Kanatsız Kartal intihar etti

Kanatsız Kartal intihar etti

Kanatsız Kartal intihar etti Dün akşam Beşiktaş öyle bir maça çıktı ki, bir gün önce rakibi F.Bahçe takılmış, Kasımpaşa' yı yenerlerse puan farkı maç fazlasıyla 6'ya çıkacak, şampiyonluk için büyük avantaj yakalayacak ve haftaya stadının açılışını...

Dün akşam Beşiktaş öyle bir maça çıktı ki, bir gün önce rakibi F.Bahçe takılmış, Kasımpaşa' yı yenerlerse puan farkı maç fazlasıyla 6'ya çıkacak, şampiyonluk için büyük avantaj yakalayacak ve haftaya stadının açılışını görkemli bir şekilde gerçekleştirerek son 7 maça büyük moralle girecek. Ancak sanki bunların farkında değillermiş  gibi isteksiz, uyuşuk bir performans ortaya koydular.
 
Bunun teknik nedenlerine değineceğim, ama bir şey çok açık, takım bir gece önce F.Bahçe'nin berabere kaldığı maçtan sonra geçen 24 saat içinde mental açıdan hiç hazırlanmamış, bununda baş sorumlusu tabii ki Şenol GÜNEŞ.. 

ŞENOL HOCA KARTAL'IN KANATLARINI KIRDI
Gelelim teknik, taktik hatalara: Beşiktaş'ın sahaya çıkan onbirinde kanatlarda Gökhan Töre ve Queresma'nın yokluklarında yedekleri Olcay ve Kerim vardı zorunlu olarak. İlk yarı bu iki oyuncu nedense sürekli içeri kat ettiler, kanatları hiç kullanmadılar. Devre arası Şenol Hoca bu aksaklığı giderecek önlemler alacağına ne yaptı, ikinci yarıya Kerim'siz çıktı, 10 dakika sonrada öbür kanat Olcay'ı oyundan alarak takımın kolunu  kanadını kırdı. İkinci yarı kafasına esen kanatlara gitti, alan paylaşımında bu derece disiplinsizlik olamaz..
 
Dikkatimi çeken ikinci saha paylaşımı hatası ilk 45 dakika boyunca Atiba-Marcelo arasında yaşandı. Marcelo 2 stopperden biri, Atiba önde oynaması gereken orta alan oyuncusu, ama Marcelo en az 10 kez birinci bölgeden ikinci bölgeye topla çıktı. Hepsinde de Atiba onun boşalttığı yere kaydı. Niye Şenol Hoca? Eski köye yeni adete ne gerek vardı?  2 farkla önde olursun, böyle bir önlem alabilirsin, ama berabere giden bir maçta bu korku niye? Kaldı ki Atiba'nın topu oyuna sokma becerisi Marcelo'dan iki gömlek üstün. Kasımpaşa'nın 2. golü Marcelo'nun topla çıkarken kaptırdığı pozisyondan geldi dikkat edilirse.

BOYKO AŞISI TUTMADI 
Kaleci Boyko konusuna gelince, bu konuda çok yazdım, eski üst düzey bir kaleci olarak Şenol Güneş Beşiktaş kalesindeki  krizi yönetemedi maalesef. Tolga iyileşmezse , Günay'a güvenilmezse Boyko daha çok can yakar. Ukrayna'nın milli takım kalesini teslim ettiği adama kötü kaleci demek haddime değil, ama şimdiye kadarki performansıyla aşı tutmadı derim..
 
Ve Şenol Hoca'ya son eleştirim Mustafa Pektemek ile ilgili. Hoca, dilimde tüy bitti; bu kardeşten Beşiktaş'a yar olmaz. Onun yerine U-21'den mesela Hamza'ya şans versen ileriki yıllar için yatırım olur hiç değilse.
 
Sonuç olarak, haftaya 3 senedir beklediği yeni stadında Bursa karşısına 6 puan farkla girip coşkulu kutlama yapma yerine stresi ve mutsuzluğu seçti teknik direktörle futbolcular. Futbolda başarının temellerinden biri moraldir. Siyah-Beyazlılar bir gece önce iç çekişmelere başlayan F.Bahçe'ye yeniden can suyu verdi, en kritik maçta  aldığı yenilgiyle de adeta intihar etti, moralini sıfırladı.
 
Şampiyonluk yarışımı? Dün geceyi galibiyetle kapatsa Beşiktaş iki adım öne geçecekti, şimdi bir adım geride diye düşünüyorum, bakalım yaşayıp göreceğiz.

"Kanatsız Kartal intihar etti" haberi, 05 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Kanatsız Kartal intihar etti haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kanatsız Kartal intihar etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  2. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  3. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  4. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  5. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  6. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  7. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  8. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  9. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  10. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  11. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  12. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  13. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  14. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  15. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  16. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  17. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  18. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  19. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  20. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
Spor Haberleri