Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yumurtalı saldırı

Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yumurtalı saldırı

Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yumu... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Ankara Kocatepe Camii'ndeki 2 şehidin cenaze töreninde yumurtalı protesto yapıldı. Kılıçdaroğlu, "Kimse bizi şehit cenazelerine gitmekten alıkoyamaz. Hesabını soracağız....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Ankara Kocatepe Camii'ndeki 2 şehidin cenaze töreninde yumurtalı protesto yapıldı. Kılıçdaroğlu, "Kimse bizi şehit cenazelerine gitmekten alıkoyamaz. Hesabını soracağız. Bizim onlara boyun eğeceğimizi sanıyorlar." dedi.

MARDİN VE VAN ŞEHİDİNE VEDA

Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım veVan'da şehit olan Uzman Çavuş Özgür Kara için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

BİNALİ YILDIRIM VE KILIÇDAROĞLU DA KATILDI

Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım ve şehit Uzman Çavuş Özgür Kara için cuma namazının ardından Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına şehitlerin yakınlarının yanı sıra AKP Genel Başkan adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Cenaze namazının ardından şehitlerin cenazeleri Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

KILIÇDAROĞLU'NA YUMURTALI PROTESTO

Cenaze namazının ardından şehit cenazelerinin toprağa verilmek üzere askerlerin omzunda top arabasına konulduğu sırada, önce 1 kişi, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na bağırarak tepki gösterdi. Daha sonra kalabalıkta bulunan birkaç kişi daha protestoya katıldı.

Bu sırada Kılıçdaroğlu'nun korumalarıyla, polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Olayın sakinleşmesinin ardından şehit cenazeleri cenaze araçlarıyla uğurlanırken, bu sırada Kılıçdaroğlu'na yönelik tekrar protesto sesleri yükseldi. Protestocular yanlarında getirdikleri anlaşılan yumurtaları Kılıçdaroğlu'nun başının sol tarafından geçti. Kılıçdaroğlu'nun yakın korumaları, CHP Lideri'ni korumak için elleriyle üzerine kapattı. Korumaların üzerlerinin yumurtaya bulandığı görüldü. 

Öte yandan, atılan yumurtalan bazılarının Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın sol omzu ve ceketinin çeşitli yerlerine isabet ettiği de görüldü.

GÖKÇEK'İ İŞARET ETİ

Kılıçdaroğlu ise korumalarının eşliğinde makam aracına geçerken, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Buraya onları kimlerin taşıdığını gayet iyi biliyorum. Hesabı sorulacak. Kimse bizi şehit cenazelerine gitmekten alıkoyamaz. Ankara Büyükşehir'den militanları toplayıp buraya taşımak, her şeyden önce şehide ve şehit ailelerine saygısızlıktır" dedi.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis, protestoları başlattığı iddia edilen kişiyi olaydan sonra gözaltına alındı. Çevik kuvvetin etrafında kalkan oluşturduğu ve adı açıklanmayan kişi sorgulanmak üzere Ankara Emniyet götürüldü.

MELİH GÖKÇEK HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Saldırının ardından Kılıçdaroğlu'nun 'Sorumlusunu biliyorum' diyerek işaret ettiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, önceki akşam Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Kılıçdaroğlu ve CHP'yi hedef göstermişti.

 melih-001.jpg

"Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yumurtalı saldırı" haberi, 20 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yumurtalı saldırı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yumurtalı saldırı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  2. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  3. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  4. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  5. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  6. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  7. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  8. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  9. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  10. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  11. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  12. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  13. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  14. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  15. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  16. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  17. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  18. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  19. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  20. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
Politika Haberleri