Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan BM'de boş sıralara konuşurken utandım'

Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan BM'de boş sıralara konuşurken utandım'

Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan BM'de boş sıralara ko... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş milletler (BM) Genel Kurulu'nda boş sıralara konuşmasından utandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Cemaatin Hava Kuvvetleri imamı olduğu belirtilen,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş milletler (BM) Genel Kurulu'nda boş sıralara konuşmasından utandığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Cemaatin Hava Kuvvetleri imamı olduğu belirtilen, hakkında yakalandığı iddiaları bulunan Adil Öksüz'ün kim olduğunu da hükümetin bildiğini söyledi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda MYK üyelerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) operasyon sırasında Özgür Suriye Ordusu ile birlikte hareket etmesinin kabul edilemez olduğu görüşünde birleştikleri öğrenildi.

Kılıçdaroğlu MYK’da şöyle konuştu: Silahla yapılamayan KHK’yle yapılıyor: 15 Temmuz’da herkes demokrasiyi savundu. Darbe püskürtüldü ama demokrasi geriye gidiyor. Darbecilerin silahla yapamadığını bunlar KHK’lerle yapıyor.

ADİL ÖKSÜZ'Ü HÜKÜMET BİLİYOR

FETÖ ile mücadele edenler cezalandırılıyor: FETÖ’nün güçlenmesinin nedeni eğitimdir. FETÖ ile mücadele eden Eğitim-Sen’den 11 bin 500 öğretmen terörle işbirliği yaptığı bahanesiyle ihraç edildi. Madem öyleydi, daha önce atsaydın neden tuttun. Eğitim-Sen’le mücadele edersen, darbeyle mücadele edemezsin.

Erdoğan’ı görünce utandım: Birleşmiş milletler (BM) toplantısında Tayyip Erdoğan konuşurken bir yurttaş olarak, ana muhalefet partisinin genel başkanı olarak utandım. Dünya liderlerine mi yoksa muhtarlara mı konuşuyor, belli değil. FETÖ’nün anlatıldığı bir toplantı oldu. FETÖ’yü dünyaya tanıttı, meşhur etti. FETÖ 20 yıl uğraşsa Cumhurbaşkanı’nın yaptığını yapamazdı. Cumhurbaşkanı konuşmasında, dünya liderlerini uyarıp önlem almaya davet etti. Diğer ülkeler senin gibi şuursuz mu, devletin bütün kurumlarını teslim etsinler. O ülkelerde demokrasi var, laiklik var.

 Boş koltuklara konuştu: Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, BM’de boş koltuklara konuşmaz. BM’de boş koltuklara konuşması, dünyada saygınlığının kalmadığı anlamına gelir. Bu da hepimizi üzer. Türkiye aciz duruma düştü.

Edinilen bilgiye göre; Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın ortaya attığı “yedek milletvekilliği''ne ilişkin olarak, “Zarf atıyor tartıştırıyor, kamuoyunda tartışılıyor. Bunların hiçbir kıymeti harbiyesi yok'' yorumu yaparken, Adil Öksüz’le ilgili olarak da “Adil Öksüz’ün kim olduğunu hükümet biliyor'' dedi.

"Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan BM'de boş sıralara konuşurken utandım'" haberi, 22 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan BM'de boş sıralara konuşurken utandım' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan BM'de boş sıralara konuşurken utandım' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  2. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  3. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  4. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  5. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  6. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  7. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  8. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  9. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  10. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  11. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  12. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  13. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  14. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  15. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  16. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  17. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  18. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  19. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  20. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
Politika Haberleri