Karar yazarı: İsmail Kahraman’dan utanıyorum

Karar yazarı: İsmail Kahraman’dan utanıyorum

Karar yazarı: İsmail Kahraman’dan utanıyorum ?TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yaptıkları tepki çekmeye devam ediyor. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi yazarı Elif Çakır "Kahraman’ın makamına, yaşına uygun düşme

AKP içindeki muhalif kanada yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi yazarı Elif Çakır köşesinde İsmail Kahraman’a tepki gösterdi. Çakır bugün yayınlanan “Meclis Başkanı piyangodan çıkmadı” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“İsmail Kahraman Meclis Başkanı olduğundan bu yana... ‘Laiklik yeni Anayasa’da olmamalıdır’ dedi, yazmadım. Ne dediğini bilmiyor dedim.

Bir kadın siyasetçi olan Meral Akşener ile ilgili olarak çıktı ‘Meral Kılıçdaroğlu’ gibi yakışıksız laflar etti, yazmadım. Çünkü utandım.

Üsküdar’da gittiği bir Kitap Fuarı açılışında, Meclis Başkanı’nın tarafsızlığına, ciddiyetine, olgunluğuna yakışmayacak şekilde, çocukça sevindirik bir hal içerisinde çıktı, ‘Çamlıca’daki Caminin adı Recep Tayyip Erdoğan Camii olsun. Kendisinin kabul edeceğini zannetmiyorum ama zorlayalım kendisini. Oyunuza sığınıyorum, kabul edenler ve kabul etmeyenler? Saf demokrasi budur, oylama böyle yapılır’ dedi. Bildiğimiz İsmail Kahraman dedim, bir şey yazmadım.”

’NİYE HAYRET EDİYORSUNUZ?’
Yazısında “Meclis Başkanlığı döneminden aklımda kalanlar bunlar. Velhasıl demek istediğim tam olarak şudur: Sayın Kahraman’ın makamına, konumuna, yaşına uygun düşmeyen ‘tuhaf açıklamaları’, tavırları beni hiç şaşırtmadı, şaşırtmıyor” diyen Çakır şöyle devam etti:

“Ancak herkeste bir şaşırma, herkeste bir hayrete düşme... Yine böyle oldu.

Baktım yine herkeste bir ‘Duydun mu İsmail Kahraman ne yapmış?’ şaşkınlığı, herkeste bir ‘Duydun mu İsmail Kahraman ne cevap vermiş’ hayreti... Niye hayret ediyorsunuz, ben anlamıyorum.

Son olay malumunuz... TBMM ‘Çanakkale Şehitlerini Anma’ gecesi düzenliyor. Devlet Tiyatroları bu gece için bir gösteri hazırlıyor.

Hop. Gösteriye bir saat kala, kadın oyunculara sahneye çıkmayacakları söyleniyor. Haliyle kadın oyuncular ‘sebep’ soruyorlar. ‘Sebebin’ Meclis Başkanı olduğu açıklanıyor. Sahneye çıkamayacakları ‘ancak sahne kenarında, merdivenlerde’ durabilecekleri söyleniyor.”

’NEREDEN TUTSANIZ ELDE KALIR, REZALET’
Karar gazetesi yazarı Elif Çakır yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Neresinden tutsanız elde kalan, parça parça dökülen bir rezalet. Fakat, asıl utanç verici olan adı üstünde, büyük harflerle yazılı Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin Başkanının ’Kadınlar oyuncular sahneye çıkartılmadı’ iddiasına verdiği ilk cevap. Şöyle demiş: ‘Zavallılar, inşallah düzelirler.’

Sayın Kahraman oldukça merhametli elbette, tepki gösteren zavallıların durumuna ‘acıyormuş’. Neden? Efendim, Sayın Kahraman, ‘Oldukça muhteşem bir faaliyet yapmış. Çanakkale’nin manasını bilmeyenler, tarih duygusuna sahip olmayanlar, bu muhteşem faaliyetten bahsetmiyormuş. Zaten ortada sahne yokmuş. Tiyatro eseri de yokmuş. Yer yokmuş.’

Velhasıl kamuoyu şaşkın. Ben de diyorum ki. Şaşırmayın. Bakınız. İsmail Kahraman dediğimiz zatı muhterem, bilinmedik bir kişilik değil. Sonradan değişmiş falan değil.”

’O GÜN BUGÜNDÜR BENİ UTANDIRMAYA DEVAM EDİYOR’Kahraman’ın başrolünde olduğu 1996 yılında yaşanan olaya da değinen Elif Çakır yazısını şöyle bitirdi:

“Hatırlayınız. Yıl 1996. Dönemin Kültür Bakanı İsmail Kahraman. Taksim’e cami tartışmaları gündemde. Kültür Bakanı olarak çıktı ‘Taksim’de çok sayıda kilise var ancak bir cami yok. İnşallah Taksim bu ayıptan kurtulacaktır.’

Türkiye’nin en önemli sanat tarihçisi olan Sayın Prof. Semavi Eyice o sırada Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı. Sayın Eyice’ye soruldu ve kendisinin söylediği özetle şuydu: ‘Cami yapılacaksa mimarisinin tarihi dokuya uygun olmasına dikkat edilmeli.’

Vay sen misin bunu söyleyen!

Sayın Eyice görevden alındı. Yetmezmiş gibi İsmail Kahraman bir de kameralar karşısına geçip konuştu. ‘Alnı secde-i rahmana değmemiş, Hristiyanların piyonu olan birisi. Ben de onu kolundan tuttum, kapının önüne koydum’ dedi. İşte o gün İsmail Kahraman’dan utanmıştım. O gün bugündür beni utandırmaya devam ediyor.”

"Karar yazarı: İsmail Kahraman’dan utanıyorum" haberi, 03 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 03 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Karar yazarı: İsmail Kahraman’dan utanıyorum haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Karar yazarı: İsmail Kahraman’dan utanıyorum 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Gündem Haberleri