KHK ile görevden atılan öğretim görevlisini meclise taşıdı

KHK ile görevden atılan öğretim görevlisini meclise taşıdı

KHK ile görevden atılan öğretim görevlisini ... CHP'li Altıok, Öğretim Elemanı Dr. Cenk Yiğiter’in 15 Temmuz’dan bu yana yaşadığı mağduriyet ve son KHK ile ihraç edilmesiyle ilgili soru önergesi verdi.Önergede; "Hükümetin açıkladığı 679 sayılı son KHK ile üniversitelerden...


CHP'li Altıok, Öğretim Elemanı Dr. Cenk Yiğiter’in 15 Temmuz’dan bu yana yaşadığı mağduriyet ve son KHK ile ihraç edilmesiyle ilgili soru önergesi verdi.

Önergede; "Hükümetin açıkladığı 679 sayılı son KHK ile üniversitelerden çok sayıda akademisyen ve idari personel ihraç edilmiştir. Kendilerine ve kamuoyuna hiçbir açıklama yapmaksızın, hiçbir delil, belge, bilgi sunmaksınız kıyım gerçekleştirir gibi tek seferde binlerce insanı kapı önüne koymak demokratik devlet anlayışıyla uzaktan yakından bağdaşmaz.

Bu kapsamda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Öğretim Elemanı Dr. Cenk Yiğiter’in 15 Temmuz’dan bu yana yaşadığı mağduriyet ve son KHK ile ihraç edilmesi çok sayıda kuşkuyu bünyesinde barındırmaktadır. Yiğiter, 15 Temmuz darbe girişimi sürerken Ankara Üniversitesi e-posta listesine “Halka karşı silah kullanmak insanlık suçudur, bu suça da ortak olmayacağız'' yazarak darbe girişimine karşı üniversitede ilk tutum alan kişidir. Buna rağmen kendisi darbecilerle mücadele adı altında üniversiteden atılmıştır. " açıklamasına yer veren Altıok yanıtlanması için şu soruları yöneltti:

1) Dr. Cenk Yiğiter’in ihraç edilmesinde, Hukuk Fakültesi Dekan Vekil’inin bir özel hukuk bürosunda danışman sıfatıyla tanıtılıyor olmasını gündeme getirmesi mi etkili olmuştur?

2) YÖK tarafından Rektör Erkan İbiş’e iletilen dekanın danışmanlık yapmasıyla ilgili konuda niçin rektörlük soruşturmaya yer olmadığına karar vermiştir? Bu konuyu araştırdınız mı? Araştırmadıysanız araştırmayı düşünüyor musunuz?

3) Dr. Cenk Yiğiter’in ihraç edilmesinde, 2012 yılında Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş yönetiminin FETÖ yurtlarına akreditasyon vermesini ve bu yurtların üniversite yerleşkesi içerisinde tanıtım ve kayıt masası açmasını gündeme getirmesi mi etkili olmuştur?

4) Rektör Erkan İbiş’in FETÖ yurtlarına akreditasyon vermesi, özel olarak bu yurtların tanıtımına katkı sağlaması, üstelik bu durumdan rahatsız olan ve bunu dile getiren Yiğiter’e soruşturma açması tarafınızca incelenmiş midir? Erkan İbiş’in FETÖ ile ilişkisine dair size ulaşan herhangi bir ihbar var mıdır? Varsa eğer Rektör Erkan İbiş hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?

5) Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in AKP Siyaset Akademisi’nde ders vermesi etik midir? Rektör Erkan İbiş liyakat esaslarını yerine getirdiği için mi o koltukta oturmaktadır, yoksa AKP Siyaset Akademisi’nde ders verecek kadar iktidar partisiyle iç içe olduğu için mi?

6) Ankara Anayasal Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Dr. Cenk Yiğiter hakkında Gezi soruşturması kapsamında her tür takip kararı verilmiş, Haziran 2013’ten Aralık 2016’ya kadar telefonu dinlenmiş, telefon sinyali takip edilmiş, kamuya açık yerlerde ve işyerinde teknik cihazlarla takip edilmiş ve bunların sonucunda savcılık hakkında herhangi bir terör şüphesi olmadığına kanaat getirerek takipsizlik kararı vermiştir. Hakkında takipsizlik kararı verilen bir hukukçunun, akademisyenin terör ile ilişkilendirilerek ihraç edilmesinin gerekçeleri nelerdir? Dr. Cenk Yiğiter’in ihraç edilmesinin yasal dayanakları nelerdir?

"KHK ile görevden atılan öğretim görevlisini meclise taşıdı" haberi, 13 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 13 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan KHK ile görevden atılan öğretim görevlisini meclise taşıdı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. KHK ile görevden atılan öğretim görevlisini meclise taşıdı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Gündem Haberleri