KCK'den CHP'ye çağrı: Demokrasi bloku kurulmalı, CHP de parçası olmalı

KCK'den CHP'ye çağrı: Demokrasi bloku kurulmalı, CHP de parçası olmalı

KCK'den CHP'ye çağrı: Demokrasi bloku kurulm... KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, "AKP, vatan millet Sakarya söylemleri ve psikolojik savaşla CHP'yi etkisizleştirme politikası izliyor. Halbuki CHP'yi de kurtaracak içte ve dışta yürütülen savaş politikalarına karşı...

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, "AKP, vatan millet Sakarya söylemleri ve psikolojik savaşla CHP'yi etkisizleştirme politikası izliyor. Halbuki CHP'yi de kurtaracak içte ve dışta yürütülen savaş politikalarına karşı demokratikleşme ve barış politikasıdır" dedi.

Özgür Gündem'de Hüseyin Ali mahlasıyla yazan Mustafa Karasu, "Dolayısıyla CHP'nin kendini etkili kılması da politik arenada güçlü kalması da böyle bir politikanın parçası olmasına bağlıdır. Demokrasi bloku ve barış bloku, tüm demokrasi ve barış güçleri yanında CHP'den de önemli bir kesimini bu mücadelenin içine katarsa AKP iktidarı kendine kaçacak yer bile bulamayabilir" görüşünü dile getirdi.

Karasu'nun yazısından ilgili kısımlar şöyle:

Türkiye’nin içeride ve dışarıda savaşa sürüklendiği, Kürdistan’da ve Türkiye’de halkın üzerine şiddetle saldırdığı ortamda Türkiye’nin ihtiyacı olan iki temel çalışmayı acilen yapmak ve derhal pratikleştirmek şarttır. Birincisi demokrasi bloku. Çünkü içeride ve dışarıda bu saldırganlığı ancak demokrasi bloku engelleyebilir. Şovenizmi şahlandırarak savaş tamtamları çalan AKP iktidarına karşı Türkiye’nin demokratikleşmesi ve sorunlarını demokratik temelde çözme mücadelesi ancak böyle bir hareketle sağlanabilir. Ayrıca demokrasi bloku etrafında daha geniş toplumsal kesimleri kapsayacak bir barış bloku da kurulmalıdır. Türkiye, demokrasi ve barış bloku yaratır, mücadele içine girerse AKP iktidarının ömrü uzun olmaz. Değerli yazar Veysi Sarısözen de demokrasi blokunun ihtiyacı konusunda Türkiye gerçeklerini çarpıcı biçimde ortaya koyan güzel ve anlamlı bir yazı yazmış. Türkiye’nin ihtiyacı budur. Türkiye’yi kurtaracak aydınlık yüz de budur.

''DERHAL BULUŞMALI VE HAREKETE GEÇMELİ'

Demokratikleşme ve barış blokunun tam da zamanıdır. AKP, vatan millet Sakarya söylemleri ve psikolojik savaşla CHP'yi etkisizleştirme politikası izliyor. Halbuki CHP'yi de kurtaracak içte ve dışta yürütülen savaş politikalarına karşı demokratikleşme ve barış politikasıdır. Dolayısıyla CHP'nin kendini etkili kılması da politik arenada güçlü kalması da böyle bir politikanın parçası olmasına bağlıdır. Demokrasi bloku ve barış bloku, tüm demokrasi ve barış güçleri yanında CHP'den de önemli bir kesimini bu mücadelenin içine katarsa AKP iktidarı kendine kaçacak yer bile bulamayabilir. Bu açıdan tüm devrimci demokrasi güçleri, demokrasi blokunda derhal buluşmalı ve harekete geçmelidir.

Cerattepe özyönetim direnişiyle Kürdistan'daki özyönetim direnişleri, yani demokrasi mücadelesi birleştiğinde Türkiye'de yeni bir umut ve alternatif ortaya çıkacak, Türkiye halkları da bu umut etrafında birleşecek özgürlük ve demokrasi mücadelesiyle yeni Türkiye'yi yaratacaklardır.

"KCK'den CHP'ye çağrı: Demokrasi bloku kurulmalı, CHP de parçası olmalı" haberi, 24 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan KCK'den CHP'ye çağrı: Demokrasi bloku kurulmalı, CHP de parçası olmalı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. KCK'den CHP'ye çağrı: Demokrasi bloku kurulmalı, CHP de parçası olmalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:39 Yerel seçimin ardından ankette şaşırtan sonuç: CHP farkı açıyor
  2. 16:37 Fenerbahçe'nin efsane kaptanı siyasete adını yazdırdı!!
  3. 16:33 Migros’tan Nisan fırsatı! 30-40-50 TL’lik fırsatlar başladı: Bu ürünler stok yapılıyor
  4. 16:30 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  5. 16:25 Vergi yükü düşük olan gaza bastı: Düşük olanlar yaşadı
  6. 16:18 Paris Hilton, Taylor Swift İçin VIP alandan çıkarıldı
  7. 16:17 Fenerbahçe'ye Yıldız İsimden Müjdeli Haber Var!
  8. 16:15 Elden kira ödemeyin! dikkat sizin de başınız yanabilir
  9. 16:12 Besiciler çoban bulamamaktan dertli: 40 bin lira maaş veriyoruz ama istemiyorlar!
  10. 16:05 Türk mühendisler bunu da yaptı! Avrupa'da hizmete başladı
  11. 16:02 Hyundai'den Elektrikli Yarış Otomobili: motor sporlarının geleceğini şarj ediyor!
  12. 15:59 Deniz Tekin'in yeni mesleği herkesi şaşırttı: Müziği bıraktı
  13. 15:57 Türkiye'yi eve kapatacak kötü günler kapıda! Bilim insanları korkutan açıklamayı yaptı
  14. 15:51 YSK, olağanüstü itirazlara ilişkin 20 yeni kararını açıkladı
  15. 15:37 Fenerbahçe’de, Olympiakos maçına hazırlandı!
  16. 14:46 Ahmet Tatlıses Babası İbrahim Tatlıses'e Kin Kusan Açıklamalar Yaptı!
  17. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
  18. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  19. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  20. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Politika Haberleri