Kılıçdaroğlu: Yargıtay ve Danıştay düzenlemesini AYM'ye götüreceğiz

Kılıçdaroğlu: Yargıtay ve Danıştay düzenlemesini AYM'ye götüreceğiz

Kılıçdaroğlu: Yargıtay ve Danıştay düzenleme... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aynı yargı paketi içinde yer alan ve şirketlere kayyum atanmasına neden oluşturan suçlar listesinin genişletilmesine dair de "Özel sektör kurumlarının çok tehlikeli hukuksuzluklar içinde ele...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aynı yargı paketi içinde yer alan ve şirketlere kayyum atanmasına neden oluşturan suçlar listesinin genişletilmesine dair de "Özel sektör kurumlarının çok tehlikeli hukuksuzluklar içinde ele geçirilmesi projesi karşısında özellikle TOBB ve TİSK’in tepki verme sorumluluğunda, konuşmak zorundadır.

"Turistin gelmesini dikta engelliyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye turist gelmemesi konusunda Türkiye'nin bozulan imajının turizmciler arasında ortak bir görüş olduğunu belirterek, "Turistin gelmesi için her şey var. Tarih var, kültür, deniz var, güneş deseniz var. Doğal güzellikler var, her şey var. Eksik olan ve turistin gelmesini engelleyen en temel şey Türkiye'deki dikta yönetimidir. Bu yönetimin değişmesi gerekiyor" dedi

Kılıçdaroğlu, "demokratik kuralların hiçbirinin çalışmadığı, yasama, yürütme yargının işleyişinde bütün denge sistemlerinin değiştirildiğini" vurgulayarak, "AKP’nin bu yapıyla 550 milletvekili çıkarsa dahi, ülkeyi yönetme kapasitesini kaybettiğini" söyledi.

Cumhuriyet'ten Şükran Soner'in haberine göre, Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen, turizmin temsilcileri, CHP’li ilgili belediyelerin katıldıkları toplantının ardından turizm krizinin nasıl aşılabileceğine ilişkin olarak, “Engel dikta yönetimidir'' dedi. Turizmi engelleyen dikta yönetiminin değişmesi yolunda demokratik standartları yükseltecek her çağrı, her yasa değişikliğine muhalefet partisi olarak “evet'' diyeceklerini bildirdi.

Arka bahçe

Kılıçdaroğlu CHP’li belediye başkanları ile yaptığı toplantıdan önce, gazete yazarlarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, yargı paketi üzerinden gelen soruları yanıtlarken, “Meşru bir devlet tedbirleri, mücadeleyi meşru bir zemin içinde yapmak zorundadır. Balyoz, Ergenekon davalarında CHP’nin çok sık altını çizdiği, iktidarın doğrudan sorumlu olduğu hukuksuzluklardan, sorumlu yargı kadrolarından da hukuk içinde hesap sorulması başka. Balyoz, Ergenekon hukuksuzlukları gerekçelendirilerek yargı kadrolarının kaldırılması, yeni atamalarla yeni yargı kadrolarının oluşturulması başka bir şey. Devletin meşruiyetine gölge düşürür. Parlamentoyu hukuksuzluğa alet etmek, parlamentoyu arka bahçeye dönüştürmek, asla ve asla doğru değildir'' dedi.

Siyasi otoritenin yargıya gölge düşürdüğünün, tüm kamu, özerk kurumların ele geçirilmesinde sınır tanımaz bir yapının oluştuğunun altını çizerek; “T.C. Devleti yok. AKP Devleti var. Demokratik kuralların hiçbirinin çalışmadığı bir devlet var. Yargıda yapılmak istenen son operasyon anayasaya aykırı. Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz'' dedi.

Düşman yaratma

Kılıçdaroğlu, "AKP’nin 14 yıllık iktidarlarında en geçerli yöntemi düşman yaratarak devleti ele geçirmenin yolu olarak kullandıklarını, yasama, yürütme, yargıda bütün dengeler sistemini değiştirdiklerini" söyledi. Başkanlığa geçiş için yol bulamadıkları gibi partili cumhurbaşkanı formülünde de sonuç alma noktasına gelemediklerini savundu. Şimdilerde bir erken seçim ya da başka arayışlar için öncelikle MHP kongresinden çıkacak sonuçları bekledikleri görüşünü açıkladı.

Kayyım yasası girişimi ile çok daha tehlikeli bir haksızlık hukuksuzluk yoluna girdiklerinin altını çizerek, özel sektör kurumlarının çok tehlikeli hukuksuzluklar içinde ele geçirilmesi projesi karşısında özellikle TOBB ve TİSK’in tepki verme sorumluluğunu, konuşmak zorunda olduğunu anımsattı. Ancak fiili durum gerekçeli gelinen haksızlık, hukuksuzlukların boyutları karşısında sonuçta en büyük görevin vatandaşa düştüğünü vurguladı.

"Kılıçdaroğlu: Yargıtay ve Danıştay düzenlemesini AYM'ye götüreceğiz" haberi, 20 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Yargıtay ve Danıştay düzenlemesini AYM'ye götüreceğiz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Yargıtay ve Danıştay düzenlemesini AYM'ye götüreceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  2. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  3. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  4. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  5. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  6. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  7. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  8. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  9. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  10. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  11. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  12. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  13. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  14. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  15. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  16. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  17. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  18. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  19. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  20. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
Politika Haberleri