Jirinovski: Türkiye rahat bir nefes alacak

Jirinovski: Türkiye rahat bir nefes alacak

Jirinovski: Türkiye rahat bir nefes alacak Moskova'da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı'nın 93.yıl dönümü resepsiyonuna katılan Rusya Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski, yaptığı açıklamada "Gülen ve Amerika bunların hepsi çok kötü. Özel servislerimizin...

Moskova'da düzenlenen Cumhuriyet Bayramı'nın 93.yıl dönümü resepsiyonuna katılan Rusya Liberal Demokrat Partisi lideri Vladimir Jirinovski, yaptığı açıklamada "Gülen ve Amerika bunların hepsi çok kötü. Özel servislerimizin işbirliğinin yararı olacak" dedi. Jirinovski,uçak krizi devam ederken "Türkiye yok edilmeli" ve "İstanbul Boğazı'na atom bombası atalım" gibi açıklamalar yapmıştı.

Cumhuriyet Bayramı'nın kutlamaları kapsamında Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım ve Bayan Nurtop Yardım'ın, Rusya'daki yabancı misyon sahipleri, Rus diplomatlar, Türk ve Rus iş adamlarının davetli olduğu resepsiyona katılan Jirinovski şöyle konuştu:

"Son zamanlarda iki ülke arasındaki ilişkiler düzeldi, bunu Rus ve Türk halkı da bekliyordu. Geçen sonbahar ayında olan hataydı. Bu sürekli güneşli bir yerde bir anda bulutların çıkmasına benziyor ve hava bozuldu. Bunun bir daha olmaması gerek. Mükemmel imkanlara sahibiz. Her şey Türkiye'ye bağlı; yine oraya buraya giderse durum kötüleşir. Örnek olarak Filipinler, Çin, Rusya'yı seçti ve bitti. Türkiye için Rusya ile güçlü ilişkilere sahip olmak faydalı. İşte o zaman Suriye konusunda, Kürt sorununda ve Irak'ta daha rahat nefes alacak. Bu Türkiye için şans, kuzeyinde mükemmel bir fırsat bulunuyor. Rusya'ya her yerde ihtiyaç var, Çin, Avrupa ve ABD'de. 

Türkiye'nin Rus-Türk ilişkilerini seçme şansı var. O zaman Türkiye bugünden daha yukarı çıkacak, Rusya olmadan sadece bölgede güçlü bir ülke. Orada İran var. Rusya Türkiye İran ve ilerde belki Suriye ve Irak'tan oluşacak birlik kurulabilir, aynı AB gibi. Onlar neden güçlü, çünkü 28 ülkeyi kapsıyorlar. Bu yüzden bu çok faydalı. Rusya, Türklere çok olumlu yaklaşıyor. Turistlerimiz oraya gitmeye hazırlar. Şimdi hala sezon devam ediyor, 25-30 derece. Ayrıca ticari ilişkilerimiz de mükemmel olacak. Biz birbirimizi tamamlıyoruz. Biz kuzey ülkesiyiz, bizde sizde olmayanlar var ve siz güney ülkesisiniz, biz de sizden bizde olmayanları almaya hazırız. Bu çok iyi bir ilişki şekli."

DARBE ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY
Türkiye'de meydana gelen darbe girişimi ile ilgili de fikirlerini açıklayan Rus siyasetçi, "Bu herhalde beşinci girişimdi, 60'lı yıllarda, 70'li yıllarda... Türkiye'de darbenin olmaması gerek. Demokrasi, seçimler, çok partili sistem ve güçlü bir cumhurbaşkanı var. Burada yine Rusya yardım edecek, Rus istihbaratı darbe girişiminin yaşanmaması için her zaman Türkiye hükümetini zamanında uyaracak. Darbe sırasında ve sonrasında biz Erdoğan'ın ve yasal hükümetin tarafındaydık ve dışarıdan iç olaylara karışılmasının kabul edilemez olduğunu düşünüyoruz. Gülen ve Amerika bunların hepsi çok kötü. Burada yine bizim özel servislerimizin işbirliğinin yararı olacak" dedi.

TÜRK AKIMI BÜYÜK BİR BAŞARI
Jirinovski, geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İstanbul ziyareti sırasında imzalanan Türk akımı ile ilgili ise şunları söyledi:

"Petrol ciddi hacimlerde Türkiye ve Avrupa'ya gidecek ve Türkiye boru hattının kendi topraklarından geçmesinden para kazanacak. Bulgaristan reddetti, Türkiye ise onun yerini almaya karar verdi. Bu sadece artıdır ve yine Rusya ile ilişkilerden edinilen artıdır. Bu çok önemli. Oraya üç boru hattı yönlendireceğiz, Mavi Akım ve Türk Akımı'nın iki boru hattı. Bunlar hep Türkiye'nin yararına. Bir nükleer santral kuracağız, gerekirse ikincisini kurarız. Çünkü geleceğimiz nükleer santrallere bağlı. Petrol ve doğalgaz kalıcı değil. Nükleer santral tüm 21 yüzyılda kullanılacak. Bunu sadece biz yapabiliriz, Türkiye'de başka kimse yapmaz."

HERKESİN BAYRAMINI KUTLUYORUM
Bir daha kötü günlerimizin olmamasını ve sadece iyi günlerin yaşanmasını umuyorum. Türkiye'de daha çok insanın Rusça konuşması ve aynı şekilde Rusya'da daha çok insanın Türk dili ve kültürünü öğrenmesi için ilişkilerin gelişmesi gerek.

"Jirinovski: Türkiye rahat bir nefes alacak" haberi, 29 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Jirinovski: Türkiye rahat bir nefes alacak haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Jirinovski: Türkiye rahat bir nefes alacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  2. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  3. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  4. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  5. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  6. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  7. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  8. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  9. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  10. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  11. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  12. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  13. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  14. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  15. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  16. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  17. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  18. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  19. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  20. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
Dünya Haberleri