Kaplan'dan Yeni Şafak'a 'Pelikan' tepkisi: Madem haindim niye 4 yıl yazdırdınız?

Kaplan'dan Yeni Şafak'a 'Pelikan' tepkisi: Madem haindim niye 4 yıl yazdırdınız?

Kaplan'dan Yeni Şafak'a 'Pelikan' tepkisi: M... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki ayrışmanın ayrıntılı biçimde anlatılıp, Davutoğlu’nun''ipinin çekilmesine’ varan krizi başlatan ''Pelikan Dosyası’ adlı blogdaki yazı, iktidara...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki ayrışmanın ayrıntılı biçimde anlatılıp, Davutoğlu’nun''ipinin çekilmesine’ varan krizi başlatan ''Pelikan Dosyası’ adlı blogdaki yazı, iktidara yakın gazete ve köşelerde kavgaya neden oldu.

''Pelikan Dosyası’yla ''Selam olsun’ başlıklı yazıda ''Reis’in gözünden ''Hoca’ yerden yer vurulmuştu. “Hocanın ekibi yeterince konuştu. Hocalarıyla beraber yeterince ortalığı karıştırdı. Biraz da biz konuşalım mı? Biraz da, REİS için canını feda edecekler konuşsun mu? Çok az kişi aslında neler olduğunu biliyor'' diye başlanan yazının yayınlandığı hafta, AKP’de kongreye gidilmesi kararı alınmıştı. Davutoğlu’nun başbakanlık koltuğunu böyle bırakması, ''dünyanın WordPress’le gönderilen ilk başbakanı’ yorumlarına neden olmuştu.

Yeni Şafak’ın haber dergisi Gerçek Hayat, bu hafta iktidara yakınlığıyla bilinen köşe yazarları Hilal Kaplan, Melih Altınok, Haşmet Babaoğlu, Kurtuluş Tayiz ve Cemil Barlas’ı hedef alarak, ''Türk siyasetinde pelikan lekesi’ isimli bir kapağa imza attı.

gercek-hayat.jpg

Haberde, “Pelikan dosyasını kim ne amaçla hazırladı? Yazının altında herhangi bir imza yer almıyor. Ancak internete kimler tarafından salındığına, kimlerin yazıyı geniş kitlelere ulaştırmak için birkaç gün boyunca mesai harcadığına, kimlerin yazıyı eleştirenlerle kavgaya giriştiğine, dahası bizzat yazıda kimlerin övüldüğüne baktığımızda özellikle şu beş isim öne çıkıyor: Hilal Kaplan, Melih Altınok, Haşmet Babaoğlu, Kurtuluş Tayiz ve Cemil Barlas’ı Hilal Kaplan, Melih Altınok, Kurtuluş Tayiz, Cemil Barlas ve Haşmet Babaoğlu'' denildi.

Haberde beş ismin de AKP üzerinden menfaat sağlamaya çalıştığı da şöyle açıklandı: “AK Parti hareketinde karşılıklı istişare ve karşılıklı rızaya dayanan değişim ve dönüşümler bu harekete dünyevi menfaat elde etmek uğruna sonradan dahil olanların kendini vitrine çıkarma bahanesine dönüşmüş durumda. Pelikan bildirisi tam da böyle bir niyetin ürünü olarak ortaya çıkmış görünüyor.''

Gerçek Hayat’ın haberine karşı ismi geçen yazarların cevapları da gecikmedi. Sabah yazarı Hilal Kaplan, Twitter hesabından eskiden kendisinin de Yeni Şafak yazarı olduğunu hatırlatıp “Yeni Şafak’a (YŞ) ait olan Gerçek Hayat Dergisi, beni ve bazı yazarları manşetten hedef göstermiş'' diyerek şu notu paylaştı:

MADEM HAİNDİM NİYE 4 YIL YAZDIRDINIZ?

Haberde ismi geçen Hilal Kaplan, kişisel sosyal medya hesabından verdiği yanıtta Gerçek Hayat Dergisi’nin iddialarına soru sorarak yanıt verdi. Yazdığı yazıların hainlik olarak nitelendirildiğini belirten Kaplan şöyle dedi:

1 - Madem o yazılar “hain''likti, ne diye YŞ (Yeni Şafak) beni Taraf’tan sonra yazar kadrosuna dahil etti ve 4 yıl yazmama izin verdi?

2- 1 Kasım seçimlerine 2 gün kala, paralel yapıdan Ali Bulaç’la bile kucaklaşmak için ilk sayfasını açan YŞ’ın Erdoğan’ı müstevlilere ve işbirlikçilerine karşı savunan isimlere savaş açmasını ne ile açıklayabiliriz?

3 – Biz “mahalle'' dışından gelen kiracılarsak, neden Erdoğan’a otoriter diyen yazarla YŞ’ın baş köşesinde ev sahibi? Ki elbette olsunlar da, bu vaziyette bize parmak sallamanız ilkesizlik mi ahmaklık mı? Ona da siz karar verin!

Sabah yazarı Altınok’sa Yeni Şafak’ın ''kaptan’ı İbrahim Karagül’ü hedef alıp, ''düzeysizlik’le suçladı:

melih.jpg

Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz de ''haysiyet cellatlığı’ tepkisini tercih etti: “İftiradan şikâyet edip iftira atıyorlar; itibar suikastından yakınıp haysiyet cellatlığı yapıyorlar.''

tayiz.jpg

Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu, peş peşe attığı tweetlerle habere''dert yandı’: “Bazı dost bildiğim hesapların çok değil, en fazla bir ay sonra büyük pişmanlıklar yaşayacaklarını adım gibi biliyorum, sağlık olsun!''

hasmet.jpg

Pelikan Dosyası’ndaki yazıyı ilk paylaşanlardan Cemil Barlas’sa, Yeni Şafak’ın yoldan çıktığını savundu: “Yeni Şafak’ı kim yoldan çıkarttı.. Asıl soru bu.. Bence sonunda yoluna girer.. Daha fazla hasar görmese bari..

cemil-001.jpg

"Kaplan'dan Yeni Şafak'a 'Pelikan' tepkisi: Madem haindim niye 4 yıl yazdırdınız?" haberi, 08 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Kaplan'dan Yeni Şafak'a 'Pelikan' tepkisi: Madem haindim niye 4 yıl yazdırdınız? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kaplan'dan Yeni Şafak'a 'Pelikan' tepkisi: Madem haindim niye 4 yıl yazdırdınız? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  2. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  3. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  4. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  5. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  6. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  7. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  8. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  9. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  10. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  11. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  12. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  13. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  14. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  15. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  16. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  17. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  18. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  19. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  20. 13:13 Seren Serengil kime oy vereceğini duyurdu: "Bak ben ne rahat söylüyorum çünkü kişiliğim var"
Otomotiv Haberleri