Kılıçdaroğlu: Siz tarih de mi bilmiyorsunuz, Atatürk olmasaydı...

Kılıçdaroğlu: Siz tarih de mi bilmiyorsunuz, Atatürk olmasaydı...

Kılıçdaroğlu: Siz tarih de mi bilmiyorsunuz,... CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bizim minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu?'' diye sordu.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Eğer Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bizim minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu?'' diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

  • Bugünlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik sevgi var, bu bizi mutlu ediyor. Ortak değerlerimize nasıl sahip çıkıyorsak hemen hemen her alanda Türkiye'nin çağdaşlaşmasına katkı veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bizim baş tacımızdır. Düşmanları bile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygı gösterdiler. O savaşı da kurallara uygun olarak yaptı. O ülkenin insanlarının onurunu korudu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim dışımızda dünyanın da ortak değeridir. Zaman zaman eleştiriler yapıldı. Camileri kapattılar, bir sürü laf. Bunlar rivayetler, yok böyle bir şeyler. Kızgınlıklarını bu rivayetlerle götürmeye çalışıyorlar. İnönü'ye her türlü hakaret ediliyor. Kocatepe Camii yaptırma derneği kurucusu İnönü'dür.?

'ATATÜRK OLMASAYDI 5 VAKİT EZAN OKUNUR MUYDU?'

  • Emin olun şunu merak ediyorum. Siz tarih de mi bilmiyorsunuz. Tarihi de mi okumuyorsunuz. Nasıl oluyor da siz bunları ifade edebiliyorsunuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmasaydı bizim minarelerimizde 5 vakit ezan okunur muydu? Bu gerçeği herkesin bilmesi lazım.

'CAM FİLMİ KONUSUNDA TEPKİ GELİNCE…'

  • Devlet şu anda yönetilmiyor. Devleti kim yönetiyor belli değil. Araçlara cam filmi taktırılması, 5.5 milyon kişi, 3.3 milyon araca cam filmi taktırdı. Her birisi 600 lira verdi. Aynı hükümet cam filmi yasaklıyor. Siz bir araya gelmediniz mi? Millet ayağa kalktı, yanlıştır dedi. 427 lira ceza dediler. Araba başı söküm bedeli 150 lira. Ne hakla alıyorsun sen bu parayı. Tepki gelince bakan açıklama yapıyor. Ceza yazdırmayı kaldırdık diye. Ceza ödeyenler ne oldu? Onların parasını iade ediyor musun? Hayır etmiyor. 

'KASAPLAR CEZALANDIRILIYOR'

  • 7 yıldır et ithalatı yapıyorsunuz hani üretim artacaktı. Yapmadılar, üretim azaldı. Sanki bu ülkede meralar yok, besici yok, kasabı yok. Senin kasabın cezalandırılıyor. 70 bin kasap esnafına sesleniyorum. Sen bunun hesabını sandıkta sormak zorundasın kardeşim. Besmelesiz eti getirdiler, halka yedirmeye çalışıyorlar. Sen onu sarayında kendin ye. 

'ATATÜRK GİDİP DIŞARIDAN LÖP ET İTHAL ETMEDİ'

  • Atatürkçülük milletin çıkarlarını savunmaktır. "Türkiye'nin sahibi ve efendisi kimdir?" diyor Mustafa Kemal, "Türkiye'nin sahibi ve efendisi gerçek üretici ve köylüdür" diyor. Atatürkçülük budur. O gidip dışarıdan löp et ithal etmedi.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aşar vergisini kaldırdı, çiftçiye yük olmayacak dedi. Çiftçilerin önünü açmak için. Bu milletin hakiki efendisi köylüdür diyordu. Aynı köylü perişan hale getirildi şimdi.  Herkes perişan vaziyette. 330 bin 306 KOBİ icra takibinde. İcra dosyaları zaten her vatandaşın, neredeyse 2 kişiden 1'inin icra dosyası var. 

'SGK'YI KİM BATIRDI?'

  • Bütün emeklilere sesleniyorum, ağlayacağınıza sandığa gittiğinizde oy vereceksiniz. Bana "Kılıçdaroğlu SSK'yı batırdı" diyorlardı. 3 sosyal güvenlik kurumunun benim emekli olduğum tarihte açığı 2 milyar 341 milyon liraydı. Şimdiki açığı 21 milyar lirayı aşıyor. Ben Erdoğan ve Binali Yıldırım'a soruyorum bu rakam doğru mudur, yanlış mıdır? Sosyal Güvenlik Kurumu'nu kim batırdı? Benim zamanımda kadın 34 erkek 43 yaşında emekli oluyordu. Sayın Erdoğan beni duyacaksın, beni dinleyeceksin. Sen batırdın sen. 

"Kılıçdaroğlu: Siz tarih de mi bilmiyorsunuz, Atatürk olmasaydı..." haberi, 14 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 14 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Siz tarih de mi bilmiyorsunuz, Atatürk olmasaydı... haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Siz tarih de mi bilmiyorsunuz, Atatürk olmasaydı... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri