Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Gülsüm Kav: Hadım etme cezası insan haklarına aykırı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Gülsüm Kav: Hadım etme cezası insan haklarına aykırı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu t... Cinsel saldırı suçlularına, 'kimyasal hadım' olarak da adlandırılan ilaçla tedaviyi de içeren, ''Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi ve Diğer Yükümlülükler Hakkında Yönetmelik' Resmi...

Cinsel saldırı suçlularına, 'kimyasal hadım' olarak da adlandırılan ilaçla tedaviyi de içeren, ''Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi ve Diğer Yükümlülükler Hakkında Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmeliğe göre, cinsel suçlardan hüküm alanlar hakkında cezanın infazı sırasında ya da koşullu salıverildikleri takdirde denetim süresi içerisinde cinsel isteği azaltıcı tıbbı tedavi de dahil önemli yaptırımlar getirilebilecek. Yargı kararıyla getirilecek yükümlülükler arasında, "Tedavi amaçlı programlara katılmak, suçun mağdurunun oturduğu ve çalıştığı yerleşim bölgesinde ikamet etmekten yasaklanmak, mağdurun bulunduğu yerlere yaklaşmaktan yasaklanmak, çocuklarla bir arada olmayı gerektiren bir ortamda çalışmaktan yasaklanmak" da yer alıyor. Ancak bazı sivil toplum kuruluşları getirilen ''kimyasal hadım etme' cezasına karşı olduklarını belirtiyor.

RS FM'de yayımlanan Burası Türkiye programına bağlanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Gülsüm Kav, cezanın bütünüyle insan haklarına aykırı olduğunu söyledi.

''HADIM CEZASI DOĞRU DEĞİL'

Gülsüm Kav şunları aktardı: "Bu ceza tümüyle insan haklarına aykırı ve tıp etiğine aykırıdır. Kadınların cinsel şiddet, kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet konusunda yıllardır dile getirdikleri talepler var, bütün toplum biliyor. Bir tür cezasız bırakma ve cezalarda indirim uygulama gibi yanlışlıkların düzeltilmesi gerekiyor. Suçluların, mevcut Türk Ceza Kanunu'nda nitelikli hal dediğimiz ağırlaştırılmış maddeden yargılanmalarını istiyoruz biz. Senelerdir bu maddelerle ilgili değişiklik talebimiz var. Bunu yapmayıp insan haklarına ve tıp etiğine aykırı bir şeyi, sanki intikam alır gibi getirmelerini kabul etmiyoruz. Bize adalet lazım intikam değil."

''BU CEZALARDA İNDİRİM OLMASIN'

Gülsüm Kav şöyle devam etti: "Yıllardır kadınların sözlerine kulak vermeyip Türkiye böylesini olağanüstü bir hal yaşarken fırsat bu fırsattır diyerek —idam için de bu söz konusu- hadım etme yasasını aradan geçirmek tam bir fırsatçılık. 21. yüzyılda dünya gerçekleriyle de bağdaşmıyor, Türkiye'ye de hiç yakışmıyor. Tüm bu yaşanılan sorunların çözümü de bu değil. Bizim savunduğumuz şey, Türk Ceza Kanunu'nda geniş indirim uygulayan takdir yetkisi veren maddelerin kaldırılması. Takım elbise ve kravat indirimi denilen iyi hal indirimi kaldırılsın. Veya çocuklara ''rızası var mı' diye sorulmasın artık. 18 yaşın altındaki çocuğun ne rızası olabilir?"

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Gülsüm Kav: Hadım etme cezası insan hakların." haberi, 28 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Gülsüm Kav: Hadım etme cezası insan hakların.. haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Gülsüm Kav: Hadım etme cezası insan hakların.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Gündem Haberleri