İstanbulluya ulaşım işkencesi

İstanbulluya ulaşım işkencesi

İstanbulluya ulaşım işkencesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi kar yağışı nedeniyle toplu ulaşım seferlerinin uzatıldığını ve sıklaştığını açıkladı. Ancak durum hiç öyle değil, İstanbullu yollarda perişan...Meteoroloji Müdürlüğü’nün günler...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kar yağışı nedeniyle toplu ulaşım seferlerinin uzatıldığını ve sıklaştığını açıkladı. Ancak durum hiç öyle değil, İstanbullu yollarda perişan...

Meteoroloji Müdürlüğü’nün günler öncesinden uyardığı kar yağışı dün saat 16.00 sıralarında Çatalca- Silivri hattında, saat 17.00’den itibaren İstanbul’da etkisini gösterdi.

Kar birçok ilçede fırtına şeklinde etkili olurken, başta Başakşehir, Küçükçekmece, Beyoğlu, Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar, Kartal ve Tuzla olmak üzere tüm İstanbul beyaza büründü. Yoğun kar yağışının üzerine bir de cuma trafiği eklenince araçlar durma noktasına geldi. Trafik yüzde 93 oranıyla en yoğun günlerinden birini yaşarken ana arterlerin açık olmasına rağmen araçlar güçlükle ilerledi, ara yollar ise kilitlendi. Kar yağışı ve rüzgârın etkisiyle kayan ve devrilen 11 TIR nedeniyle TEM Otoyolu’nun Büyükçekmece ve Çatalca arasındaki bölümünde uzun araç kuyrukları oluştu. 

ANONSTA 'SIK SIK' DİYOR, TELEFONDA RUTİN... 

Saatlerdir yolda olan İstanbullular İBB'nin metrobüs seferleri sabaha kadar sıklıkla yapılacak anonsları ile metrobüse yöneldiğinde rutin uygulamanın devam ettiğini gördüler

Gece 00:45 sıralarında bile kar yağışı altinda her bir durakta yüzlerce vatandaş beklerken ALO 153'ü arayan vatandaşlara ise "Gece bu saatte 30 dakikada bir metrobüs seferi yapılmaktadır" cevabı verildi.

trafik3.jpg

Saat 01.00'ı geçmesine rağmen Metrobüslerdeki yoğunluk gözlerden kaçmıyor. Yoğunluğun sebebi ise seferlerin yarım saatte bir yapılması...

'YOLDA TEK BİR TUZLAMA ARACI GÖREMEDİM'

İstanbul'da kar yüzünden mağdur olan bir vatandaş ABC'ye şunları anlattı: "Akşam 17.15'te Seyrantepe'den yola çıktım. 6.5 saate TEM'de İkitelli kavşağına kadar ilerleyebildik. Yolda tek bir tuzlama aracı, çekici veya kar kürüme aracı görmedim. İBB'nin sabaha kadar sık sık metrobüs seferleri yapıldığı anonsu üzerine Sirinevler'den Beylikdüzü'ne metrobüs ile devam etmeye karar verdim. Ancak 30 dakika beklememe rağmen metrobüs gelmedi. ALO 153'ü aradığımda ise "Bu saatlerde 30 dakikada bir sefer yapılıyor" diyerek rutin seferlerin dışına çıkılmadığını söylediler. Her fırsatta otoyol ve köprülere zam yapan KGM ve İBB'nin İstanbul'da yılda 3 gün yağan karda düştükleri sefil durum, vatandaşa verilen önemi de göstermiştir."

 İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), bugün yapılması planlanan bazı seferlerini iptal etti.

SALIYA KADAR KAR

Sabah saatlerine kadar süren yağış nedeniyle kar kalınlığı yer yer 25 santimetreye kadar ulaştı. İstanbul’da gece sıcaklık eksi 4 dereceye kadar düştü. Meteoroloji’nin 5 günlük hava tahmini raporunda, İstanbul’da salıya kadar kar yağışı olacağı belirtildi. Cumartesi, pazar ve pazartesi de kar yağışı aralıklarla devam edecek.

MAHMUTBEY GİŞELERDE ESARET

Kar yağışının etkisini artırdığı İstanbul’da TEM otoyolu Edirne istikametinde özellikle Mahmutbey gişeleri sonrasında trafikte tam anlamıyla kabus yaşandı. Evlerine çıkmak için mesai saatinin bitimiyle yola çıkan sürücüler saatlerdir trafikte kaldı. Özellikle ortalama 2 ila 4 saattir trafikte olanlar zaman zaman yolda mahsur kaldılar.

ÇOK SAYIDA ARAÇ YOLDA KALDI

Trafik Edirne yolunda TEM’de en çok Halkalı ve Altınşehir  rampalarında yaşanıyor.  Yoğun kar yağışı burada terbirsiz sürücülerin de etkisiyle trafiği durdurdur. dular. Yolda kalan araçlar trafiği felç etti. Otoyolda kalan araçlar nedeniyle beklemeler  zaman zaman 20-30 dakikayı buluyor. Kısa bir süreliğinde açılan yolda sürücüler ortalama 50 metre yol aldıktan sonra tekrar beklemeye geçiyor.

Trafikte olanların en büyük sorunlarından insani ihtiyaçlar oldu. Bazı sürücüler, trafikte ’mahsur’ kaldıklarını ve çaresiz olduklarını dile getirdiler. Tekstilkent’ten yola çıkan Mustafa Uçar, "Yaklaşık 2 buçuk saattir yoldayız. Trafik durdu. Ne yapacağımızı şaşırdık. Böyle yollardıyız" diye konuştu

İKİTELLİDEN ESENYURT’A YÜRÜYORLAR

Öte yandan Servis minibüsleriyle evlerine gitmekte olan bazı vatandaşlar araçlarından inerek yürüyüşe geçtiler. Bir vatandaş, "İkitelli’den yola çıktık. Servisimiz yolda kaldı. Evimiz Esenyurt’ta ve oraya kadar yürüyeceğiz. 2 saattir yürüyoruz. Başka bir seçeneğimiz yok diye konuştu.

HALKALI’DA YOLLAR KAPANDI

Halkalı’da yollar kapanırken, zincirsiz ve kış lastiksiz araçlar zor anlar yaşadı.

TAKSİ DURAĞINDA UZUN KUYRUK

İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan kar, Anadolu Yakası’nda da kendisini göstermeye başladı. Kar nedeniyle duraklarda taksi kalmadı. Vatandaşlar taksi duraklarında kuyruk oluşturdu. Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye başta olmak üzere tüm ilçelerde başlayan kar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kar nedeniyle vatandaşlar ulaşım aracı olarak taksiyi tercih etti. Ancak taksiler kar yağışı nedeniyle durağa dönemeyince Kadıköy’de bir taksi durağında uzun kuyruklar oluştu. Park halindeki araçlar ise kısa sürede beyaza büründü.

"İstanbulluya ulaşım işkencesi" haberi, 06 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 06 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan İstanbulluya ulaşım işkencesi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbulluya ulaşım işkencesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  2. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  3. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  4. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  5. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  6. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  7. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  8. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  9. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  10. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  11. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  12. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  13. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  14. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  15. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  16. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  17. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  18. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  19. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  20. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
3. Sayfa Haberleri