Kılıçdaroğlu'na saldıran provokatörleri jet hızıyla serbest bırakan savcıya ağır suçlama!

Kılıçdaroğlu'na saldıran provokatörleri jet hızıyla serbest bırakan savcıya ağır suçlama!

Kılıçdaroğlu'na saldıran provokatörleri jet ... Orhan Şahin / ABC GAZETESİ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik kurşunlu tehdidin yankıları sürüyor. ABC'ye konuşan hukukçular saldırganların jet hızıyla serbest bırakılmasının şüphe...

Orhan Şahin / ABC GAZETESİ- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik kurşunlu tehdidin yankıları sürüyor. ABC'ye konuşan hukukçular saldırganların jet hızıyla serbest bırakılmasının şüphe uyandırdığını belirtti. TBB Başkan Yardımcısı Başar Yaltı bu kararın yanlış bir karar olduğunu ve 'savcının basiretsizliğiyle, hukuk bilmezliği'yle açıklanamayacağını belirterek 'savcı da bu işin parçasıdır' dedi.

 JET HIZIYLA SERBEST BIRAKILDILAR
Vezneciler'deki terör saldırısında şehit düşen polis memurları için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne kurşun atılması olayıyla ilgili gözaltına alınan şüpheliler savcılığın talimatıyla jet hızıyla serbest bırakılmıştı. 

ÜZERLERİNDE POLİS ÜNİFORMASI
Provokatörlerin üzerlerinde polis üniforması bulunması, zanlıların sabıka kayıtlarının kabarık olması, kurşunlu tehdidi savuran saldırganın Başbakan Binali Yıldırım'la samimi pozlar vermesi, akıllarda birçok soru işaretinin oluşmasına neden oldu. 

YARGI BAĞIMSIZLIĞININ OLMADIĞININ GÖSTERGESİ
Saldırganların serbest bırakılmasını ABC'ye yorumlayan hukukçular, var olan durumun yargı bağımsızlığının olmadığını bir kez daha gözler önüne serdiğini belirttiler. 

SİYASİ PROVOKASYON
ABC'ye konuşan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Başar Yaltı, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Mehmet Durakoğlu saldırının siyasi provokasyon olduğunun altını çizdiler. 
Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Başar Yaltı, "Savcılık bunu basit bir tehdit gibi, psikolojik bir refleks yorumlamış olabilir. Ancak durum bu kadar basit değildir. Saldırıyı yapan kişi hemen öncesinde Başbakan'la görüşebilen, en ön saflara gelebilen bir kişidir, buna meczup muamelesi yapamazsınız" dedi. 

basaricerik.jpg
CAN DÜNDAR'A YAPILAN TEHDİTLE AYNI 
Kılıçdaroğlu'na yapılan tehdidin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a yapılan suikast girişimiyle benzerlik gösterdiğini belirten Yaltı, "Bu bilinçli nasıl Can Dündar'a aslında ben seni öldürebilirim ama şimdilik öldürmüyorum mesajı verildiyse aynı durumdur. Kılıçdaroğlu'na da aynı mesaj verilmiştir"  

'SAVCI DA İŞİN İÇİNDE'
Başar Yaltı saldırganların hemen serbest bırakılmasının şüphe uyandırdığının altını çizerek "Hemen salıverilmesi savcının basiretsizliği ile hukuku bilmemesi ile açıklanacak bir durum değildir. Bizzat savcı da bu işin içindedir. Öyle bakmak lazım" ifadeleriyle organizasyonda savcının da parmağı olabileceğini vurguladı.  

'BİRDEN ÇOK GEREKÇE VAR'

durakogluicerik.jpg
istanbul Baro Başkan Yardımcısı Mehmet Durakoğlu "Yani kişisel olarak tutuklu yargılanmaya sıcak bakmıyorum, ama burada soruşturulması gereken birden çok soru olduğu görülüyor. Kurşun atmanın ifade ettiği tehdit olgusu, öte yandan bu işi planlı olduğunu gösteren polis üniformasının şüpheliler üzerinde olduğu gerekçesi pek çok şeyin soruşturulması gerektiğini gözler önüne seriyor. Mutlaka dava açılmalı" dedi. 

kocasakalicerik.jpg
  
İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, "Bu tam bir provokasyon, bugünlere gelmenin suçunu bir başkalarına atmanın olayı" ifadelerini kullandı.    
 

"Kılıçdaroğlu'na saldıran provokatörleri jet hızıyla serbest bırakan savcıya ağır suçlama!" haberi, 10 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'na saldıran provokatörleri jet hızıyla serbest bırakan savcıya ağır suçlama! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'na saldıran provokatörleri jet hızıyla serbest bırakan savcıya ağır suçlama! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  2. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  3. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  4. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  5. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  6. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  7. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  8. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  9. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  10. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  11. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  12. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  13. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  14. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  15. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  16. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  17. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  18. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  19. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  20. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
Gündem Haberleri