Kemal Kılıçdaroğlu dokunulmazlık 'kavgası'na son noktayı koydu

Kemal Kılıçdaroğlu dokunulmazlık 'kavgası'na son noktayı koydu

Kemal Kılıçdaroğlu dokunulmazlık 'kavgası'na... HDP’nin dokunulmazlıklarla ilgili değişikliğin Anayasa Mahkemesi’ne taşınmasına ilişkin teklifine Kılıçdaroğlu’nun, milletvekillerini uyararak, “HDP’nin başvurusuna imza vereni partiden atarım'' restini çektiği öğrenildi. Parti...

HDP’nin dokunulmazlıklarla ilgili değişikliğin Anayasa Mahkemesi’ne taşınmasına ilişkin teklifine Kılıçdaroğlu’nun, milletvekillerini uyararak, “HDP’nin başvurusuna imza vereni partiden atarım'' restini çektiği öğrenildi.
 
Parti olarak değişikliği Anayasa Mahkemesi’ne götürmeyeceklerinin de altını kalın çizgilerle çizen Kılıçdaroğlu’nun, “Ancak fezlekesi olan arkadaşlar Anayasa Mahkemesi’ne bireysel olarak başvuru haklarını kullanabilirler. Başvuru için hukukçu arkadaşlarımız dilekçe hazırlıyorlar. Bu konuda o arkadaşlarımıza her türlü desteği vereceğiz'' dediği bildirildi.

BAYKAL’A SAHİP ÇIKTI
İzmir Milletvekili Musa Çam’ın, 7 Haziran seçimlerinden sonra Meclis Başkanlığı yarışına katılan eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın adaylıktan çekilmemesini eleştirerek, “Bugün yaşanan tablonun sorumlusu'' olarak ilan etmesine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Meclis Başkanlığı seçiminde Sayın Baykal’ın bir günahı yok. Hatta kendisi bana çekilmek istediğini aktardı. Ancak biz HDP’yi MHP’nin adayına destek vermesi konusunda ikna edemedik. Kaldı ki o zaman MHP Genel Başkanı’na başbakanlık teklifinde de bulundum. Ancak kabul etmedi. O zaman Meclis Başkanı HDP’nin, Hükümet ise MHP’nin tutumu yüzünden kurulamadı. Yoksa Deniz Bey’in bir suçu yok'' ifadesini kullandığı öğrenildi.

İNCE’YE MİTİNG ELEŞTİRİSİ
Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin Balıkesir’de düzenlediği “Laiklik ve Demokrasi Mitingini'' de eleştiren Kılıçdaroğlu’nun, “Partinin kurumsal kimliğinin dışında miting yapılması doğru değil. Bundan sonra bu tür hareketlere izin vermeyeceğiz. Miting yapılacaksa parti kimliği altında yapılır'' uyarısında bulunduğu belirtildi.

Partide değişim ve olağanüstü kurultay çağrılarına da meydan okuyan Kılıçdaroğlu’nun, “Daha yeni kurultay yaptık. Orada kimse aday olmadı. Şimdi böyle bir taleple ortaya çıkmaları kabul edilemez bir davranıştır. Eğer gerçekten bu yönde bir talepleri varsa meydan meydan gezmelerine gerek yok. Tüzüğün belirlediği oranda imzayı toplasınlar, hemen kurultayı toplarız. Eğer kurultay için gerekli olan yüzde 10 imza şartı yüksek diyorlarsa, ben düşürmeye hazırım'' çağrısında bulunduğu öğrenildi.
 
GEZMEK VE TV’YE ÇIKMAK İZNE TABİ OLACAK
Bazı milletvekillerin ve PM üyelerinin, yurt gezilerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bazı arkadaşlar ön seçimden geldiklerini belirtiyorlar. Ön seçimden gelmeleri disiplinsiz davranmalarına gerekçe olamaz. Kaldı ki bundan sonra bu arkadaşları ön seçime sokmayız. Böyle bir yetkimiz de var. Bundan sonra partiden izin almadan kimse gezmeyecek. Milletvekili arkadaşlar, Grup Başkanvekillerinden izin almadan televizyonlara çıkmayacak'' yasağını da getirdi.

Kaynak: Düzgün Haber

"Kemal Kılıçdaroğlu dokunulmazlık 'kavgası'na son noktayı koydu" haberi, 22 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu dokunulmazlık 'kavgası'na son noktayı koydu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu dokunulmazlık 'kavgası'na son noktayı koydu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri