Kaçak Saray’ı reddeden ilk muhtar: Beni de halk seçti!

Kaçak Saray’ı reddeden ilk muhtar: Beni de halk seçti!

Kaçak Saray’ı reddeden ilk muhtar: Beni de h... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Saray’a davet edilen muhtarlardan Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır, “tarafsız bir muhtar'' olarak “partili bir cumhurbaşkanı''nın davetine...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Saray’a davet edilen muhtarlardan Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır, “tarafsız bir muhtar'' olarak “partili bir cumhurbaşkanı''nın davetine katılmasının tarafsızlığını tartışılır hale getireceğini belirterek Saray’a gitmeyeceğini açıkladı. Haklı olduğu için kimseden korkusu olmadığını söyleyen Bahadır, “Mührü alırlarsa alsınlar. Beni de halk seçti'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlar toplantısına davet edilen muhtarlardan biri ilk kez Saray’a gitmeyeceğini açıkladı. Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi muhtarı olan Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır, Cumhurbaşkanının tarafsız olmadığını belirterek Saray’a gitmeyeceğini ilan etti.

Cumhuriyet’e konuşan Bahadır, “Cumhurbaşkanı’nın temel görevi anayasaya uygun davranmak, onu korumak. Ama anayasayı tanımıyor, saygı duymuyor. Tarafsız olması gerekirken, taraflı bir cumhurbaşkanı. Taraflı olduğunu 80 milyon görüyor. Ayrıca sorunlarının çözülmesi değil başkanlık için ülkemizi kaosa sürükleyen politikalara yer veriyor. Muhtar kimdir? Muhtar, hiçbir partiye üye olmayan, parti gözetmeyen, kendisini seçenlere ya da seçmeyenlere eşit biçimde davranan biridir. Parti ayrımı, insan ayrımı yapmaz. Cumhurbaşkanı da konumu gereği tarafsız olmalıdır. Ama iki yıldır partili bir cumhurbaşkanı var.

Benim toplantıya katılmam bu tarafsızlığımı tartışmalı hale getirir'' dedi. Avrasya Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde yüksek lisans yapan 39 yaşındaki muhtar Bahadır, yerel yönetimler ve bütünşehir haline dönüşen büyükşehirler hakkında bir tez hazırladığını belirtti. “Bir genç olarak çok kaygılıyım'' diyen Bahadır, “Kaygılarım arttı. Oy için, menfaat için 4 milyon Suriyeli vatandaş olacak. İnsanlığa elbet de tamam ama olayın yaratacağı ağır sorunlar ne olacak? Genç işsizlik çok yaygın. Ben de işsiz sayılırım. Lisansı tamamlamak üzereyim ama işsizim. Vergimi veriyorum, askerliğimi yapıyorum. İsrail ve Rusya ile ilişkilerde dönüş yaşanıyor. Kendi politikaları neyi gerektiriyorsa onu yapıyor.

Bir muhtar olarak, kamu yönetiminde yüksek lisans yapan biri olarak bu çıkarcı politikaları protesto için külliyeye gitmeyeceğim'' diye konuştu. “Bu tavrım nedeniyle herhangi bir baskıdan korkmuyorum'' diyen Bahadır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Neden korkayım? Bana diyorlar ki ''Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanı bile azlediyor, kimse bir şey diyemiyor. Muhtar mührünü alırlar senden’. Alırlarsa alsınlar. Beni de halk seçti. Onları temsil ediyorum. Uysal koyun olmayacağım. Mücadelemi sürdüreceğim. Zaman benim haklılığımı ortaya çıkaracak. Kararlılıkla bu yolda yürüyeceğim.''

“Erdoğan deyince aklıma Stalin geliyor'' diyen Bahadır, “Tamamen onun yolunda ilerliyor. Saray, lüks yatırımlar, yolsuzluk, halkın kaynaklarının başkalarına aktarılması... Cumhurbaşkanı öyle bir yapı yarattı ki, kamu çalışanları demokratik yönetim adına hiçbir şey yapamıyor. İşsiz kalma korkusu var. Kamu ya da özelde taşeron işler dahil her iş AKP’lilere veriliyor. diye konuştu.

"Kaçak Saray’ı reddeden ilk muhtar: Beni de halk seçti!" haberi, 14 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kaçak Saray’ı reddeden ilk muhtar: Beni de halk seçti! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kaçak Saray’ı reddeden ilk muhtar: Beni de halk seçti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  2. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  3. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  4. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  5. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  6. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  7. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  8. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  9. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  10. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  11. 19:14 Önceki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Netanyahu'nun istifasını talep etti
  12. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
  13. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
  14. 19:06 24 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  15. 19:03 Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki
  16. 18:54 Samsun'da Deniz Somonu: Lezzet ve Ekonomi Bir Arada!
  17. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  18. 18:46 Galatasaray'da şampiyonluk için kritik son 5 hafta başladı!
  19. 18:46 İngiltere, savunma bütçesini artırmayı planlıyor
  20. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
Gündem Haberleri