Kılıçdaroğlu'nda Erdoğan'a: Ar damarı olan bu sözleri söylemez

Kılıçdaroğlu'nda Erdoğan'a: Ar damarı olan bu sözleri söylemez

Kılıçdaroğlu'nda Erdoğan'a: Ar damarı olan b... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün TBMM'de yapılacak kritik dokunulmazlık oylaması öncesi Meclis Grup toplantısında partililere hitap etti.Kılıçdaroğlu'nun grup konuşması öncesi Grup Başkanvekili Levent Gök, toplantıya...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün TBMM'de yapılacak kritik dokunulmazlık oylaması öncesi Meclis Grup toplantısında partililere hitap etti.

Kılıçdaroğlu'nun grup konuşması öncesi Grup Başkanvekili Levent Gök, toplantıya katılan STK temsilcileri, sendikacılar ve misafirleri selamladı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"İki güzel haberle başlamak istiyorum. Önce şampiyon olan Beşiktaş'ı ve Berlin'deki başarısı dolayısıyla Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. PTT. 1. Lig'den Süper Lig'e çıkan Adanaspor ve Kardemir Karabükspor'u tebrik ediyorum" 

"İkinci güzel haberimiz ise İzmir'den. Moody's, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notunu açıkladı. Son 5 yılda 17 basamak arttı. Çünkü bizim belediyelerimiz kul hakkı yemeden çalışıyor. O başkanımız 400 yıl hapis istemiyle yargılanıyor."

14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Köylü milletin efendisidir" demiştir. Evet onalr bizim efensimiz, baştacımızdır. Cumhuriyetin ilk yıllarında köylüyü milletin efendisi kabul edip sırtındaki yükü büyük oranda indirdiler. Bugün 21. yüzyılda ülkede en yüksek maliyeti köylüler ödüyor. İki Trakya büyüklüğündeki alan ekilip biçilmiyor. Çünkü ekip içerse zarar ediyor. Fındık üreticisi, çay üreticisi, ayçiçeği, patates üreticisi memnun değil. Eğer huzur içinde müreffeh bir yaşam istiyorsanız, adres Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Sen bu dertlerle uğraşırken, AKP'nin Tarım Bakanı, Fransa'da şövalyelik madalyası aldı. Senin emeğini Fransa'ya sömürttüğü için. Ben o onur madalyasını senin göğsüne takacağım çiftçi kardeşim."

VAN HALKI HUZURLU DEĞİL

Geçtiğimiz hafta Van'ı ziyaret ettik. can tarihi bir şehir, Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri. Ama Van halkı huzurlu değil. Deprem sonrası yaralar tam sarılmadı. Depremden sonra oraya en çok giden genel başkan benim. Yılbaşını orada geçirdim. Terör nasıl burada bir numaralı sorunda, orada da bir numaralı sorun. Terörden herkes bıkmış. Terörden kaça nen az 40 bin Yüksekovalı var. Bazı arkadaşlar bunun 80 in olduğunu söylüyor. Bir apartman dairesinde her odada ayrı bir aile oturuyor. 'Bize sadece 500 lira kira yardımı yapılıyor' diyorlar. 'Biz kendi ilçemize dönmek istiyoruz' diyorlar. 'Madem ilçe boşaltılacaktı neden hazırlık yapılmadı' diyorlar.

Van Türkiye'nin en borçlu kenti. Vanlılar teşvik konularında daha fazla çalışma yapılmasını bekliyor. Van Gölü'nün kirlenmesinden şikayetçiler.

"ŞEHİTLERİN SORUMLUSU SARAY'DAKİ DİKTATÖR"

Terör insanlık suçudur ve teröre karşı nereden gelirse gelsin, ortak tavır takınmalıyız. Van'daki konuşmamda bunu söyledim. 2002'de terörsüz bir ülke devraldılar, bugün terörden temizlemek için evler boşaltılıyor. Ülkeyi bu durumakim getirdi? Bu hale getiren kaçak Saray'da oturan diktatör bozuntusudur. Herkes bunu böyle bilsin. 7 Haziran'dan bu yana 500'den fazla şehit verdik. 500 eve ateş düştü. Sorumlusu kim bunun? Ben sorumlusunu biliyorum ama, Hakkari'deki, Van'daki, Edirne'deki kardeşime de soruyorum. Bu soruyu kendimize soracağız. Şehirler silah deposuna döndürülürken, valilere talimat verip 'sakın dokunmayın' diyen kimdi?

Mehmet Ali Şahin, PKK'nın silah depoladığı ve vergi topladığı yönünde tespitler  yaptıklarını itiraf etti. Ben söylüyorum, bu hükümet terör örgütüne yardım ve yataklık etmiştir. Gelen her şehidin, ölen her çocuğun sorumlusu bunlardır. 'Analar ağlamasın' diyorlardı, ağlamayan ana kalmadı. Analar artık haberleri izleyemiyor. Bunun sorumlusu, 14 yılda bu belayı ülkenin başına saran diktatör bozuntusudur.

"YARDIMLAR ÜZERİNDEN BİLE YOLSUZLUK YAPIYORLAR"

"Adımız sadece terörle değil, yolsuzlukla da ünlendi. Suriye'ye insani yardım yapan ABD'li kuruluş, Ürdün ve Trkiye üzerinden 6 Mayıs'ta bir çıklama yaptı. Şöyle diyorlar: "Türkiye'den Suriye'ye yapılan yardımlarda bir ihale ve rüşvet ağı kurulduğu tespit edilmiştir" diyor. En tepedeki malı götürürse, aşağıdaki de 'Benim başım kel mi?' diyor. Yolsuzluk yapıldığı için Türkiye üzerinden yardımları durduruyor. Ameikan vergi mükellefinin parasını, yolsuzluk ve suistimal olması konusunda sıfır toleranstır' diyorlar. Bizim işadamlarımız bu konuda duyarlı mı? Yolsuzluklar yapılıyor, seslerini çıkarıyorlar mı? Çıkaramıyorlar. Sesini çıkaramıyorsan, sen demokrasiyi savunmuyorsun demektir."

"DARBE OLUNCA SORUŞTURMA AÇILIR"

"Türkiye bu kadar sorunla karşı karşıya ama hükümet yok. Usulen bir hükümet var ama, ortada bir hükümet kalmadı. 4 Mayıs Saray darbesi ile yıkıldı. İkide bir bizim için fezleke hazırlayan savcılara sesleniyorum, neden bir soruşturma başlatmıyorsunuz? Savcı dediğin adam birilerinin uşaklığını yapmaz, darbe olucna soruşturma açar."

"BU DARBEYİ YAPANLAR DA HESAP VERECEK"

"Davutoğlu, 'görevi bırakmam benim tercihim değil, bir zaruretin sonucudur' diyor. Nedir o zaruret? Neden milli iradeye sahip çıkmadın. 12 Eylül darbecileri,28 Şubat darbecileri nasıl yargılandıysa, bu darbeciler de gün celecek hesap verecektir."

"KUZEY KORE'DE DE BİR DİKTATÖR VAR"

"Kuzey Kore'de bir diktatör var. Tüm dünyada alay konusu. Bizde de bir diktatör var, o da dünyada alay konusu. Kuzey Kore'de de bir parti var, bizde de bir parti var. Diktatör, Davutoğlu'nu çağırıp istifa ettirdi. Paşa paşa dilekçesini verip aytıldı. Mağdurları oynayamazsın. Yürekli bir adamsan, 23 milyon 600 bin kişinin hakkını savunacaktın. 

DÜŞÜK PROFİLLİLER SIRAYA GİRDİ

Cumhurbaşkanı 'Düşük profilli başbakan' aradığını ilan eidnce, herkes sıraya girdi. 'En düşük profil, en çukar adam benim' diye. Böyle bri parti olur mu? düşük profil demek, aklını başkasına kiraya veren adam demektir. Diktatör buyurmu, "Bıyıklı olsun" diye. Bu kez hepsi birden bıyık bırakmış.Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, siz böyle bir başbakan seçim tarzını dünya tarihinde gördünüz mü? Ayıp değil mi bu ülkeye? Bilyon Ali 'en uygun aday benim' diye ortalıkta geziyor.

"BEDENİMİZİ ÇİĞNEMEDEN BÖYLE BİR BAŞKANLIĞI GEÇİREMEZSİNİZ"

Diktatöre 'Siz tarafsız kalacağınız üzerine yemin ettiniz. Namus ve şeref kavramı bu toplumda çok önemli. Diktatör diyor ki, "Ne demek, olmayan bir şey tartışılır mı?" Evet, biz sende olmayan şeyi tartışacağız. Diktatör 'Ben başkan olmak istiyorum' diyor. Amerika'daki gibi mi olacaksın?' diyorlar. 'O zavallı bir adam, vali bile atayamıyor' diyor. Kendi istediği ne? Herkesi kendi atayacak. Milletvekillerini kendisi sçeecek. İstediği başkanlık böyle bir başkanlık. Sen bizim bedenimizi çiğnemeden böyle bir başkanlığı geçiremezsin.

"Havuz gazetesinde bir akademisyene soruyorlar: Ülkenin bölünmesi ve diktatörleşme nasıl önlenecek?' diye. Adam zaten diktatör, neyini önleyeceksin. Meclis'te bir tek CHP'li kalsabile bunu yapamayacaksınız."

Yeni anayasa ile teröerle mücadelede ne tür bir değişiklik olacak diyorlar. Taş üstünde taş baş üstünde baş kalmayacak. 

Başkan nasıl denetlenecek? diye soruyorlar. Denetlenmeyi isteyen kim? Bunun üzerine giden CHP dışında kim var?

6 milyonu aşkın işsizimiz, 17 mlyon yoksulumuz var, bunların umurunda mı? Bir tek biz ilgileniyoruz.

"AR DAMARI OLAN BUNU SÖYLEMEZ"

Demiş ki diktatör bozuntusu 'Biz sadece Kızılay'a kan veririz'. Sen kanı bile parayla satarsın. Demiş ki 'Biz kandan değil, halktan besleniyoruz.' Senin kandan beslendiğin çok açık. Suriye'de ölenlerin tamamının kanında seni ngünahın var. Senin sadece ellerin değil, dişleirn de kanlı. Sen oraya silah gönderdin, insanlar bir birini öldürsün diye. Zara'da hala öldürülüyor. Ergenekon'da hayatını kaybedenlerin sorumlusu kim? 'Ben bu davanın savcısıyım' demedin mi? 15 yaşında Berkin Elvan, 'Allah rahmet eylesin' demedin. Annesini seçim meydanlarında yuhalattın. Sende din, ahlak, namus, şeref var mı? Sen kandan ve şiddetten besleniyorsun. '400 milletvekili verin, huzur içinde çözülsün' diyordu. Milleti şantajla tehdit ediyor. İnsanda utanma olur, ar damarı olan bunu söylemez. 

8 şehit olduğu gün nikah yapıyor. 23 Nisan'ı yasaklarsın, diğer tarafta her türlü pisliği yaparsın. Biz de çoluk çocuk evlendirdik, mütevazi bir şekilde nikahını yaparsın.

"SAKIN MEDERES'İN ADINI AĞZINA ALMA"

'Halktan besleniyoruz' diyorsun. Biliyoruz, bu halkı soyduğunu. 'Diktatörler kan döker' diyor. Dön bir aynaya bak.

"Sakın ola ki bir daha rahmetli Menderes'in adını ağzına alma. O namuslu, dürüst bir adamdı.O çocuklarına ticaret yaptırmadı. Gidin bakın çocuklarına, torunlarına, hepsi Cumhuriyet'i ve Atatürk'ü savunuyorlar."

"Ben hayatım boyunca siyasi idamların hepsine karşı çıktım. Ama bu savundu. Suudi Arabistan'da yapılan idamları savundu. Biz Mısır'dakine de, Suudi Arabistan'dakine de karşı çıktık. Mısır'a iki arkadaşımız gönderdik. Bangladeş'te bri idam oldu, Erdoğan köpürdü. Peki Suudi Arabistan'da 47 kişi idam edilirken nedenkarşı çıkmadın? İnsanda biraz omurga olur. İdama karşıysan, hepsine karşı çık. Rahmetli İnönü, "idamlara karşı çıkalım" diye bir bildiri yayınladı. Ardından sadece kendi imzası ile 14 Eylül 1962'de 4 sayfalık bir mektup yazdı: "Eğer siz bu idamları onaylarsanız, kansız bir ihtilale kan bulaştırmış olursunuz. Bunu yapmayın. Bu durum millet ile ordu arasına kızgınlık sokar. Tarih önünde büyük vebali vardır" diyor. 

MENDERES'İN İDAMI

Rahmetli Aydın Menderes'in yarım kalan anılarını eşi tamamladı. Aydın Menderes anılarında annesi ilebirlikte İsmet Paşa'ya yaptıkları ziyareti anlatıyor. İsmet Paşa 'idamın durdurulması için elimden geleni yaptım. Ama bunlar çıldırmış durumda' diyor. İsmet İnönü'nün ne kadar üzgün olduğunu, rahmetli Aydın Menderes anlatıyor. Şimdi bunu çarpıtan bir diktatör var. Biz idamlara hep karşı çıktık, sadece bu idamlara değil. İdam cezasını da rahmetli Ecevit kaldırdı. Çünkü idam geri dönüşü olmayan bir yöntemdir.

"KANDAN BESLENENLER AYAĞA KALKTI"

TOBB'da bir konuşma yaptım, ortalık ayağa kalktı. 'Böyle bir başkanlık sistemini, kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz' dedim. Kandan beslenen yarasalar hemen üşüştü. Birileri, Türkiye'yi babasının çiftliği sanıyor. Hiç telaşlanmayın sevgili yurttaşlarım. VHP olduğu sürece bu ülkede rejimi değiştirmeye kimse yeltenemez."

"Kılıçdaroğlu'nda Erdoğan'a: Ar damarı olan bu sözleri söylemez" haberi, 17 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'nda Erdoğan'a: Ar damarı olan bu sözleri söylemez haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'nda Erdoğan'a: Ar damarı olan bu sözleri söylemez 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Politika Haberleri