İzmri Barosu Karaman davasına müdahil olacak

İzmri Barosu Karaman davasına müdahil olacak

İzmri Barosu Karaman davasına müdahil olacak KARAMAN'daki Ensar Vakfı ve KAİMDER yurtlarında kalan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarla suçlanarak tutuklanan öğretmen 54 yaşındaki Muharrem B., 20 Nisan çarşamba günü hakim karşısına çıkacak.Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde...

KARAMAN'daki Ensar Vakfı ve KAİMDER yurtlarında kalan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarla suçlanarak tutuklanan öğretmen 54 yaşındaki Muharrem B., 20 Nisan çarşamba günü hakim karşısına çıkacak.

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan davaya İzmir Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu üyesi avukat Nuriye Kadan ve 17 kadın avukat, müdahil olmak için dilekçe verdi. Kadın avukatlar ilk duruşmaya katılmak için otobüsle yola çıktı.

Sanık öğretmen Muharrem B., 20 Nisan Çarşamba günü Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde mağdurlardan 7'sine tecavüz, 2'sine cinsel istismar, 1'ine de müstehcen görüntü izletip taciz etmekten 600 yıla yakın hapsi istemiyle yargılanacak. İzmir Barosu Yönetim Kurulu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu üyesi avukat Nuriye Kadan, davanın görüleceği Karaman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na verdiği müdahillik dilekçesinde şunları belirtti:
"Ensar Vakfı' na, Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne (KAİMDER) bağlı yurt/ev/pansiyonlarda yatılı kalan 9 ile 10 yaşlarındaki 45 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı iddia olunduğu, 10 çocuğun Adli Tıp Kurumu raporlarınca cinsel istimara uğradığının belirlenmesi üzerine Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianame Mahkemeniz tarafından kabul edilmekle yargılama süreci başlatılmıştır. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu olay İzmir Barosu ve Çocuk Hakları Komisyonu Üyeleri ile tüm meslektaşlarımızı derinden üzmüştür. Gerek Baroların üstlendiği sosyal sorumluluk, gerekse hukukun ve yasaların yüklediği görevler ve sağladığı imkanlar çerçevesinde davaya katılma ve müdahil olma isteminde bulunma zorunluluğu hâsıl olmuştur. Aşağıda dayanakları ayrıntıları ile açıklanacak olan bu zorunluluk, başta anayasa olmak üzere yasalardan, taraf olduğumuz uluslararası sözleşmelerden, kamu vicdanının mahkemeler önünde temsil edilmesi gerekliliğinden ve adil yargılamanın sağlanması gerekliliğinden kaynaklanmaktadır. Çocuğa yönelik şiddet bir insan hakkı ihlalidir"

ajans-131909-1.jpg

Kadan, başvuru dilekçesinin devamında "6284 sayılı yasa uyarınca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bu davalara mağdurlar yanında katılma hakkının olduğu düşünülerse, yasaca hukuki yardım taleplerini karşılamakla yükümlü Baroların da kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele kapsamında katılma taleplerinin kabulü gereklidir. Barolar hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak amaçları olan kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarıdır. Çocuğa yönelik şiddetin ve cinsel suçların giderek arttığı, toplumda infial uyandıran olayların sıkça yaşandığı bir dönemde bu eylemlere maruz kalan ve mağdur olan kişilerin bireysel mücadeleleri yanı sıra baroların, çocuk hakları örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının bu mücadeleye destek olması daha da önem kazanmıştır. İzmir Barosu Başkanlığı olarak katılma talebimizin kabulüne karar verilmesini saygılarımızla dileriz" dedi.
Avukat Nuriye Kadan, Karaman Valiliği ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na, faaliyet gösteren Ensar Vakfı ve KAİMDER yurt/ev/pansiyonların da acilen kapatılması gerektiğine dair dilekçe verdiklerini de belirtti.
 

"İzmri Barosu Karaman davasına müdahil olacak" haberi, 18 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İzmri Barosu Karaman davasına müdahil olacak haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İzmri Barosu Karaman davasına müdahil olacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  2. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  3. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  4. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  5. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  6. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  7. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  8. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  9. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  10. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  11. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  12. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  13. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  14. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  15. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  16. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  17. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  18. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  19. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  20. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
Gündem Haberleri