İzmir laiklik ve Cumhuriyet için Gündoğdu'ya akıyor!

İzmir laiklik ve Cumhuriyet için Gündoğdu'ya akıyor!

İzmir laiklik ve Cumhuriyet için Gündoğdu'ya... Güncelleme:CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından partisinin ilkini İstanbul Taksim Meydanı'nda düzenlediği Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'nin İzmir ayağında konuşuyor. İstanbul'da...

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından partisinin ilkini İstanbul Taksim Meydanı'nda düzenlediği Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'nin İzmir ayağında konuşuyor. 

İstanbul'da yaklaşık 500 bin kişilik kalabalığa seslenen CHP liderini, İzmir'de de yüzbinlerce kişi karşıladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bir darbe girişiminde bulunuldu. İlk tespiti yapmamız gerekiyor, bu darbe kime yapıldı? Bu darbe cumhuriyetimize ve demokrasimize yapıldı. Bu darbe girişimi parlamenter sisteme karşı yapıldı. Bu girişim demokratik laik sosyal hukuk devletine karşı yapıldı. Cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbesidir bu.

"Havaalanına inerken öğrendim. Arkadaşlarıma şu talimatı verdim, derhal Meclis’e gidiniz, çalışınız, darbeyi püskürtmek için her türlü çabayı gösteriniz. Parlamento çalışmalı dedim. Arkadaşlarımız parlamentoya gittiler, kurşunlar yağarken TBMM sabaha kadar çalışmasını sürdürdü. Milletvekillerimiz parlamentoyu asla terk etmedi. Çünkü bu Meclis gazi Meclis’tir. Mustafa Kemal’in meclisidir. Top da çalışmaz buraya, tüfek de çalışmaz.

***

CHP’nin çağrısıyla İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda saat 19.30’da yapılacak olan ’Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ için binler alanda toplanmaya başladı.

Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyan vatandaşlar, "Darbeye karşı omuz omuza", "Yağma yok, Cumhuriyet var", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Türkiye laiktir laik kalacak", "Darbeye geçit yok" şeklinde sloganlar attı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu birazdan konuşma yapacak. 

CHP, Taksim'in ardından İzmir'de “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'' gerçekleştiriyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilecek miting, bugün saat 19.30'da başlayacak. Sendikalar, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği, laikli, Cumhuriyet değerleri ve aydınlanmacılık vurgusunun öne çıkacağı mitinge katılmak isteyenlere belediyeye ait kent içi toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek. Parti bayrakları yerine Türk bayraklarının getirileceği mitingte kent tarihinin en büyük kalabalıklarından birisinin toplanması bekleniliyor.

izmir.png

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, miting çağrısında “Milletimizi ve demokrasimizi seviyoruz. Demokrasiye yapılan saldırıyı kınamak için, demokrasiye sahip olduğumuzu göstermek için İstanbul Taksim'de bir mitingimiz olmuştu. İkinci mitingimizi İzmir'de yapacağız. Bütün İzmirlileri, bütün vatandaşlarımı İzmir'e davet ediyorum, hep birlikte güzel cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak için'' dedi.

Mitinge katılımı artırmak için “seferberlik''ilan ettiklerini belirten CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, “Gündoğdu'yu her görüşten insanın gelip darbeye karşı çıktığı, demokrasiye, laikliğe, cumhuriyete, hukukun üstünlüğüne sahip çıktığı bir özgürlük meydanı olarak düşünüyoruz" dedi.

izmir2.png

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yurttaşları mitinge davet ederken Cumhuriyet mitinglerindeki kalabalığı anımsattı ve “Gündoğdu yine gelincik tarlası gibi olacak'' mesajını paylaştı.

Emek ve demokrasi güçleri de mitinge destek veriyor. Emek örgütleri adına ortak açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Demokrasiye, laikliğe, insan haklarına, özgürlüklere sahip çıkmak için herkesi Gündoğdu'ya bekliyoruz'' dedi. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Melih Yalçın, “Demokrasi adına tek ses olacağız'' diye konuştu.

izmir3.png

Demokrasi ve Laiklik

CHP İzmir örgütü miting için yoğun mesai harcadı. Hemen her sendika, sivil toplum örgütü ve meslek odasıyla temasa geçildi. 2 milyon broşür, plajlar dahil kentin her yanında dağıtıldı. 50 bin afiş, 20 bin ayaklı pano, 500 pankartla duyuru yapıldı. Mitinge Karşıyaka, Güzelbahçe, Balçova ve Foça'dan gelecek tekneler de denizden çıkarma yapacak.

Miting katılımcıları için Gündoğdu'da hazırlıklar tamamlandı.Alanda çay, kahve ve soğuk içeceklerin yanı sıra 1 milyon şişe su ücretsiz servis edilecek. Yurttaşlara 100 bin Türk Bayrağı dağıtılacak. Sahneye sanatçılar ve aydınlar da çıkacak, bildiri okuyacak. Mitinge AKP ve HDP temsilcilerinin de katılmaları bekleniliyor. 

'Gericiliğe ve faşizme karşı laiklik kazanacak!'

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN) de bir çağrıda bulunarak, mitinge katılım için saat 19’da ÖSYM önünde toplanmaya ve buradan Gündoğdu Meydanına yürümeye davet etti.

İzmir Haziran Meclisi tarafından ''Gericiliğe ve Faşizme Karşı Laikliği Kazanacağız’ başlığıyla yapılan çağrıda, Türkiye’nin geleceğinin gerici şeriatçı fraksiyonların çatışmaları içinde belirlenmesine, darbe girişimi ardından başlayan AKP’nin olağanüstü hal (OHAL) içindeki hamlelerine ve bu eksende geliştirilen milli mutabakat arayışına karşı mücadele vurgusu yapıldı.

“15 Temmuz darbe gecesi gerçekleşen darbe girişiminin ardından AKP ''demokrasi şöleni’ adı altında taraftarlarını sokağa çağırmış ve kendi karşı-darbesini örmeye girişmiştir'' denilen açıklamada halka kurşun sıkan vahşetin de, boğaz kesen vahşetin de bağışlanamayacağını belirtti.

HAZİRAN, 4 Ağustos’ta İzmir'de bulunan Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak ''Cumhuriyet ve Demokrasi’ mitingine şu çağrıyı yaptı:

“Tüm halkımızı eşitlik, özgürlük, kardeşlik sloganlarımızı haykıracağımız, Gezi’nin tüm renklerini alanlara taşıyacağımız Cumhuriyet ve Demokrasi mitinginde Haziran saflarına çağırıyoruz!''

"İzmir laiklik ve Cumhuriyet için Gündoğdu'ya akıyor!" haberi, 04 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İzmir laiklik ve Cumhuriyet için Gündoğdu'ya akıyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İzmir laiklik ve Cumhuriyet için Gündoğdu'ya akıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  2. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  3. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  4. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  5. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  6. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  7. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  8. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  9. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  10. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  11. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  12. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  13. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  14. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  15. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  16. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  17. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  18. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  19. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  20. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
Gündem Haberleri