Kılıçdaroğlu: Gazilik sektör oldu diyenler, çocuklarını askere göndersin

Kılıçdaroğlu: Gazilik sektör oldu diyenler, çocuklarını askere göndersin

Kılıçdaroğlu: Gazilik sektör oldu diyenler, ... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.Kılıçdaroğlu salona "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganı ile eşliğinde girdi.Grup toplantısını CHP Diyarbakır Kadın Kolları, Sivas Divriği'den...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu salona "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganı ile eşliğinde girdi.Grup toplantısını CHP Diyarbakır Kadın Kolları, Sivas Divriği'den gelen muhtarlar ve bir çok il ve ilçeden gelen kadın teşkilatları ve il ilçe teşkilatları ile çeşitli sivil toplum kuruluşları da takip ediyor.

Kılıçdaroğlu konuşmasına Miraç Kandilini ve Dünya Basın Özgürlüğü Günün'nü kutlayarak başladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun grup tolnatısında öne çıkan ifadeleri şöyle:

"Afganistan,Çad ve Uganda basın özgürlüğü listesinde bizim önümüzde. Bu ayıptan Türkiye'yi ancak Cumhuriyet Halk Partisi kurtarabilir."

TÜRKİYE'NİN İMAJI BOZULDU

"Emekçiler hakkının karşılığını alamıyor. Ülkede gerçek işsizlik yüzde 18. Üniversite mezunları iş bulamıyor. Ama Ankara'daki beylerin çocukları için işsizlik sorunu yok. Turizm sektöründe büyük bir kriz kapıda. Yaz gelince bu kriz daha da derinleşecek. Ülkeye turizm gelmiyor. Neden, patlayan bombalar yüzünden mi? Hayır sadece bu değil. Başka ülkelerde de benzer olaylar var ama turist gidiyor. Diyorlar ki, 'Türkiye'nin imajı bozuldu. Türkiye kendi içinde çatışan ülke görüntüsü veriyor."

GEÇİCİ İŞÇİLER KAPIYA KONULDU

"AKP 1 Kasım'dan önce kalabalık ailelerin çocuklarını işe alacağı vadi ile oylarını aldı. Seçimden önce geçici olarak işe aldığı işçileri ,seçimlerin ardından kapının önüne koydu. Ama CHP iktidarında bu kardeşlerimizin hepsini kadrolu olarak işe alacağız."

GERİ DÖNÜŞÜM İŞÇİLERİ: DAĞA MI ÇIKSINLAR?

İstanbul'da geri dönüşüm işçileri ile bir araya geldim. Sokakta kağıt toplayan işçiler. Hiç birinin sigortası yok. Öğretmen olmak isterken atanamadığı için kağıt toplayan gençler. Çankaya Belediyemiz bu işçilerin tamamını sigortalı yapıyor. Kim yapıyor, iktidar mı? Hayır, biz yapıyoruz. O çocuk kağıt toplamasında eline silah alıp dağa mı çıksın, hırsızlık mı yapsın? Biz halkın partisiyiz ve halkın çocuklarına sahip çıkacağız."

"FABRİKALARI KAPATIP ARAZİLERİNİ PEŞKEŞ ÇEKTİLER"

İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Doğu'da et kombinaları, Bitlis sigara fabrikası kapatıldı. 25 bin aile bundan etkilendi. Fabrikada 600 işçi çalışıyordu. Fabrikayı kapattılar, işçileri de kapıya koydular. Yazık değil mi? Tatvan et kombinasını kapattılar, işçileri kapıya koydular. Yem fabrikası, Sümerbank tesisleri, her şeyi satıp kapattılar. Arazilerini de birilerine peşkeş çektiler. O bölgede işsiz kalan gençlerin tamamına yakını dağa çıktı. İşsizliğin olduğu ülkede toplumsal barışı sağlayamazsınız."

3 milyon 750 bin hanenin geliri günlük 3 doların altında. Çocukları yatağa aç giriyor. Peki Ankara'daki beylerin çocuklarının böyle bir sorunu var mı?

DİYARBAKIRLILARA DA BİR SÖZÜM VAR

Diyarbakırlılara da bir sözüm var. 2005'te Başbakan diiyarbakır mitinginde fabrika isteyen gence 'Buralara fabrika yapmayacağız, hapishane yapacağız' dediğinde alkışlayıp oy verdiler. Ben Diyarbakır halkına sitem etmeyeceğim de kim sitem edecek? Ben fabrika açalım diyorum, o fabrikaları kapatıp cezaevi açacağız diyor. Bu iktidar terör örgütüne yardım ve yataklık etmiştir."

CHP iktidarında Güneydoğu'da özel sektörün önünü açıp önemli yatırımlar yapcağız. Eğer özel sektör gitmiyorsa, devlet oralarda istihdam yaratacak yatırımlar yapacak.

"ÖNCE AHLAK"

Sokrates, "Devletler kanunla değil ahlakla yönetilir" diyor. Hadisi Şerif'te Peygamber efendimiz "Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim" diyor. "Memleket parasızlıktan değil, ahlaksızlıktan çöker" diyor Çiçero. Ahlak bu kadar önemli. Peki ahlakı kim temsil edecek. Ülkeyi temsil edenler. Baştaki kişi ahlaktan nasibini almamışsa, toplum başka bir duruma mahkum edilir."

"AHLAKSIZLIĞIN DİK ALASI"

"Bugünlerde Meclis'te büyük bir ahlaksızlığın hazırlığı var. Elektrik faturalarınızda 'Kayıp kaçak bedeli' yazıyor. Peki ne yapılıyor? O bedel gariban vatandaşa kesiliyor. Bu ahlaksızlığın daniskası değil mi? Tüketici mahkemeleri kayıp kaçak bedelini haksız buldu. Yargıtay'a itiraz ettiler. O da reddetti. Vatandaştan 33 milyar lira, eski parayla 33 katrilyonu sizden bizden aldılar. Şimdi Meclis'ten kanun çıkartıyorlar. O kayıp kaçak bedelinin geri ödenmesini engellemek için. Bunun bedelini sormazsak namerdim. Çoğunlukları ile bunu çıkartırlar. Önce Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz, eğer oradan sonuç alamazsak Avrupa İnsan Hakları Mahkemsi'ne götüreceğiz."

PETROL FİYATLARI

"Sürekli petrol fiyatlarına zam yapıyorlar. Petrolü dışarında alıyoruz, petrol fiyatları artınca zam yapıyoruz' diyorlar. Peki petrol fiyatları düşüne Türkiye'de düşüyor mu? Haziran 2014'te petrolün varili 115 dolar. Bufün 35 dolar. 3 kat ucuzlamış. Peki benzin fiyatı ucuzladı mı? Hani zam gelince zam yapıyordun, neden ucuzlayınca ucuzlatmıyorsun. Bunun faturasını, taksici, kamyoncu, çiftçi ödüyor."

"Doğalgaz fiyatları da düştü, peki faturanız düştü mü? Hayır. Ocak ayında çalışma yaptıklarını söylediler. Mart ayında arkadaşlarımız sordu neden bitmedi o çalışma diye. Çalışmamızdevam ediyor dediler. Bugün mayıs ayındayız. 5 ayda bu jesabı yapamayan hükümet devleti yönetemez. O hesabı Eskişehir'deki bakkal Mehmet Amca'ya verin, 10 dakikada yapar size verir. İsmet İnönü'nün de dediği gibi,"ahlaklılar da en az  ahlaksızlar kadar cesur olmalı."

"İslam ülkeleri ne kadar islami" diye bir çalışma yapıldı. Onun sonuçlarını haftaya sizlerle paylaşacağım. 

"EMEVİ CAMİİ'NE GİDİP NAMAZ KILACAKLARDI, ŞİMDİ KAÇACAK YER ARIYORLAR"

"Anneler artık haber izleyemiyor. Şehitler geliyor, annelerin yürekleri yanıyor. Anneler terör konusunda ne kadar dertliyse, biz de o kadar dertliyiz. Rahmetli Ecevit'ten ülkeyi devraldıkları zaman ülkede terör yoktu. Aradan 14 yıl geçti, Doğu ve Güneydoğu'da şehirler silah deposuna dönüştürüldü. Her gün şehit haberleri geliyor. Sadece ülke içinden değil, Suriye'den de roket geliyor. Bugün Kilis yaşanamaz duruma geldi. Türkiye'yi bu hale kim getirdi? 14 yıldır bu ülkeyi yönetenler bu hale getirdi. Emevi Camii'nde namaz kılacaklardı, şimdi kendileri kaçacak yer arıyor. Siz Suriye'nin içişlerine neden karışıyorsunuz dedik, dinlemediler. Şimdi CHP'yi suçluyorlar.

"VALİLERE TALİMAT VERDİLER"

"Şehirler silah deposuna dönüştürülürken valilere 'sakın dokunmayın' diye talimat verdiler. Kendileri söylüyor, PKK 200 ton patlayıcı yerleştirildi diye. Siz ne yapıyordunuz o zaman. Ülkeyi kim yönetiyordu. Şehir meydanlarında kamyonlarla kalaşnikof dağıtıldı, polisin müdahale etmesini engellediler. Bunun hesabını kim verecek? Biz suç duyurusunda bulunduk. Şehitlerin hesabını soracak, namuslu ve yürekli bir savcı arıyorum"

"Gaziantep bütün ortadoğuyu besliyordu, terör yoktu. Şimdi Gaziantep'in göbeğinde bomnalar patlıyor. O güzelim kenti terörbataklığına sürüklediler. Orayı da Kilis'e çevirecekler. Konuşşmayla bu işler çözülmez, akılla çözülür."

"GÖNDERDİĞİNİZ SİLAHLAR ŞİMDİ BİZİ VURUYOR"

TIR'larla silah gönderdiler, Müslüman Müslümanı öldürsün diye. Şimdi o silahlar döndü bizi vuruyor. Efkan Ala, AKP'nin PKK ile doğrudan görüştüğünü söyledi. Neden bir savcı fezleke hazırlayıp göndermiyor. Neden korkuyorsun, sen cumhuriyet savcısısın."

DOKUNULMAZLIK KAVGASI

"Meclis'te bir dokunulmazlık kavgasıdır gidiyor. AKP ilkeli bir parti değildir. Şimdi diyorlar ki, bütün dokunulmazlıkları kaldıracağız. Davutoğlu'nun dokunulmazlığı kalacak, benimki kalkacak. Kaldırmazsanız namertsiniz. Sen neden korkuyorsun be etkisiz eleman. Hani hodri meydan diyordun. Benim de dokunulmazlığımı kaldırın diyebiliyor mu diyemiyor. Çünkü abisi izin vermiyor. Bakanların da eski bakanların da dokunulmazlığı kalkmıyor. Kuran'la dalga geçenler şimdi onların yanında saf tutuyor. Bunların dokunulmazlığı kalkmıyor. Çünkü hırsız hırsızı korur. Davutoğlu'na sesleniyorum. Namuslu bir adamsan, yolsuzluklardan rahatsızsan gel bunların dokunulmazlıklarını kaldıralım.. Bunların abisi var 'Şeriat gelsin' diyor.Vallahi şeriatın gelmediğinden en çok bunlar memnundur. Şeriat gelse, kolu kesik bir AKP grubu ile karşılaşacağız."

"GAZİLİK SEKTÖR OLDU" DEDİLER

Buradan bütün siyasi parti liderlerine sesleniyorum. Sizin bir çalışmanız yok. Biz CHP olarak şehit ailelerini ve gazilerimizi korumak istiyoruz. Dediler ki, bedelliden gelecek para, şehit ailelerine ve gazilere ödenecek. Bedelli paralarını başka yerlerde kullandılar. Şehit ve gazi ailelerine iş vereceğiz dediler, sadece şehit ailelerine verildi, gaziler unutuldu. Şehit ve gazi ailelerinin yakınlarına ücretsiz ulaşım hakkı vereceğiz dediler, o hak zaten vardı. Vatan için kolunu bacağını veren gaziler için 'Gazilik sektör oldu' dediler. Eğer sektör olduysa göndersen oğlunu askere. Şehit aileleri 450 bin lira tazminat, gaziler de 6 bin lira maaş alıyor' dediler. Sizin Allah korkunuz yok mu? Biz şehit ve gazi aileleri için bir teklif hazırladık. Bütün sağlık hizmetlerinin tamamen ücretsiz karşılanması için. Devlet gazinin 10 bin 250 liralık sandalyesinin 2 bin 500 lirasını karşılıyor. Bunu ödemeyeceksin de neyi ödeyeceksin. Çocuğuna gemi mi alacaksın? Alt üst sadece 8 diş devlet tarafından karşılanır' diyorlar. Biz devlet olarak gazilerin bütün sağlık giderlerinin tamamının ücretsiz karşılanması için teklif hazırladık. Milletvekilleri sağlık yardımlarından hangi koşullarda faydalanıyorlarsa, ek ücret ödemeksizin aynı haklardan yararlanacaksınız. 

CHP iktidarında gazilerimize mülkiyeti kendilerine ait ev vereceğiz.

Şehitlerin 3 gazilerin 1 çocuğuna iş verilir diyorlar. Hani 3 çocuk yapın diyordunuz. Diğer çocuklar ne yapsın, sürünsün mü? Biz bütün şehit ve gazi çocuklarına iş vereceğiz. Şehit ve gazi çocuklarının eğitim yardımlarının en az iki katına çıkartılmasını öneriyoruz. 

Şehit tazminatı şu anda 83 bin lira, biz 250 bin lira olmasını öneriyoruz. Bakıma muhtaç gaziler için de 337 bin lira olmasını öneriyoruz. İstaiklal gazilerine verieln aylık 577 lirayı da 1500 liraya çıkartılmasını öneriyoruz. Devlet hizmet madalyası alanlara maaş verilmiyor. Biz onlara da maaş ödenmesini öneriyoruz. Gazilerin plakalrında 'Gazi yazmasını istiyoruz. İngiltere'de bir gazi bir mağazaya gittiğinde anons edilir, mağazamızı şereflendirdi diye. Biz açlığa mahkum ediyoruz. Gazilerimiz bütün sorunlarını tek bir makama başvurararak çözsün istiyoruz. Şehit eşlerine milletvekili emekli maaşının aynısı ödenmeli. Denebilir ki, şehitlerimize ve gazilerimize bu kadar ayrıcalık yapılır mı? Cenabı Allah bile onlara ayrıcalık tanımış, "onların makamı farklı" demiş. Gelin gazilrimiz ve şehitlerimizle ilgili bu sorunu birlikte çözelim.

"Kılıçdaroğlu: Gazilik sektör oldu diyenler, çocuklarını askere göndersin" haberi, 03 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Gazilik sektör oldu diyenler, çocuklarını askere göndersin haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Gazilik sektör oldu diyenler, çocuklarını askere göndersin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  2. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  3. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  4. 18:31 Sulusaray Depremi: Tokat'ta Meydana Gelen 5.6 Büyüklüğündeki Sarsıntı Çevre İlleri de Etkiledi
  5. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  6. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  7. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  8. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  9. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  10. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  11. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  12. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  13. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  14. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  15. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  16. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  17. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
  18. 17:03 CHP'den Beştepe'ye: Özgür Özel'den Randevu Talebi
  19. 16:59 Fenerbahçe'de eski yönetici Şekip Mosturoğlu aday oldu!
  20. 16:57 Çernihiv'e Yapılan Hava Saldırısında Ölü Sayısı 18'e Yükseldi
Politika Haberleri