İtalyan basınının gündeminde Beşiktaş var

İtalyan basınının gündeminde Beşiktaş var

İtalyan basınının gündeminde Beşiktaş var Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Napoli’yi deplasmanda 3-2 yenmesi İtalyan basınında geniş yankı buldu.Ülkedeki spor basınının önde gelen spor gazeteleri, Beşiktaş’ın galibiyetiyle ilgili haberlerinde genel...

Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Napoli’yi deplasmanda 3-2 yenmesi İtalyan basınında geniş yankı buldu.

Ülkedeki spor basınının önde gelen spor gazeteleri, Beşiktaş’ın galibiyetiyle ilgili haberlerinde genel olarak "Napoli’de kabus" başlığında birleşti.

Yüksek tirajlı La Gazzetta dello Sport’un sürmanşetinde "Napoli’de Türk işi" başlığını kullandığı maç haberinin alt başlığında da "Beşiktaş’a fazla hediye ve kendi evinde ilk mağlubiyet" ifadesiyle maçın 3-2 bittiğini belirtilerek, Jorginho, Reina ve Insigne’nin hataları, Gabbiadini’nin yedekten oyuna girip gol atmasının da yeterli olmadığı kaydedildi.

Maçla ilgili iç sayfadaki haberlerde de "Napoli her şeyi çöpe attı" denilirken, "Çok kötü savunma ve bir de değerlendirilemeyen penaltı. Beşiktaş 3 puana teşekkür ediyor." ifadeleri kullanıldı.

La Gazzetta dello Sport, Napoli’nin geçtiği zor döneme dikkati çekerek, “Napoli için zor bir dönem: Sarri tarih yazıyor; Şampiyonlar Ligi’nde San Paolo’da yenilmemişti. İşte şimdi kriz başladı.'' diye yazdı.

İtalyan gazetesi, Beşiktaş’ın Napoli’yi bu krize soktuğunu, mavi-beyazlı takım için son haftalarda alınan üst üste 3. yenilginin takımda bir şeylerin yolunda gitmediğinin göstergesi olduğunu belirtti. Gazete, Napoli’nin bu mağlubiyetle grupta tur atlamayı riskli hale getirdiğini aktardı.

Gazete, Napoli’nin maç genelinde oyun kurmada başarılı olduğunu ancak, top rakipteyken acı çektiğini ve defanstaki yüzeyselliğin Avrupa kupalarında affedilmediğini, Beşiktaş’ın da bunu gösterdiğini kaydetti.

Maç haberinde Napoli’nin 17 şut çekip, 17 korner attığını buna karşılık Beşiktaş’ın ise sadece 3 şut çekip, 3 gol bulduğu ifade edildi.

Gazete, Rus hakem Sergey Karasev’e de 5 notunu verdi. Rus hakemin Napoli’ye verdiği ikinci penaltı için "nezaketen bir hediye" ifadesini kullanırken, Aboubakar’ın son anlarda attığı golde ofsayt olduğunu, hakemin bunu vermeyerek Türklere bir hediye verdiğini yazdı. Gazete, Manolo Gabbiadini’nin attığı golün iptal edilmesinin ikna edici bir karar olmadığını da savundu.

Corriere dello Sport 

İtalya’nın bir diğer önemli spor gazetesi Corriere dello Sport da "Napoli’de kabus" diye maç haberini sürmanşetten verirken, Lorenzo Insigne’nin penaltıyı kaçırdığı, oyunu belirleyen golün ofsayttan geldiğini savundu.

Gazete, "Defansta hata yapan Napoli’yi Türkler vurdu. Mertens ve Gabbiadini gol atan isimler oldu ama yeterli değil" yorumunu yaptı.

İtalyan spor gazetesi iç sayfalarda ise "Napoli’de kara gece. Aboubakar’ın ofasayttan attığı golle Beşiktaş, galibiyete imza attı" ifadelerine yer verdi.

Maçın en iyi oyuncusu olarak 8 puan veren gazete, uzun süren durgunluk döneminin ardından Kamerunlu golcünün herkesi şaşkınlığa uğrattığı değerlendirmesinde bulundu.

Müsabakanın Rus hakemi için 6 puan veren Corriere dello Sport, penaltılar üzerindeki kararının doğru olduğunu ama Aboubakar’ın attığı golde ofsayt olduğunu görmediğini ve golü verdiğini yazdı.

Corriere dello Sport, Beşiktaş’ın İspanyol kalecisi Fabri’ye ayrı parantez açarken, "Fabri, mucizeler fabrikası: Mertens’in 2 pozisyonu ve 1 penaltı kurtardı, gecenin kahramanı. Takım arkadaşlarının onu kucaklamaları ve elini öpmeleri gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Bir diğer spor gazetesi Tuttosport da "Napoli’de kabus" başlığıyla maç haberini duyurdu.
 

"İtalyan basınının gündeminde Beşiktaş var" haberi, 20 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan İtalyan basınının gündeminde Beşiktaş var haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İtalyan basınının gündeminde Beşiktaş var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  2. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  3. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  4. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  5. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  6. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  7. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  8. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  9. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  10. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  11. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  12. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  13. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  14. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  15. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  16. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  17. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  18. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  19. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  20. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
Spor Haberleri