'Kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladık, bu iyi değil. Erkeklerimiz ne olacak?'

'Kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladık, bu iyi değil. Erkeklerimiz ne olacak?'

'Kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladık, bu ... TBMM'de konuşan Başbakan Binali Yıldırım, pozitif ayrımcılıkla ilgili olarak "2010 yılında kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayan kararı aldık. Buraya kadar iyiydi ama bu iyi değil. Şimdi pozitif ayrımcalık uyguladığımız...

TBMM'de konuşan Başbakan Binali Yıldırım, pozitif ayrımcılıkla ilgili olarak "2010 yılında kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayan kararı aldık. Buraya kadar iyiydi ama bu iyi değil. Şimdi pozitif ayrımcalık uyguladığımız zaman erkeklerimiz ne olacak? E kadınlarımız 'Bu zamana kadar siz öne çıktınız, biraz durun" diyebilirler, haksız da değiller' dedi.

"Kadına esasında kota ayırmak belki bilinçlenmemiş, yeterince demokrasi anlayışını geliştirmemiş ülkelerde düşünebilir" diyen Yıldırım, "Tercihim kadınlara mücadele alanı açmaktır. Kota bir korumacılıktır, korumacılık da gelişmenin önündeki en büyük engeldir" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bebeğim anasız olur vatansız olmaz" diye Nene Hatun, kadının memleket sevdası, erkeğin bu hasletlerinden daha az değil. Sevinçte de üzüntüde de beraberiz. Kadın - erkek eşit eyvallah, ama bir bütünün iki parçası. Biri olur diğeri olmazsa eksik olur. Bakan olabilirsiniz, başbakan olabilirsiniz, ama en sonunda sana bir bakan olmazsa ne yapacaksınız? Kadınlarımız sadece erkeklere bakmıyorlar, iş dünyasında da önemli yerlere gelmeye başladı. Siyasette adından söz ettiren kadınlarımızın sayısı gittikçe artıyor. Demokrasimiz geliştikçe kendilerini ifade etme yönünde önemli gelişmeler kat ettiğini görüyoruz. Kadınlar için şüphesiz en büyük mücadeleyi, en büyük hakları kendileri elde ediyor. O mücadele olmadan bir kere sonuç olmaz. O mücadeleyi görüp gerekli adımları atmadan da olmaz. Onu da demokrasiyi özümseyen ve kadınlarımızın beklentilerini yerinde, zamanında gören idarecilerle olur. Burada bir korumacılık, bir ayrımcılık asla kabul edemeyiz. Kadına esasında kota ayırmak belki bilinçlenmemiş, yeterince demokrasi anlayışını geliştirmemiş ülkelerde düşünebilir ama benim kişisel tercihim, kadınlara mücadele alanı açmaktır. Kota bir korumacılıktır, korumacılık da gelişmenin önündeki en büyük engeldir.

Şunu bilmenizi isterim ki kadınların haklarının güçlenmesi için anayasa değişikliğini biz yaptık, medeni kanunda cinsiyet ayrımcılığına son veren düzenlemeleri biz gerçekleştirdik. Aile reisinin pabucunu dama atan yine bizim iktidarımız. Soyadlarını rahatlıkla kadınlarımız kullanabiliyorlar, kızlık soyadlarını. İstihdama daha fazla alan açılmasını yine AK Parti iktidarlarında gerçekleştirdik. Kadın girişimcilere özel destekler hükümetlerimiz tarafından sağlandı. 2010 yılında kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayan kararı aldık. Buraya kadar iyiydi ama bu iyi değil. Şimdi pozitif ayrımcalık uyguladığımız zaman erkeklerimiz ne olacak? E kadınlarımız "Bu zamana kadar siz öne çıktınız, biraz durun" diyebilirler, haksız da değiller.

Gelin, Türkiye'den yola çıkarak bir vicdan hareketi başlatalım. STK'lar, devlet, özel sektör el ele verelim, Halep'te acı çeken kadınların sesini sessiz dünyaya duyuralım. Yanıbaşımızda yaşanan insanlık dramına dikkat çekelim. Gönül diliyle konuşan, sevgiyi ve birlikteliği yayan bir hakaret içinde olalım. Bütün emek ve gayretleriniz için ülkem adına siz kadınlarımıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz"

"'Kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladık, bu iyi değil. Erkeklerimiz ne olacak?'" haberi, 05 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladık, bu iyi değil. Erkeklerimiz ne olacak?' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladık, bu iyi değil. Erkeklerimiz ne olacak?' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:49 Akit yazarları Sabri Şahsuvar: AK Parti kendisini ulusal Kemalist alanın göbeğine teslim etti
  2. 10:44 Tarih verildi: Motorine indirim geliyor
  3. 10:36 Cem Yılmaz 51’inci yaşını dikkat çeken bir paylaşımla kutladı
  4. 10:32 Karar yazarı Akif Beki: Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor
  5. 10:25 İYİ Parti Genel Başkan adayı Tolga Akalın: Kurultayda sahte kimlikle oy kullanılabilir
  6. 10:18 Kayyumlar ‘gezi teknesi’ de almış: Van'da kayyumların geçmiş harcamaları ortaya çıktı
  7. 10:16 Bugün Ankara'da bazı yollar trafiğe kapalı olacak
  8. 09:51 Belediye başkanları Özgür Özel'den Erdoğan’ı ikna etmesini istedi
  9. 09:45 Yanardağda fotoğraf çekilirken volkana düşen kadın feci şekilde can verdi
  10. 09:41 Abdurrahman Dilipak: Çok komik bir rejimimiz var
  11. 09:36 Songül Karlı: İstediğim bir insan çıkmadı karşıma
  12. 09:31 Esteban Ocon: Güncellemelerle geliştik ama daha fazlasını bekliyorduk
  13. 09:22 AK Parti'den sosyal medya uyarısı: Paylaşım yaparken dikkatli olun
  14. 09:16 Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir organize suç örgütü çökertildi: Elebaşı dahil 8 kişi gözaltına alındı
  15. 09:11 10haber yazarı Erdal Sağlam: Bahçeli'nin çıkışı 2002'deki koalisyonu bozma sürecini hatırlattı
  16. 09:06 Kolombiya'da hükümet ve ELN, müzakerelere yeniden başlıyor
  17. 09:01 Cinci hoca dehşeti: Sana cin musallat olmuş diyerek çocukları taciz ve tecavüz etmiş
  18. 08:54 Murat Ağırel: Ülkemizde de sıklıkla yaşanan bu yakalamalarda metamfetamin maskelenmeye çalışılıyor
  19. 08:48 Barış Yarkadaş: Mustafa Kemal’in askeri olmaktan onur duyduk
  20. 08:42 Türkiye'de satılan en ucuz Tesla modeline 814 bin TL zam yapıldı
Politika Haberleri