Kılıçdaroğlu: 2016'da üç darbe oldu

Kılıçdaroğlu: 2016'da üç darbe oldu

Kılıçdaroğlu: 2016'da üç darbe oldu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi olayının mutlaka aydınlatılması gerektiğini...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi olayının mutlaka aydınlatılması gerektiğini belirterek, "Hiçbir yabancının kendi ülkemizde bir suikasta kurban gitmesini istemiyoruz. Onları korumak Türkiye Cumhuriyeti'nin şerefidir. Onu öldürenlerden çok azmettirenleri bulmamız lazım." dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karlov'un öldürülmesiyle ilgili, "Bu yakışmıyor Türkiye'ye. Öldüren kişinin bir polis olması, o kişinin canlı yakalanmayıp öldürülmesi yine üzerinde ayrıca durmamız gereken bir noktadır." diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

SALDIRILAR: Terörle mücadele edeceksiniz, devleti terör örgütüyle muhatap kılmayacaksınız. Oslo'da, Hamur'da masaya oturdunuz. İmralı'da masalar kurdunuz. Faturayı kim ödüyor? Bu beylerin çocukları mı ödüyor, hiçbirisi askere gitmiyor. Babalar fidan gibi çocuklarını mezara veriyorlar. Vicdanım sızlıyor. Böye bir devlet yönetimi olamaz. Yüzlerce insanımız hayatını kaybetti. 20 Temmuz'dan bu yada 843 güvenlik görevlimiz şehit oldu. Bu işin sorumlusu kim; bakkal mı, manav mı, sanayici mi? Hiç kimse sorumluluk almıyor. Terörü önleyecekseniz, radikal cihatçı gruplara kucak açmayacaksınız, arkasında durmayacaksınız.

RUS BÜYÜKELÇİSİNE SALDIRI: Dün akşam Rusya'nın Büyükelçisi hain bir saldırıyla hayatını kaybetti. Yakışmıyor Türkiye'ye. Öldüren kişinin bir polis olması ayrıca üzerinde durmamız gereken bir noktadır. O kişinin canlı yakalanmayıp da öldürülmesi üzerinde durmamız gereken ayrı bir noktadır. Kimse yok, niye canlı yakalamıyorsun? Bu büyükelçi Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzelmesi için yoğun çaba harcamıştı. Kendisine ve Rus halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Hiçbir yabancının kendi ülkemizde suikasta kurban gitmesini istemiyoruz. Bunun faillerini mutlaka bulun, yargının önüne çıkarın.

Geçen hafta Necip Hablemitoğlu'nun anma gecesi vardı. Hablemitoğlu da faili meçhul cinayete kurban gitti. Tıpkı Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı gibi. Dosya açılmalı, failler bulunmalı.

HÜSNÜ MAHALLİ'NİN TUTUKLANMASI: Tüm bunları konuşurken Hüsnü Mahalli de hapse atıldı. Saatlerce, günlerce bekletiyorsunuz, sonra tutuklanmasına karar veriyorsunuz. Yargıcın namusu adaletli davranmaktan geçer. Siyasi iktidarın sopası konumuna gelen kişilere hakim denilmez. Onlar hakim değiller. Dolayısıyla hepimizin duyarlı olması lazım.

"2016'DA 3 DARBE OLDU": Ankara'daki beylerin niyetleri ve amaçları farklı. Onların bir tek derdi var, nasıl birisini başkan yapacağız? 2016 yılında 3 darbe oldu. 4 Mayıs 2016 darbesi, yüzde 49,5 oy alan Davutoğlu kapının önüne konuldu. Bu mudur demokrasi? 15 Temmuz darbe girişimi, hep birlikte mücadele ettiğimiz için başarıya ulaşmadı. Ama birisi çıktı dedi ki, 'Bu darbe girişimi Allah'ın lütfu' dedi. 20 Temmuz'da üçüncü darbe süreci başladı, OHAL ilan edildi. Parlamento tümüyle devre dışı bırakıldı, onbinlerce memurun işine son verildi, gazetecileri hapse attılar. Yüzyıllık kurumları kapattılar, askeri okulları, hastaneleri kapattılar. Biz tarihimizi yok ederek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ: Her darbeci geleceğini güvence altına almak ister. 20 Temmuz darbesinden sonra şimdi başkanlık uygulanmasıyla darbeciler teminat altına alınıyor. 'Biz partili cumhurbaşkanlığı sistemini getiriyoruz, sistem değişikliği yapıyoruz' diyorlar. Her şey bir kişinin iki dudağına bağlı, bir diktatöre bağlı. 14 yıldır tek başına hükümetsin, 14 yılda isteyip de geçiremedikleri hangi kanun var? Her şeyi yaptılar. Her şeyi yapıyorsanız, tek başına iktidarsanız, neden bir dikta yönetimine parlamentoyu teslim ediyorsunuz?

16 Temmuz darbeden bir gün sonra TBMM'de bir bildiri yayınlandı. 7 Ağustos Yenikapı'da demokratik parlamenter sistemin altını çizdik. Dikta rejimiyle, bir kişi yetkili olacak diyorlar. Partinin genel başkanı da olacak, milletvekillerini de ben seçeceğim diyor, seçim propagandalarına ben katılacağım diyor, seçimden sonra da Meclis'te tarafsız cumhurbaşkanı olacağım diye and içecek. Sen cumhurbaşkanı olamazsın, diktatör olursun. Seçim propagandalarına katılıyor ama yargıya da müdahale ediyor. Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyesinin 12'sini atayacak. 'Ben de yargılanacağım' diyor. Hepsi senin arkadaşın kim yargılayacak? 'Sonra yargı bağımsızdır' diye bize satmaya çalışacaklar. Bize satamazlar ama Bahçeli'ye sattılar. Öyle bir yetki veriliyor ki, Meclis'i feshedebiliyor. Hiçbir gerekçe yok. Tarihi unuttuk, tarihi birikimi de unuttuk, TBMM'nin ne anlama geldiğini de unuttuk. Bir diktatöre Meclis'e fesih yetkisi verilmek istemiyor, vermeyeceğiz kardeşim, vermeyeceğiz. Bu yetmiyor, kararname çıkarma yetkisi veriyorlar. Devleti yeniden yapılandırabilir. İzin vermeyeceğiz. Bölgesel yönetimler kurabilecek. Sayın Devlet Bahçeli'nin kulağına küpe olsun. Başkomutanlık yetkisini de alıyorlar.

Bugün bu anayasa değişikliği komisyonda görüşülecek. Hiçbir önerge verilmeyecek. Milli Mücadele'den başlayacaksınız, gayri millidir bu. Hangi milli, hangi yerliden bahsediyorsun? Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir dikta yönetimi yok. Öyle bir diktatörümüz var ki, herkes kandırıyor; PKK kandırıyor, FETÖ kandırıyor... Bu sorun Türkiye'de yaşayan hepimizin ortak sorunudur. Hepimiz bu mücadeleye omuz vermek zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti birilerine teslim edilemez. Herkes aklını başına alsın. Bizim kendi ülkemizin, parlamenter sistemin güçlendirilmesi gerekirken yok edilmesini kabul edemeyiz.

CUMHURBAŞKANI DEĞİL DİKTATÖR OLURSUN: 16 Temmuz darbeden bir gün sonra TBMM’de bir bildiri yayınlandı. 7 Ağustos Yenikapı’da demokratik parlamenter sistemin altını çizdik. Dikta rejimiyle, bir kişi yetkili olacak diyorlar. Partinin genel başkanı da olacak, milletvekillerini de ben seçeceğim diyor, seçim propagandalarına ben katılacağım diyor, seçimden sonra da Meclis’te tarafsız cumhurbaşkanı olacağım diye and içecek. Sen cumhurbaşkanı olamazsın, diktatör olursun. Seçim propagandalarına katılıyor ama yargıya da müdahale ediyor. Anayasa Mahkemesi’nin 15 üyesinin 12’sini atayacak. ''Ben de yargılanacağım’ diyor. Hepsi senin arkadaşın kim yargılayacak? ''Sonra yargı bağımsızdır’ diye bize satmaya çalışacaklar. Bize satamazlar ama Bahçeli’ye sattılar. Öyle bir yetki veriliyor ki, Meclis’i feshedebiliyor. Hiçbir gerekçe yok.

BAHÇELİ’NİN KULAĞINA KÜPE OLSUN: Tarihi unuttuk, tarihi birikimi de unuttuk, TBMM’nin ne anlama geldiğini de unuttuk. Bir diktatöre Meclis’e fesih yetkisi verilmek isteniyor, vermeyeceğiz kardeşim, vermeyeceğiz. Bu yetmiyor, kararname çıkarma yetkisi veriyorlar. Devleti yeniden yapılandırabilir. İzin vermeyeceğiz. Bölgesel yönetimler kurabilecek. Sayın Devlet Bahçeli’nin kulağına küpe olsun. Başkomutanlık yetkisini de alıyorlar.

GAYRİ MİLLİDİR BU: Bugün bu anayasa değişikliği komisyonda görüşülecek. Hiçbir önerge verilmeyecek. Milli Mücadele’den başlayacaksınız, gayri millidir bu. Hangi milli, hangi yerliden bahsediyorsun? Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir dikta yönetimi yok. Öyle bir diktatörümüz var ki, herkes kandırıyor; PKK kandırıyor, FETÖ kandırıyor… Bu sorun Türkiye’de yaşayan hepimizin ortak sorunudur. Hepimiz bu mücadeleye omuz vermek zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti birilerine teslim edilemez. Herkes aklını başına alsın. Bizim kendi ülkemizin, parlamenter sistemin güçlendirilmesi gerekirken yok edilmesini kabul edemeyiz.

HAVUZ AKADEMİSYENLERİ: Kamu bankaları ve ihalelerden geçinen havuz gazetelerinden sonra havuz akademisyenleri çıktı. Çıkmış televizyona, düzenleme ile Meclis daha güçlü hale geliyor diyor! Ya hiç okumadınsa bari Burhan Kuzu’nun kitabını oku ya! Televizyon kanallarına telefon ediliyor bu adamlar çıksın ekrana diye!

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GEÇERSE NE OLUR: Bu anayasa ile herkese dokunan ama ona dokunulmayan bir diktatör çıkar! Türkiye otoriter bir ülkeye döner! Hiç bir vatandaşın can ve mal güvenliği kalmaz. Her türlü kurum kuruluş tek bir gücün elinde toplanır. Devlet yönetiminde zorbalık hakim olur! Bir hükümet hem yasama, hem yürütme hem yargı görevini yapmış olur. Meclis’i mezara demokrasiyi tarihe gömmüş olacağız!.  Bir yerde CHP varsa orada milli kurtuluşçular vardır! Mücadelemiz devam edecektir!

">

"Kılıçdaroğlu: 2016'da üç darbe oldu" haberi, 20 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: 2016'da üç darbe oldu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: 2016'da üç darbe oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Politika Haberleri