğrenildi. Sipan K.'nın cep telefonunda da inceleme yapan bilişim uzmanı polisler, İstanbul'un çeşitli yerlerinde bulunan çevik kuvvet noktaları, stadyum çevreleri ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde keşifler yaparak fotoğraflarını çektiğini belirledi.

İŞTE KEŞİF YAPILAN YERLER...

Sipan K.'nın keşif yaptığı noktalar ise şu şekilde sıralandı; "Taksim Meydan'ında bulunan Çevik Kuvvet noktası, Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksekokulu, Üsküdar'da bulunan polis lojmanları, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında bulunan Boğaz Köprülerini Koruma Şube Müdürlüğü binası, Kadıköy'de bulunan Ülker Stadyumu Fenerbahçe Spor Kompleksi ve çevresinde bulunan çevik kuvvet polis noktaları, Galatasaray Türk Telekom Arena Kompleksi ve çevresindeki çevik kuvvet noktaları, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu ve çevresinde bulunan çevik kuvvet noktaları ile Yenişafak Gazetesi yerleşkesi içerisinde görev yapan çevik kuvvet polis noktası ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün giriş ve çıkış ayakları"

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Şüpheli Sipan K, Hamit E. ve Şirvan O.'nun Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından 23 Eylül Cuma günü Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayına sevk edildikleri, savcılık sorgularının ardından çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

"İstanbul'da bombalı eylem hazırlığı yapan 3 PKK'lı yakalandı" haberi, 25 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İstanbul'da bombalı eylem hazırlığı yapan 3 PKK'lı yakalandı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul'da bombalı eylem hazırlığı yapan 3 PKK'lı yakalandı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Gündem Haberleri