Kılıçdaroğlu: Bakmayın Erdoğan'a, biz Irak'ın güvenliği için oradayız!

Kılıçdaroğlu: Bakmayın Erdoğan'a, biz Irak'ın güvenliği için oradayız!

Kılıçdaroğlu: Bakmayın Erdoğan'a, biz Irak'ı... Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin terörle mücadelede etkisiz kaldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Irak'a yönelik AKP'nin mezhepçi söyleminin de Türkiye'nin gerçek niyetini ifade etmediğini...

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin terörle mücadelede etkisiz kaldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Irak'a yönelik AKP'nin mezhepçi söyleminin de Türkiye'nin gerçek niyetini ifade etmediğini sözlerine ekledi. 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Her şehit olayından sonra 'Köklerini kazıyacağız' dediler. Ne yapacaksınız yapın artık. Neden önlem alınamıyor? Genelkurmay'ın açıklaması... Son birkaç aydaki şehit sayımız 88. Düne kadar yaptıkları işlerin ne kadar yanlış olduğunu söylüyorduk. 'Siz anlamazsınız' diyorlardı. Bunun herhalde sorgulanması lazım. Bize bunları söylemeyin diyorlar. Peki vatandaşın acısını kim dinleyecek? Teröre hep birlikte karşı çıkmamız lazım. Yeri geldiğinde doğruları söylemekten kaçınmayacağız. 

Adalet ve Kalkınma Partisinin yöneticileri öldürüldü. Başta Binali Yıldırım olmak üzere başsağlığı diliyoruz. Hepimizin ortak üzüntüsüdür. Birlikte mücadele etmek hepimizin ortak görevidir.

Bu sabah DHA'nın Tunceli'de görev yapan muhabirinin evi basıldı. Tunceli'deki eylemlerin haberlerini yaptığı gerekçesiyle... Bu ne zamandan beri suç oldu? Öyle anlaşılıyor ki, hiçbir terör haberi yapılmasın. Ne olacak, vatandaş haberi nereden alacak?

Kemal Kılıçdaroğlu: "Başbakan oturduğu koltuğun hakkını versin, iki tane başbakan var biri Binali Yıldırım diğeri Berat Albayrak."

BAŞİKA AÇIKLAMASI

Musul operasyonu IŞİD sonrası Ortadoğu ile ilgili yeni senaryolar demektir. Irak ve Suriye ile ilgili yeni stratejiler gündeme gelecek. Türkiye'nin bu konuda çok dikkatli bir dil kullanması gerekir. Sayın Erdoğan, mezhep endeksli bir politikayı gündeme getirdi. Bunun üzerine Irak, Başika'dan Türk askerinin çekilmesini istedi. Kullanacağınız dil çok önemli. Irak yönetimine seslenmek isterim. Irak'ın toprak bütünlüğünü her dönem savunduk. Irak'ın kaderinin Irak halkının belirlemesi gerektiğini söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Başika'da bizim askerlerimizin bulunması Irak halkının güvencesi içindir. Dolayısıyla buradan size ulaşan bazı söylemelerin iticiliğine kapılıp Başika'daki askerlerimizin terk etmesini istemeyiniz.

'ŞEYTAN SENSİN FETÖ'DEN FARKIN YOK'

Musul'da, Kerkük'te terörün ayıklanmasını ve IŞİD'in o bölgeden çıkmasını istiyoruz. Biz Irak halkı ile dost olmaya ve dostluğumuzu sürdürmeye kararlıyız.

Türkiye'nin bir dışişleri bakanı var değil mi? Neden bir Cumhurbaşkanı konuşur? Enerji konferansı yapılıyor, başbakan yok ortada. İki tane başbakan var. Bir Sayın Başbakan Binali Yıldırım bir de gölge Başbakan Berat Albayrak... Kim başbakan? Sayın Yıldırım, koltuğunuzun hakkını verin, yetkilerinizi paylaşmayın. Musul ile ilgili biri konuşacaksa konuşacak kişi Dışişleri Bakanı, Başbakan.

'SENİN DARBE YAPTIĞINI BÜTÜN DÜNYA ANLAYACAK'

Sadece dış politika değil. Türkiye uluslararası arenada terör ile, darbe ile, tutuklu gazeteciler ile, akademisyenlerle anılıyor. Senin darbe yaptığını bütün dünya anlayacak.

">

"Kılıçdaroğlu: Bakmayın Erdoğan'a, biz Irak'ın güvenliği için oradayız!" haberi, 11 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Bakmayın Erdoğan'a, biz Irak'ın güvenliği için oradayız! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Bakmayın Erdoğan'a, biz Irak'ın güvenliği için oradayız! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Politika Haberleri