Kadıköy’de 6,5 kilometrelik ''Ata’ya Saygı Zinciri’

Kadıköy’de 6,5 kilometrelik ''Ata’ya Saygı Zinciri’

Kadıköy’de 6,5 kilometrelik ''Ata’ya Saygı Z... Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. yılında binlerce kişi, Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili Yürüyüş Yolu arasında yaklaşık 6.5 kilometrelik "Ata'ya Saygı Zinciri 'oluşturdu. Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. yılında binlerce kişi, Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili Yürüyüş Yolu arasında yaklaşık 6.5 kilometrelik "Ata'ya Saygı Zinciri 'oluşturdu. 

Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin öncülüğünde düzenlenen "Ata'ya Saygı Zinciri"nde, binlerce insan el ele tutuşarak saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu. Saygı zinciri sonrasında tekneler de sahil boyunca kıyıya yanaşarak sirenleriyle destek verdi. 

HÜZÜNLÜ BİR GÜNDEYİZ
Anmaya katılan CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, “Bugün yine hüzünlü bir gündeyiz. Mustafa Kemal Atatürk'ü kaybetmemizin yıldönümündeyiz. Bostancı sahilinde binlerce insan soğuk havaya rağmen Ata'ya bağlılıklarını, Cumhuriyete olan sadakatlarını dile getirmek için erken saatten itibaren buradalar. 
Bize cumhuriyeti miras olarak bırakan, cumhuriyetin değerlerini korumamız, yüceltmemiz için emanet eden Atamızı hep birlikte andık. Her geçen gün değerini ve önemini daha iyi anlıyoruz"diye konuştu.

BAŞKANLIK BİR HAYAL OLARAK KALACAK
Anma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yarkadaş, şöyle konuştu:
“Birileri başkanlık hayali kursa da Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyeti ve parlamentosu her zaman dimdik ayakta duracak. Başkanlık hayalleri kuranlar, parlamentoyu ortadan kaldırıp, kendi diktatörlüklerini ilan etmeye çalışanlar bu hayallerinden bir an önce vazgeçsinler. Buradaki yurttaşlarımız, 78 milyonun sesidir. Ve diktatörlüğe hiç bir şekilde boyun eğmeyeceklerdir. Atatürk’ün parlamentosunu tasfiye edemeyeceksiniz.

KORUYACAĞIZ
Daha da umutla mücadele edeceğiz, daha da inançlı, dirençli olacağız ve Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetini ona yakışır bir şekilde koruyacağız.
Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerini her zaman yaşatacağız. 
Kadınları ve erkekleri eşit kılan anlayışı Türkiye’mizin her yerinde her zaman anlatacağız. umutsuz olmaya, karamsarlığa kapılmaya gerek yok. Bizim bir ışığımız var o da Mustafa Kemal Atatürk’tür. 

ATATÜRK HEP VAROLACAK
Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturmaya çalışanlar, Mustafa Kemal Atatürk’ü yok saymaya çalışanlar bilin ki; hepiniz tarihin çöplüğüne gömüleceksiniz, Mustafa Kemal Atatürk bu topraklarda bin yıl daha, on bin yıl daha yaşayacak.''
 

VATANDAŞLAR DUYGULANDI
Vatandaşların sahilde zinciri oluşturduğu sırada denizdeki dalgalara rağmen jet ski ve tekneler de Türk bayrakları ile destek verdi. Programa katılan vatandaşlar, “Çok duyguluyuz. Gerçekten ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Keşke Atamız geri gelse de mümkün olsa onun yerine ben yatsam'' dedi.

Bir başka vatandaş ise, “Çok duyguluyum yani. Ata’ya sahip çıkmanın günü bugün. Tüm Türk halkı olarak Ata’ya sahip çıkmamız lazım. Ata’ya sahip çıkmak memlekete sahip çıkmak, bağımsızlığımıza sahip çıkmak'' şeklinde konuştu.

Programa katılan vatandaşlar, Atatürk’ü özlemle andıklarını ifade ettiler.

El ele tutuşan binlerce vatandaş, saat 09.05’i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşuna geçti. Aynı şekilde denizde bulunan jet ski ve tekneler de Türk bayrakları ile saygı duruşu sırasında dalgalara rağmen saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve 10. Yıl Marşı söyleyen vatandaşlar dağıldılar.

">

"Kadıköy’de 6,5 kilometrelik ''Ata’ya Saygı Zinciri’" haberi, 10 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kadıköy’de 6,5 kilometrelik ''Ata’ya Saygı Zinciri’ haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadıköy’de 6,5 kilometrelik ''Ata’ya Saygı Zinciri’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  2. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  3. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  4. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  5. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  6. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  7. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
  8. 04:16 Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak
  9. 04:03 Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır
  10. 04:01 Beşiktaş'ta teknik direktör krizi gündemde
  11. 03:57 Spotify eğitim platformuna dönüşüyor! İlk iki kurs ücretsiz olacak
  12. 03:54 Tarım sektöründe alarm ziller çalmaya başladı: acilen bir şeyler yapılmalı!
  13. 03:52 Aylık maaşı 200 bin TL, çalışacak personel bulunamıyor: Bu sektörde kriz yaşanıyor!
  14. 03:50 Reytingleri altüst eden dizinin sezon finali tarihi belli oldu! Severlerine kötü haber geldi
  15. 03:48 Galatasaray'dan altın değerinde üç puan geldi
  16. 03:44 Online platformlardan terapi yaygınlaşıyor: sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak
  17. 03:40 Maaşlarda yeni düzenleme gündemde: Yaşa göre emekli maaşı!
  18. 03:36 Fransa ve Belçika İran büyükelçilerini davet etti
  19. 03:24 Fatih Portakal, AK Parti'de görevden alınacak isimleri açıkladı: Mehmet Şimşek detayı verdi!
  20. 03:24 Eğer telefonunuzda bu uygulamalar bulunuyorsa, derhal kaldırın: Bilgileri çalıyorlar!
Gündem Haberleri