Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 50+1 falan değil en az yüzde 60...

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 50+1 falan değil en az yüzde 60...

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 50+1 falan değil e... CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kadın Kolları İl Başkanları Toplantısı’nda gönlünden geçenleri söyledi. Seçimlere ilişkin de ’Yüzde 50+1 falan değil en az yüzde 60 almamız lazım’ dedi.

CHP’nin Antalya’da Kadın Kolları İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin kuruluşunda sizin acınız, kanınız ve gözyaşınız var" dediği kadınların önüne görevler koydu. Kılıçdaroğlu, "Ev ev dolaşacaksınız. Resmi rakamlara göre 16 milyon aile yoksul. En çok acıyı çeken kadınlar. 16 milyon yoksul aileye CHP’nin aile sigortasını anlatmak, yoksulluğun bu topraklara gömüleceğini anlatmak sizin görevinizdir. Benim değil sizin göreviniz" dedi. CHP lideri seçimlerden beklentisinde çıtayı yüksek tuttu, "Bizim 2019’da en az yüzde 60 almamız lazım. Öyle yok yüzde 50+1 falan" dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları dile getirdi:

"Cumhuriyeti kurarken, bir kadın devrimi olarak gördük. Yurttaş olma gücüne kavuştuk kadınların verdiği mücadeleyle. Yeni bir mücadelenin içindeyiz. Çalışıyım mı çalışmayım mı deme lüksümüz yok. Mücadele ediyim mi, etmeyeyim mi deme lüksümüz yok. Sadece CHP’li kadınlar olarak değil, tüm kadınlar olarak yapmalısınız. Hakkarili, Bayburtlu, Muğlalı, Çankırılı kadına da gideceksiniz. Bu ülkenin kuruluşunda sizin acınız, kanınız ve gözyaşınız var. Aynı kararlılıkla 2019’da da yapacağız. Birileri ülkeyi babasının çiftliği gibi görüyor. Bu ülke kimsenin çiftliği değildir. Bu ülkenin harcı gözyaşı, acı ile yoğrulmuştur. Bu ülke Gazi Mustafa Kema ve arkadaşlarının emeğiyle kurulmuştur.

’GÖNLÜMDEKİ ŞUDUR 40 MİLYON KADIN GELSİN CHP’YE ÜYE OLSUN’
Bütün dünyaya örnek olmuştur. Cumhuriyet İran’dan Suriye’ye her yere örnek olmuştur. Şimdi cumhuriyeti yıkmak, dikta rejimi kurmak istiyorlar. Bunun millete maliyeti ağırdır. Çelik irade ile bunu karşı çıkmalıyız. Getirilmek istenen dikta rejimine karşı en güçlü mücadeleyi göstereceğiz. Ana aktör kadınlar olacaktır. Sizin haklarınız kağıt üzerinde var. Kağır üzerinde seçme-seçilme hakkı var. Belediye Başkanı, muhtar olma hakkı var. Uygulamaya gelince kadın erkek eşitliğini göremiyoruz. O zaman kadınlara bir görev düşüyor. Tıpkı Hatay’daki gibi oyladılar ve girdiler. Bütün kadınları siyasete çekin. Gönlümdeki şudur; bu ülkenin 40 milyon kadını gelsin CHP’ye üye olsun. Kapılarımız sonuna kadar açık.

’GEÇEN SEÇİMLERDE YETERİNCE EVLERE GİDEMEDİK’
Ev ev dolaşacaksınız. Resmi rakamlara göre 16 milyon aile yoksul. En çok acıyı çeken kadınlar. 16 milyon yoksul aileye CHP’nin aile sigortasını anlatmak, yoksulluğun bu topraklara gömüleceğini anlatmak sizin görevinizdir. Benim değil sizin göreviniz diyorum. Ben her kapıyı çalıp giremem ama siz kadınlar girebilirsiniz. Her kadının gezip görmek hakkıdır. Bunu onlara anlatacaksınız. Yoksul ailelere bunların tamamını anlatacaksınız. Onlara sosyal devleti anlatacaksınız. Yoksulsa her ay düzenli bir para yatacak, çocuğa ayrı yatacak. Çocuğun aileye 5 kuruş masrafı olmayacak. Kaleminden silgisine devlet karşılayacak. Aile bizim ailemizdir. Geçen seçimlerde aile sigortasını yeterince anlatamadık, yeterince evlere giremedik. Bu seçimde gireceğiz, anlatacağız.

’MADEM Kİ ANAÇSINIZ, GÖREVİNİZ DAHA FAZLA’
Saadet Parti’li olabilir, DSP’li olabilir. Ailenin sorunu varsa o sorun bizim sorunumuzdur. Bizde kimlik, inanç, yaşam tarzı ayrımı yoktur. Biz insana insan olarak bakarız, sorunu varsa çözmek bizim görevimizdir diyeceksiniz. İşsizlik var özellikle kadınlarda. Üniversite bitirmiş çalışmak istiyor, katkı vermek istiyor. İş yok kadına. Yüzde 47’si kayıtsız çalışıyor. Aile sigortası bu yüzden önemli. Bir tek kişi sigortasız kalmayacak. Lütuf değildir sosyal güvenlik, herkesin hakkıdır. Kadınların üstlendiği görev erkeklere göre 2 kat daha fazla. Madem ki sizin hisleriniz daha kuvvetli, madem ki siz anaçsınız, göreviniz daha fazla. Erkekler en önemli zamanlarda bile kahveye gidip kağıt oynayabilirler. Ama kadın öyle değildir.

Kadın çalışmasın evinde otursun dediğini iyi biliyorum. Kadının Karadeniz’de, kırsalda nasıl çalıştığını biliyoruz. 24 saat nasıl çalıştığını biliyoruz.

’EN AZ YÜZDE 60 ALMAMIZ LAZIM’
Dikta rejimini biliyorum. Sizi engellemeye çalışacaklarını biliyorum. Haklıyı haksız duruma nasıl getiririz diye mücadele ettiklerini de iyi biliyorum. Bizim 2019’da en az yüzde 60 almamız lazım. Öyle yok yüzde 50+1 falan. AK Parti’li kardeşlerimin içinde demokrasiyi savunanlar var, ülkücü kardeşlerimin arasında da var. Cumhuriyeti 2019’da demokrasi ile taçlandıracaksak mücadeleyi yine birlikte vereceğiz. Evde, sokakta, fabrikada, parklarda huzur olsun istiyoruz. Huzurun yolu demokrasiden geçiyor. Ne demek her şeyi ben bilirim. O zaman bütün meslekleri, üniversiteleri kapatalım. Bunun adı kölelik sistemidir. Sparteküs baş kaldırmıştı kölelik sistemine. Biz kölelik sistemini kabul etmiyoruz. İnançlarımız farklı olsa bile bayrağımız bir, vatanımız bir, birlikte yaşamak istiyoruz. Bunu yapacak olanlar kadınlar, erkekler değil. Bunu açık söylüyorum. Kadınların sesi ne kadar gür çıkarsa hedefe o kadar kolay varırız. Kadınlar bir hedef koyarsa o hedefe ulaşırız. Bunu evimden de biliyorum, eşimden biliyorum. Bir hedef koyarsa nasıl ulaşıldığını biliyorum."

"Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 50+1 falan değil en az yüzde 60..." haberi, 15 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 15 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 50+1 falan değil en az yüzde 60... haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 50+1 falan değil en az yüzde 60... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  2. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  3. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  4. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  5. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  6. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  7. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  8. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  9. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  10. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  11. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  12. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  13. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  14. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  15. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  16. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  17. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  18. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  19. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  20. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
Politika Haberleri