Kılıçdaroğlu: Biz Lozan’ı savunuyoruz onlar Sevr’i savunuyor

Kılıçdaroğlu: Biz Lozan’ı savunuyoruz onlar Sevr’i savunuyor

Kılıçdaroğlu: Biz Lozan’ı savunuyoruz onlar ... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ak Saray’da muhtarlara hitap ederken Lozan Barış Antlaşması’nı gündeme getirdi ve “Bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan’da verdik. Birileri Lozan’ı zafer diye yutturmaya...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Ak Saray’da muhtarlara hitap ederken Lozan Barış Antlaşması’nı gündeme getirdi ve “Bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan’da verdik. Birileri Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştı. Zafer bu mu'' diye sordu.

Cumhurbaşkanı'nın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü başta olmak üzere cumhuriyetin kurucu kadrolarını hedef alan bu sözlerine CHP lideri Kılıçdaroğlu dün twitter’dan yaptığı açıklama ile tepki göstermiş ve “O dönemdeki düşman ülkelerin devlet başkanları bile, bağımsız bir ülke olmamızı mümkün kılan Lozan’ı bu denli aşağılamayı düşünmemişlerdir'' demişti.

Kılıçdaroğlu bugün eleştirilerinin dozunu artırdı. Yabancı basın mensupları ile görüşen CHP lideri Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorusu üzerine “Bu kadar işsizlik, bu kadar yoksulluk varken, insanlar can derdindeyken Lozan neden gündeme gelir? Türkiye'nin 81 ilinde, bütün ilçelerinde mağdurlar bir çıkış yolu ararken, Lozan niye gündeme gelir?Lozan, Türkiye’nin tapu senedi. Biz Lozan’ı savunuyoruz onlar Sevr’i savunuyorlar. Çıkıp şu soruya cevap versin; siz Sevr'i mi savunuyorsunuz? Bir Ankara'yı savunuyoruz, onalr İstanbul'u savunuyor. Biz cumhuriyeti savunuyoruz, onlar hilafeti savunuyorlar. Biz vatandaşı savunuyoruz, onlar kul olmayı savunuyorlar. O koltuğua cumhuriyetin ve Lozan'ın sayesinde oturduğunu unutmayacaksın. Kim oluyorsun sen! Ne hakla böyle konuşuyorsun. Tarihine ihanet etmeye kimsenin hakkı yoktur. Cumhurbaşkanıysan otur adam gibi cumhurbaşkanlığı yap. Tarih bilmiyorsan çağır tarihçiyi konuş. Cumhurbaşkanlkığı koltuğunda oturan ülkesine ihanet edemez. Ülkesini satamaz. Böyle bir şey mi olur? Dün 'Tapu senedimiz'diyeceksin, bugün 'ülkeyi satmaktır' bu nasıl bir anlayış. Şimdi yine 'Kılıçdaroğlu Yenikapı ruhundan vazgeçti' diyecekler. Eğer sizin anladığınız Yenikapı ruhu buysa, biz bu ruha karşıyız. Biz ülkemizi seviyoruz, tarihimizle, cumhuriyetimizle gurur duyuyoruz. Kendi tarihimize ihanet etmedik, etmeyeceğiz '' dedi.

unnamed-(3)-022.jpg

"Kılıçdaroğlu: Biz Lozan’ı savunuyoruz onlar Sevr’i savunuyor" haberi, 30 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 30 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Biz Lozan’ı savunuyoruz onlar Sevr’i savunuyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Biz Lozan’ı savunuyoruz onlar Sevr’i savunuyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri