Kardeşim ESAD

Kardeşim ESAD

Kardeşim ESAD Ömer Ödemiş / HABER ANALİZTürkiye, İran ve Rusya’nın katıldığı Suriye toplantısı dün Moskova'da gerçekleşti. Uzunca bir süreden beri beklenen ve son Rus elçisinin Ankara’nın orta yerinde öldürülmesinden sonra yapılamaz...

Ömer Ödemiş / HABER ANALİZ

Türkiye, İran ve Rusya’nın katıldığı Suriye toplantısı dün Moskova'da gerçekleşti. Uzunca bir süreden beri beklenen ve son Rus elçisinin Ankara’nın orta yerinde öldürülmesinden sonra yapılamaz denilen toplantı yapıldı ve önemli kararlar alındı.

Toplantıda ilk kez Nusra Cephesi, adı da telaffuz edilerek Suriye’deki terör örgütleri arasında sayıldı. Suriye'nin bu örgütlerden temizlenmesi için iş birliği kararı alındı. Radikal cihatçı örgütlere desteğin kesilmesi ve Suriye’ye girişlerinin engellenmesi kararının yanı sıra, Beşar Esad ismi bir kez daha kalıcı olarak vurgulandı. Böylece Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kalıcı olacağı netleşti ve yapılan açıklamalarda bunun altı çizildi. Ayrıca Halep kentinin dinci teröristlerden temizlenmesi sürecinin devam edeceği belirtilerek, Halep kentinin cihatçı katillerden temizlenmesinin ortak karar olduğu açıklandı.

Türkiye ani bir politika değişikliği ile Nusra ve türevi örgütleri Moskova'da satmıştır. Bu beklenen bir şeydi. Uçak krizi sonrasında Türkiye-Rusya arası ilişkilerin ilk başladığı süreçte tüm bunlar konuşulmuş, Ocak ayına kadar çözülmesi kararına varılmıştı. Düne kadar ciddi bir adım atılamazken, Rus Büyükelçisinin cihatçı bir polis tarafından öldürülmesinin ertesi günü biraz daha hızlıca davranılarak bu kararın altına imza atıldı.

IŞİD dışında Nusra ve türevi örgütlerin karargâhı konumunda olan kent İdlib kenti. Suriye’nin değişik kentlerinden temizlenen pek çok cihatçının İdlib kentine gitmesine izin verildi. Şam, Humus ve Halep merkez ve kırsalından binlerce cihatçı bu kente taşınarak, abluka altına alındı. Türkiye daha önceki süreçte bu kenti “güvenli bölge'' oluşturmak amacıyla kullanmak istemiş ise de, artık bu mümkün görünmüyor.

Diğer bir ifade ile Moskova anlaşmasının sonuçları kısa süre içerisinde İdlib Kentinde kendisini gösterecektir. İdlib kentine yönelik bir operasyon zaman geçirilmeden başlatılacak ve bu kenti karargâh olarak kullanan cihatçı terör grupları temizlenecektir.  Sayılarının yaklaşık olarak 25 bin civarında olduğu ifade edilen cihatçıların sıkışması durumunda kaçabilecekleri tek sınır ise Türkiye sınırı. Eğer Türkiye sınırları kapatır,  cihatçıların ülkemize girişine izin vermez ise bu katiller imha edilerek, coğrafyadan temizlenirler. Ki Moskova anlaşması bunun yapılmasını da içeriyor.

AKP HAVLU ATTI

AKP 6 yıl önce Orta Doğu liderliği hevesiyle Esad iktidarını devirerek, Müslüman Kardeşler türevi Sünni bir iktidar oluşturmak için çıktığı yolda havlu atmak zorunda kalmıştır. 6 yıllık süreçte her türden kirli yöntem kullanılarak, Suriye devleti yıkılmaya çalışılmış, bu amaçla dünyanın onlarca ülkesinden cihatçılar Suriye’ye taşınarak, silahlandırılmış ve savaşa sokulmuştur.

Bu hevesle milyonlarca insan yerinden yurdundan edilmiş, Suriye kentleri yağmalanmış, 15 bine yakın çocuk katledilmiş, toplamda 600 civarında insan ise yaşamını yitirmiş oldu. Harabeye dönen kentlerin orta yerinde zafer türküleri söyleyen Suriye halkı bu sürecin kazananıdır.

Çok yakında artık "Kardeşim Esad" sürecine geçilecek gibi görünüyor.

"Kardeşim ESAD" haberi, 21 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Kardeşim ESAD haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kardeşim ESAD 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  2. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  3. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  4. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  5. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  6. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  7. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  8. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  9. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  10. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  11. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  12. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  13. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  14. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  15. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  16. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  17. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  18. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  19. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  20. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
Dünya Haberleri