İtalya'da sandık açılmak üzere kapandı!

İtalya'da sandık açılmak üzere kapandı!

İtalya'da sandık açılmak üzere kapandı! İtalya’da düzenlenen kısmi yerel seçimlerde sandıklar kapandı, oy sayımları gerçekleşti. Elde edilen ilk sonuçlar, uzun bir zamandan bu yana iktidar-hükümet-yönetim krizinin bulunduğu ülkede halkın temsiliyeti konusunda çözüm...

İtalya’da düzenlenen kısmi yerel seçimlerde sandıklar kapandı, oy sayımları gerçekleşti. Elde edilen ilk sonuçlar, uzun bir zamandan bu yana iktidar-hükümet-yönetim krizinin bulunduğu ülkede halkın temsiliyeti konusunda çözüm üreten bir seçenek olmadığını bir kez daha gösterdi. Roma, Milano, Napoli, Torino ve Bologna gibi ülkenin en büyük kentlerinde belediye başkanlığı seçimleri ikinci tura sarktı.

Roma’da muhalefet kazandı

Başkent Roma’da ana muhalefet partisi 5 Yıldız Hareketi’nin adayı Virginia Raggi yüzde 35,2’lik oyla açık ara birinci geldi. Raggi’nin ardından en çok oy alan ikinci isim yüzde 24,8 ile iktidardaki Demokrat Parti’nin adayı Roberto Giachetti oldu.

Bu sonuçlara göre Raggi ile Giachetti ikinci turda yarışacak ve bir sürpriz olmazsa Raggi, Roma’nın ilk kadın belediye başkanı olacak.

Büyük kentler ikinci turlara kaldı

Ülkenin ikinci büyük kenti Milano’da ise başa baş bir tablo ortaya çıktı. Demokrat Parti’nin adayı Giuseppe Sala yüzde 41,6, merkez sağın adayı Stefano Parisi yüzde 40,7 oy aldı. İki isim arasında geçecek ikinci turda 5 Yıldız Hareketi seçmenlerinin alacağı tutum belirleyecek.

Ülkenin bir diğer büyük kenti Napoli’de mevcut belediye başkanı sol eğilimli Luigi de Magistris yüzde 42,7 ile merkez sağın adayı Giovanni Lettieri ikinci tura kaldı ancak Magistris’in yüksek oy oranı ve geçmiş dönemdeki belediyeciliğinin seçimi kazandırması bekleniyor.

Sanayi kenti Torino’da ise Demokrat Parti adayı Piero Fassino yüzde 41,8 oy alırken, 5 Yıldız Hareketi’nin adayı Chiara Appendino 30,9 oy topladı. Fassino ve Appendino, kozlarını ikinci turda paylaşacak.

Büyük kentler arasında seçimin ilk turda sonuçlandığı tek yer Cagliari kenti oldu. Cagliari’de mevcut belediye başkanı ve merkez solun adayı Massimo Zedda, çok az bir farkla yüzde 50’yi geçerek belediye başkanlığı seçimini ilk turda kazandı.

İktidar da memnun, muhalefet de

Seçim sonuçlarının netleşmesi sonrasında bir açıklama yapan Başbakan Matteo Renzi, bir fiyasko ile karşılaşmadıklarını ancak oy oranlarının kendileri için yeterli de olmadığını söyledi. Ülkedeki bin 342 yerleşim noktasının 800’ünden galip geldiklerini söyleyen Renzi, Roma ve Napoli’deki sonuçların kendileri için bir başarısızlık anlamına geldiğini kaydetti.

Ana muhalefetteki 5 Yıldız Hareketi’nin değerlendirmesinde ise bugüne kadar alınmış en yüksek oy oranı bir zafer olarak nitelendirildi. Parti yetkilileri, kazandıkları bu zaferi yakın zamanda kaybettikleri kurucu liderleri Gianroberto Casallegio’ya adadıklarını açıkladı.

Kaynak: Sendika.org

"İtalya'da sandık açılmak üzere kapandı!" haberi, 07 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İtalya'da sandık açılmak üzere kapandı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İtalya'da sandık açılmak üzere kapandı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  2. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  3. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  4. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  5. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  6. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  7. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  8. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  9. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  10. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  11. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  12. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  13. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  14. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  15. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  16. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  17. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  18. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  19. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  20. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
Dünya Haberleri