İtalya'da iki eski rahibe evlendi

İtalya'da iki eski rahibe evlendi

İtalya'da iki eski rahibe evlendi İtalya'da, eşcinsel evlililkleri "medeni birliktelik" adı altında tanıyan yasanın Mayıs'ta kabul edilmesinin ardından, iki eski rahibe dün evlendi.Soyadları gizli tutulan 44 yaşındaki İtalyan Federica ile aynı yaştaki Güney Amerikalı...

İtalya'da, eşcinsel evlililkleri "medeni birliktelik" adı altında tanıyan yasanın Mayıs'ta kabul edilmesinin ardından, iki eski rahibe dün evlendi.

Soyadları gizli tutulan 44 yaşındaki İtalyan Federica ile aynı yaştaki Güney Amerikalı sevgilisi Isabel, İtalya'nın kuzeybatısındaki Pinerolo kasabasında yapılan törenle dünyaevine girdi.

İtalyan La Stampa gazetesi, manastırdan ayrılıp Vatikan'la bağlarını koparmaya karar veren çiftin hikayesine de yer verdi.

Fransisken tarikatına bağlı rahibeler 3 yıl önce fakirlere ve uyuşturucu bağımlılarına yardım amaçlı bir misyonda çalışırken tanıştı. Çift, uzun ve zorlu bir düşünüp taşınma sürecinin ardından ilişkilerini açıkça yaşama kararı aldı.

Federica ve Isabel, hayatlarını birleştirmek istediklerine karar vermelerinin ardından da Katolik Kilisesi'ndeki dini yetkilerini bırakıp, Vatikan'la bağlarını koparmak için gerekli prosedürü uygulamaya başladılar.

Sürecin tamamlanmasının ardından da Pinerolo'da Belediye Başkanı Luca Salvai'nin yönettiği törenle evlendiler.

Katolik Kilisesi'ndeki görevinden ayrılsa da inancından bir şey eksilmediğini vurgulayan Isabel, "Tanrı, insanların aşklarını açıkça yaşayarak mutlu olmasını ister" dedi.

İtalya'nın güneyinde tutucu bir köyde dünyaya gelen Federica ise bütün bu sürecin ardından esas zor görevin hala kendisini beklediğini belirterek, "Babama hem artık rahibe olmadığımı, hem de Isabel'le evlendiğimi söylemek zorundayım" diye konuştu.

Çiftin birlikteliğini 'kutsayan' eski din adamı Franco Barbero, Federica ve Isabel'in evliliklerini kutsadığı ilk rahibeler olmadığını açıkladı.

Eşcinsel evliliklerini savunması ve Katolik Kilisesi'nin bu konudaki yaklaşımını eleştirmesi yüzünden 2003'te Kilise'den uzaklaştırılan Franco Barbero, Federica ve Isabel'i bu "cesur" kararları için tebrik etti.

Barbero, "Korunup kollandıkları manastırdan çıkıyorlar ve artık her şeyi tek başlarına yapmak zorundalar. İş aramak, ihtiyaçlarını karşılamak, gündelik sorunlarla uğraşmak zorundalar" diyerek çifte yardımcı olmak için çalışacaklarını da ekledi.

Eşcinsellere yönelik genel olarak "ılımlı" mesajlar veren Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, İtalya'da geçen Mayıs ayında kabul edilen medeni birliktelik yasasıyla ilgili görüş bildirmemişti.

Ancak Papa geçen Pazar günü yaptığı konuşmada, Meksika'da hükümetin eşcinsel evliliklerini yasallaştırma planına karşı yapılan protesto gösterilerine destek vermiş ve 'ailenin ve yaşamın savunulması adına mücadele eden' Meksikalı din adamlarının yanında olduğunu söylemişti.

Kaynak: Övgü Pınar- BBC Türkçe

"İtalya'da iki eski rahibe evlendi" haberi, 29 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İtalya'da iki eski rahibe evlendi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İtalya'da iki eski rahibe evlendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  2. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  3. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  4. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  5. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  6. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  7. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  8. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  9. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  10. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  11. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  12. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  13. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  14. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  15. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  16. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  17. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  18. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  19. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  20. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
Dünya Haberleri