Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye AKİT'li kapak

Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye AKİT'li kapak

Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye AKİT'li kapak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Filistin'in bağımsızlık gününe atıfta bulunarak, "Biz Filistinlilerin de partisiyiz" dedi. Mavi Marmara davasından kazanılan 20 milyon dolarlık tazminatların, saldırıda hayatını kaybedenlerin...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Filistin'in bağımsızlık gününe atıfta bulunarak, "Biz Filistinlilerin de partisiyiz" dedi. Mavi Marmara davasından kazanılan 20 milyon dolarlık tazminatların, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine verilmediğini öne süren Kılıçdaroğlu, "Gelin açtığınız davalardan vazgeçin, imzanızı atın, sonra bu parayı size vereceğiz, diyorlar. Ben diyorum ya size bunlarda insanlık, ahlak yoktur. Ailelerin davasını sonuna kadar takip etmezseniz biz takip edeceğiz biz" ifadesini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Biz her türlü desteği size sağlayacağız, çünkü halkın partisiyiz biz Bugün KKTC'nin kuruluşunun 33. yılı. Sayın Cumhurbaşkanı'nın şahsında tüm Kıbrıslıları yürekten kutluyorum. Ve CHP olarak biz sürekli sizin yanınızda olacağız. Bizim işimiz öyle lafla değil, eylemledir. Bir şeye karar veririz ve gereğini yaparız. Rahmetli Ecevit de akan kana dur dedi ve gereğini yaptı. Bugün yine Ahıska Türklerinin sürgün edilişlerinin yıl dönümü. Acı vardır, gözyaşı vardır. Oralardan kimse ayrılmak istemezdi. O nedenle sakın Ahıska Türklerini de unuttuğumuzu sanmasınlar. Nerede bir mazlum varsa CHP orada. Ve bugün Filistin'in bağımsızlık günü, onuruyla mücadele eden, bağımsızlığı için çalışan Filistin halkı... Geçmişte Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Filistin'e gidip mücadelesine destek verdiği Filistin halkı... Mahmut Abbas'ın şahsında onlara da CHP'den sevgilerimizi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Onların haklarını gerek Türkiye'de gerek uluslararası arenada sonuna kadar savunacağız. Biz aynı zamanda Filistinlilerin de partisiyiz.

Mavi Marmara gemisini gönderdiler, kaçak gönderdiler. Cesaret edip resmi gönderemediler, 9 yurttaşımız uluslararası alanda hayatını kaybetti. Kıyameti kopardılar, biz de kopardık. Gazze ablukası kalkmadan İsrail'le barışmayacağız dediler, aradan bir süre geçti yeri göğü inletenler resmi bir özür mektubu olmadan dahi kabul ettiler. Gazze ablukası kalkacaktı, kalkmadı. 20 milyon dolara Türkiye'nin itibarını sattılar. Filistinli kardeşlerime söylüyorum; onlar bizim itibarımızı sattı, biz sizin itibarınızı, sizin gücünüzü sonuna kadar savunacağız. Dediler ki; tazminat olarak vermeyiz dediler. Bizimkiler de süklüm püklüm vakıf gösterdiler. Şimdi merak ediyorum bu 20 milyon dolar o hayatını kaybeden çocukların ailelerine verildi mi? Verilmedi, verilmiyor. Gelin açtığınız davalardan vazgeçin, imzanızı atın, sonra bu parayı size vereceğiz diye. Ben diyorum ya size bunlarda insanlık, ahlak yoktur. Ailelerin davasını sonuna kadar takip etmezseniz biz takip edeceğiz biz!

'AKLINI KİRAYA VERENLER MECLİS BAŞKANLIĞI YAPMASIN'

Değerli arkadaşlarım,  devleti yönetmek kolay değildir. Devleti yönetmek her şeyden önce bilgi, ahlak, hukuka ve hukukun üstünlüğüne inanç gerektirir. Bunların olduğu bir yerde yönetici iyi bir yönetici olur, bilgiye birikime değer verir. Parlamentoya bir kanun verdi. Bir maddesi rektör seçimini kaldırıyordu. Doğrudan atama olsun diye. Buna itiraz edildi. Parlamentoda görüşüldü, AKP de dedi ki; madem parlamento istemiyor ben bu maddeyi geri çekiyorum dedi. Sonra KHK ile bu düzenlemeyi yaptılar. İlk sorum TBMM Başkanınadır; Eğer Gazi Meclisin itibarını koruyacaksınız önce sizin itiraz etmeniz gerekiyor. Neden dut yemiş bülbüle döndün. Parlamentonun saygınlığını korumak benden çok senin görevindir. TBMM'de geri çekilen düzenleme KHK ile kabul ediyorsa senin utanman lazım. Aklını kiraya verenler, TBMM Başkanlığı yapamazsın. Bizim çocuklarımızı yetiştiren hocalar kendilerine başkan seçecekler işte ne güzel. Neden kaldırdılar bunu? Efendim üniversitede insanlar birbirini kötülüyormuş. Yani genel seçimlerde de bir yerlerde olay olduğunda genel seçimleri tamamen kaldırmak mı lazım? Bir ülkenin gelenekleri çok önemlidir. İngiltere'de yazılı bir anayasanın olmamasının temel nedeni güçlü bir demokrasi olmasıdır. Trafikte hızlı giden bakan ceza yediğinde, ertesi gün istifa ediyorsa bu ahlak gerektirir. Bunlar 12 Eylül'e döndüler. Kenan Evren dönemine döndüler. Darbe ruhunu içselleştirmiş bir siyasal iktidarla karşı karşıyayız. 

Tutturmuşlar başkanlık olacak, hayır olmayacak. Başkanlık rejim tartışmasıdır, sen rejimi değiştiriyorsun. Rejimi 1923'te ilan ettik, bu başka diyorlar, hayır. Cumhuriyeti diktaya dönüştürsen rejim değişmiş olur.''

582af0d418c7731350f5e9af-001.jpg

'NASIL PROFESÖR OLMUŞ BİLMİYORUM'

Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ın kendisine yönelik, 'Biz hadi saftık bilmiyorduk ama sen biliyordun onların terör örgütü olduğunu' sözlerine ise AKP'nin sözcüsü Yeni Akit gazetesi'nin 'CHP'den Gülen'i bitirin önergesi' manşetli kapağı ile cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, 'Bunların Genel Başkan Yardıcısı var, ismi lazım değil, profesör ama nasıl profesör bilmiyorum. Demiş ki “hadi biz saftık kandırıldık. Kılıçdaroğlu bunların terör örgütü olduğunu biliyordu. Kılıçdaroğlu yargılanmalı. Hayır yargılanmaktan korkmayız da bu nasıl öğrenci yetiştirdi. Sevgili Yasin Aktay senin partinin önüne 2004 yılında bir belge koydular orada brifing verdiler hem MİT hemen Genelkurmay başkanlığı verdi. Bu örgüt tehlikeli bir örgüt dendi. Biz kandırıldık diyor saftık diyor. Yasin Aktay’a soruyorum: Herkesin kandırdığı bir adam Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetebilir mi? Safız diyorlar siz saf değilsiniz. Bir şey söyleyeceğim de burada söylenmesi ayıp.  2013’te önerge vermişiz, Gülen ile ilgili araştırma komisyonu kuralım. Bu ülkede her yere sızdı demişiz. Bize kızıyorlar, kabul etmiyorlar.  ''Safız’ diyorlar. Siz saf değilsiniz. Bunun faturasını er, erbaş, iş adamlarına çıkarıyorlar. Onların ne günahı var? Talimatı veren belli. Türkiye’yi bu hale getiren yargılanmalı' ifadelerini kullandı.

ZIKKIMIN KÖKÜNÜ YE' DİYEN AKP'LİYE YANIT 

Isparta İl Başkanı Osman Zabun katıldığı bir televizyon programında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kamudan ihraçlar nedeniyle kendilerine çok sayıda kişinin geldiğini, mağdur edebiyatı yaptığını söylemişti. Bunu dile getirenlere de "Ağaç kökü yesinler" demişti.

Kılıçdaoğlu Zabun'a 'Devlet mağdur yaratmaz. Mağdurlara ''gitsin ağacın kökünü yesinler’ denmez. Eğer sen öyle dersen, Anadolu’da bir laf vardır. Sen de zıkkımın kökünü ye derler' ifadeleriyle cevap verdi.

Canlı Yayın

"Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye AKİT'li kapak" haberi, 15 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye AKİT'li kapak haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan AKP'ye AKİT'li kapak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Politika Haberleri