Karakolda dövülen kadına, 'polislerin avukatlık ücretini öde' cezası

Karakolda dövülen kadına, 'polislerin avukatlık ücretini öde' cezası

Karakolda dövülen kadına, 'polislerin avukat... İzmir'de gözaltına alınan bir kadının polis merkezinde dövülmesine ilişkin "işkence ve eziyet", kadın hakkında ise "basit yaralama ve hakaret" suçlamasıyla açılan ve geçen yıl karara bağlanan, üst mahkemenin kararı bozması...

İzmir'de gözaltına alınan bir kadının polis merkezinde dövülmesine ilişkin "işkence ve eziyet", kadın hakkında ise "basit yaralama ve hakaret" suçlamasıyla açılan ve geçen yıl karara bağlanan, üst mahkemenin kararı bozması üzerine yeniden görülen davada, mahkeme kadına yine aynı cezayı verdi.

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının kaldırılmasının ardından İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davaya, müşteki sanık Fevziye Cengiz katılmazken, avukatları Hanife Yıldırım, Zeynep Sedef Özdoğan ile polislerin avukatı Tolga Yurdakul katıldı.

Avukat Hanife Yıldırım, müvekkiline "polise hakaret" suçundan 8 bin 840 lira para cezası verildiğini belirtip, beraat etmesi gerektiğini savunarak, bir üst mahkeme olan İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesine karar için itirazda bulunduğunu, itirazı değerlendiren mahkeme heyetinin, Fevziye Cengiz hakkında "polise hakaret" suçundan verilen cezada, sanığa hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isteyip istemediğinin sorulmadığı gerekçesiyle 6. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararı kaldırdığını hatırlattı.

10 Mayıs 2013 tarihinde görülen duruşmada tanık olarak dinlenen Ziver isimli kişinin, karakola giderek "Benlik bir şey varsa ifade verebilirim, Poliste görüntüleri bana izlettirildi, ben de bu görüntüleri izledim" şeklinde beyanda bulunduğunu belirten Yıldırım, "Tanık Ziver'in bu tutumu, adı geçen tanığın ve benzer konumda olan diğer tanıkların ne tür bir baskı altında olduklarının kanıtıdır. Tanık Ziver ve benzer durumdaki tanıklar soruşturma aşamasında polislerle işbirliği yapmak durumunda kalmışlardır. Fevziye Cengiz'in yüklenen suçu işlediğine dair somut kanıt yoktur. Beraatına karar verilsin" dedi.

'BU BİR İŞKENCE DAVASIDIR'

Avukat Zeynep Sedef Özdoğan ise dava dosyasının diğer suçlar bakımından Yargıtay'da olduğunu anımsatarak, "Esasen bu dava bir işkence davasıdır. Tanıklardan Turgay adlı kişi, duruşmada soruşturma safhasında verdiği ifadesini değiştirmiştir. Bize göre ifadesini değiştirdiği için mükafatını da almıştır. Turgay hakkında kayıt dışı eleman çalıştırmaktan dolayı idari yaptırım uygulanmamıştır. Diğer tanıklar Sıdıka ve Asya da Turgay tarafından işletilen yerde çalışan kimselerdir. Bunlar da baskı karşısında duruşma aşamasında ifadelerini değiştirmek zorunda kalmıştır. Sanığın yüklenen suçu işlediğine dair mahkumiyetine yeter her türlü şüpheden uzak somut kanıt bulunamadığından, sanığın beraatına karar verilmesin talep ediyoruz" dedi.

Cumhuriyet savcısı Göksel Er, sanığın "görevli memura hakaret" suçundan cezalandırılması talebini yineledi.

POLİSLERİN AVUKATI İÇİN 10 BİN 800 LİRA ÖDEYECEK

Mahkeme Başkanı Cevdet Ekizoğlu, sanık Fevziye Cengiz'in polise hakaretten 442 gün hapis cezası karşılığı 8 bin 840 lira adli para cezasına çarptırılarak cezanın 24 eşit taksitte ödemesine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiğini açıkladı. Mahkeme heyeti ayrıca üç polis memurunun kendilerini avukatla temsil ettiğinden Fevziye Cengiz'i 3 bin 600 liradan toplam 10 bin 800 lira vekalet ücreti ödemesine de karar verdi.
Polislerin avukatı Tolga Yurdakul, sanığın bu parayı ödeyecek durumda olmadığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

17 Temmuz 2011'de gözaltın alınan Fevziye Cengiz karokolda darp edilmiş, bu görüntüler güvenlik kameralarına yakalanmıştı. Karşılıklı şikayetler üzerine Fevziye Cengiz hakkında "kamu görevlisini basit yaralama ve hakaret" suçlarından, dört polis memuru hakkında da "işkence" suçundan açılan davalar daha sonra tek dava dosyasında birleştirilmişti.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Fevziye Cengiz'in "görevli memura direnme" suçundan beraatına, "hakaret" suçundan ise 442 gün karşılığı 8 bin 440 lira para cezasına çarptırılmasına ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti. Cengiz’i polise hakaret ettiği gerekçesiyle, 442 gün hapis cezasının karşılığı olan 8 bin 840 lira adli para cezasına çarptıran mahkeme, sabıkasız olması nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetmişti.

Heyet, sanık polisler T.D. ve N.A'nın beraatına, B.S. ve H.Y'ye oy çokluğuyla "memurun zor kullanma yetkisini aşarak kasten yaralama" suçundan 1 yıl 3'er ay hapis cezası verilmesine ve cezanın ertelenmemesine karar vermişti.

Fevziye Cengiz'in avukatı Hanife Yıldırım, müvekkilinin "hakaret" suçundan da beraat etmesi için İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmuş, mahkeme, karar duruşmasında Cengiz'e "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isteyip istemediği" sorulmadığı gerekçesiyle dosyayı yeniden görülmek üzere 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

"Karakolda dövülen kadına, 'polislerin avukatlık ücretini öde' cezası" haberi, 29 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Karakolda dövülen kadına, 'polislerin avukatlık ücretini öde' cezası haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karakolda dövülen kadına, 'polislerin avukatlık ücretini öde' cezası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  2. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  3. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  4. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  5. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  6. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  7. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  8. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  9. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  10. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  11. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  12. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  13. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  14. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  15. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  16. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  17. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  18. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  19. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  20. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
3. Sayfa Haberleri