Kılıçdaroğlu: Başbakan yardımcısı Ankara'ya kaçtı, Kilisliler ne yapsın?

Kılıçdaroğlu: Başbakan yardımcısı Ankara'ya kaçtı, Kilisliler ne yapsın?

Kılıçdaroğlu: Başbakan yardımcısı Ankara'ya ... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısına IŞİD tarafından Kilis'e atılan roketlerle başladı. Yalçın Akdoğan'ın roket düşünce Ankara'ya döndüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Başbakan yardımcısı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısına IŞİD tarafından Kilis'e atılan roketlerle başladı. Yalçın Akdoğan'ın roket düşünce Ankara'ya döndüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Başbakan yardımcısı Ankara'ya kaçtı, Kilisliler ne yapsın? Onlar nereye kaçsın" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın "Suriye'de istikrarsızlık var. Roketlerin kasıtlı olduğu yönünde bri istihbarat yok" şeklindeki açıklamasına ise "Suriye'deki istikrarsızlığın sotumlusu, oraya silah yollayan AKP hükümetidir. Hangi istihbarattan bahsediyorsunuz. Zaten bir istihbaratınız olsa vatandaşlarımızın başına roket yağmazdı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek "Kendi araçlarını savcıya tahsis etti, ben bu davaların savcısıyım dedi. Şimdi soruyorum sayın savcı niye konuşmuyorsun. Döndü de 'Ne istediniz de biz vermedik' dedi. Şimdi soruyorum sayın diktatör bozuntusu sen neyi verdin?" diye sordu. 

Kılıçdaroğlu "Ben sayın Meclis Başkanı'na sormak isterim: Ortadoğu'da kan gövdeyi götürüyor. Hala mı ders almadın?" diyerek TBMM Başkanını eleştirdi.

"KARAMAN DOSYASININ PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, Karaman'da 10 çocuğa cinsel istismarda bulunan eski Muharrem Büyüktürk'ün daha önce çalıştığı Ensar Vakfı'nı eleştirerek "O çocukların namusunu, şerefini koruyamadılar. Nerede bu çocukların hakkını savunan devlet, nerede hükümet, nerede adalet?  Çocukların namusunu, şerefini, hakkını koruyamayan Ensar Vakfı vergi muafiyetinden yararlanamaz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

Kilis'te ölen vatandaşımızın sayısı 17, yaralananlar 60. Halk her bomba veya roket atıldığında isyan etmek istiyor. İnterneti kısıyorlar 90 bin Kilisli vatandaşımız var, 150 bin Suriyeli var. Gerçekte kaç Suriyeli var, kimse bilmiyor. Düşünün bir şehri, yabancılar Türk vatandaşlarından çoksa kültürel yozlaşma olabilir. Devlet yerinde duruyor da, nerede bu hükümet diye soracaksın. İstihbarat örgütleri cirit atıyor.

AKP'nin bakanı kaçtı

“Emevi Camisi’nde namaz kılacağız'' diyorlardı. Buyur, git kıl. Ne oldu, Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdılar. 3 saatte Şam’a gideceklerdi. 2 milyon 700 bin Suriyeli Türkiye’de. Bunun sorumlusu kim Kilisli kardeşim? Ne diyorlardı; “Kimse Türkiye’nin sabrını test etmesin.'' Bunların sesi çıkıyor mu? Karşılarında IŞİD var. Devlet, hükümetler niye vardır. Vatandaşının can ve mal güvenliğini sağlamak için vardır. Yapamıyorsan gideceksin. Ortadoğu’nun oyuncağı haline geldik. Şimdi korkudan bu lafı da edemiyorlar. ,

Roket düştü, top düştü diyorlar. Sanki tesadüfen düşmüş. Adam gözeterek atıyor. AKP’nin bakanı yakınına düşünce kaçtı geldi Ankara’ya... Kilisli ne yapsın?

Daha vahim olan şu, İbrahim Kalın... diyor ki; “Bilinçli mi atılıyor, bilinçsiz mi atılıyor, istihbarat yok.'' Ya zaten Türkiye’de istihbarat yok. Git yabancı kurumlara san bilgi versinler. İstihbarat olsaydı, Ankara’nın, İstanbul’un göbeğinde bomba patlamazdı. Suriye’de kaotik bir savaş var deniyor. İyi de bunun sorumlusu kim? Baş sorumlusu sizsiniz.

İktidarımız döneminde biz bütün ülkelerle dost ve kardeş keşke olacağız. IŞİD'e ses çıkarmamalarının nedeni onlara silah göndermeleri. Tükmenlere gönderdiği silahlar vardı, vallahi de billahi de o silahlar Türkmenlere gitmedi.

"Rusya patlıcanı geri gönderdi"

Yaşanan sorun, sadece Kilisililere zarar vermiyor, bütün Türkiye'ye zarar veriyor. Adana'da eylemler oldu. Patates üreticileri sokağa döküldü, 'para etmiyor' diyor. Sen yine üret, yine ek ama sakın AKP denen partiye bir daha oy verme. Rusya'ya marul göndermişler, Rusya geri göndermiş. Patlıcanı geri göndermişler.

Erdoğan'a: Kimseye kabadayılık satma

Bütün dünyayı kendimize düşman ettik. Bütün dünya yöneticilerimizle dalga geçiyor, alay ediyor. Dış politika milli olmalıdır. Eğer bir dış politika iktidardaki partinin çıkarlarına hizmet ediyorsa, onun karşısında durmalıyız. Bir Başbakan Gazze'ye gideceğim diyor da gidemiyorsa kimseye kabadayılık satmasın. 

Emin olun bunların yatacak yeri yok, yalan üzerine politika oluşturuyorlar. Karaman'daki evlatlarımızın ahını aldılar, kimsenin yanına bırakmayacağız.  Mahkemeyi topladılar ve dosyayı kapattılar. Bu dosyayı kapatamaycağız. Şimdi diyorlar ki Ensar'ın ne kabahati var, sen kaçak yurt açtın. O kaçak yurtlara çocuklarımızı yerleştirdiler. O çocukların namusunu, şerefini koruyamadılar. Nerede bu çocukların hakkını savunan devlet, nerede hükümet, nerede adalet?  Çocukların namusunu, şerefini, hakkını koruyamayan Ensar Vakfı vergi muafiyetinden yararlanamaz

Bütün annelere sesleniyorum size sözüm var bütün evlatlarınımızı koruyacağım ve CHP iktidarında 1 yıl içinde öğrenci yurdu sorununu çözeceğime söz veriyorum.

"Neyi verdin, diktatör bozuntusu?"

Ergenekon'la ilgili yanlış insanları mahkum ediyorsunuz dedik bir kampanya açtılar CHP'de Ergenekoncu diye. CHP darbeci diye. Yıllarca bu ülkeye hizmet eden çabalar, aydınlar hapislere tıkıldı. Yıllarca adalet aradılar. Ergenekon Davası sürecinde 100 binden fazla telefon izlemeye alındı 60 bin telefon dinlendi, dosyalar 64 milyon sayfayı açtı, 7 kişi ifade vermeden, 7 kişide kanserden hayatını kaybetti. Tüm bunlar olurken Ak Partililer zil çalıp oynadı. Türkan Saylan gibi kadının evini bastılar, onu da darbeci olarak suçladılar. Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ'u terör örgütü yöneticisi olmakla suçladılar. TRT'den önceden yayın yapıldı şunun evi basılacak diye.

75 dolara alınan 135 yıllık antika tüfeği suikast silahı diye dosyaya aldılar, basılmamış kitaptan dolayı Ahmet Şık'ı hapse attılar. Bir Silivri edebiyatı oluşturdular. Bu olay AKP'nin Türkiye'ye yaptığı kumpas olayıdır.

Kendi araçlarını savcıya tahsis etti, ben bu davaların savcısıyım dedi. Şimdi soruyorum sayın savcı niye konuşmuyorsun. Döndü de ne istediniz de biz vermedik dedi. Şimdi soruyorum sayın diktatör bozuntusu sen neyi verdin?

İSMAİL KAHRAMAN'A TEPKİ

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının detayları şöyle:

"Laiklik din ve vicdan özgürlüğü demektir. Din ve vicdan özgürlüğünün güvencesidir demektir. Devlet etnik kimlik ve inanç konusunda kör olmalıdır. 

Devlet sen şu inançtansın, sen değilsin sana hizmet vermeyeceğim diyemez. hangi inançtan olursa olsun devlet eşit davranmak zorundadır. Laiklik toplumsal barışımızın en temel güvencesidir. 

Ben sayın Meclis Başkanı'na sormak isterim. Ortadoğu'da kan gövdeyi götürüyor. Hala mı ders almadın? Siyaset kurumu benim inancıma vatandaşımın inancına müdahale edemez. Laiklik o müdahaleye imkan vermeyen bir düzenlemedir. Laiklik eşitliğin de güvencesidir. Laiklik insan olmak, insana saygı duymaktır."

İsmail Kahraman kimdir hayatı laiklik çıkışı sonrası Twitter'ı salladı!

BAŞKANLIK SİSTEMİYLE İLGİLİ İDDİALI MESAJ

CHP parlamentoda olduğu sürece başkanlık sistemi Türkiye'ye asla gelemeyecek. 

"ROKET DÜŞTÜ DİYORLAR, ATILDI DEĞİL"

Ortadoğu'nun oyuncağı haline geldik. Top düştü roket düştü diyorlar, roket atıldı demiyorlar. Sanki tesadüfen olmuş gibi. Doğrudan hedef alındığını söylemiyorlar. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, olayların bilinçli olup olmadığı tespit edilemedi diyor.

ERGENEKON DAVASI: BİZİ YANLIŞ YÖNLENDİRMEDİLER SENİ YÖNLENDİRDİLER

Ergenekon davasındaki bozma kararını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

"Kılıçdaroğlu, Ergenekon ile ilgili olarak söylemediğimiz söz kalmadı. Masum insanları suçluyorsunuz dedik, darbecileri savunmakla suçladılar. Ergenekon davası sürecinde 100 binden fazla telefon izlemeye alındı, 60 bin telefon dinlendi. 3 bin kişi hakkında tahkikat yapıldı. 7 kişi hayatını kaybetti. Tüm bunlar olurken iktidar partisi zil yakıp oynadı, Türkiye bağırsaklarını temizliyor dendi. Bunlarda vicdan yok.

Erdoğan ben bu davaların savcısıyım dedi. Şimdi niye konuşmuyorsun? Sen ne istediğiniz de vermedin demedin mi? Sen bizim bilmediğimiz neleri verdin, sayın diktatör bozuntusu? 'Bu operasyonlarla şahsım başta olmak üzere tüm ülke yanlış yönlendirildi, aldatıldı' diyor. Bizi kimse yanlış yönlendirmedi. Seni yönlendirdiler. Bu davanın savcısı değil miydin sen'  Bu ülkenin masum insanları yıllarca hapiste kaldı. 

Bunların dini, imanı, vicdanı yok. Masum bir insanı yıllarca hapiste tutacaksınız, özür dileyeceğinize bizi aldattılar diyeceksiniz. Bunların yatacak yeri yok." 

"Kılıçdaroğlu: Başbakan yardımcısı Ankara'ya kaçtı, Kilisliler ne yapsın?" haberi, 26 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Başbakan yardımcısı Ankara'ya kaçtı, Kilisliler ne yapsın? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Başbakan yardımcısı Ankara'ya kaçtı, Kilisliler ne yapsın? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  2. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  3. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  4. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  5. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  6. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  7. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  8. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  9. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  10. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  11. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  12. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  13. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  14. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  15. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  16. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  17. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  18. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
  19. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  20. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
Politika Haberleri