Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı Adil Öksüz açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı Adil Öksüz açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı Adil Öksüz açıklaması Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınında Taha Akyol’un sorularını yanıtladı.  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Adil Öksüz'ün sıradan bir insan olmadığı ve bunun...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınında Taha Akyol’un sorularını yanıtladı.  

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Adil Öksüz'ün sıradan bir insan olmadığı ve bunun üzerine gidilmesi gerektiği" şeklinde aldıkları duyuma değinerek, Öksüz'ün MİT elemanı olmadığı yönündeki haberleri "Hiçbir istihbarat örgütü, 'bu bizim elemanımız veya değil' diye açıklama yapmaz" sözleriyle eleştirdi.

Öksüz'ün gözaltına alınması ve serbest bırakılması sürecine değinen Kılıçdaroğlu, yaşananların Öksüz'ün sıradan bir insan olmadığını gösterdiğini söyledi:

"Adil Öksüz'ün bütün ayrıntılarıyla incelenmesi lazım. Birisi korumasa böyle bir şey olmaz. Bunun arkasında güçlü bir örgüt var, yerli, yabancı. Korunuyor. En büyük endişem de yakalanmadan önce öldürülme ihtimali de var. Geçmişte buna benzer çok olaylar oldu. Belli kişiler alındı, öldürüldü, nerelere gömüldüğü belli olmadı." 

"Karşı darbe algısı güçlenebilir"

“OHAL uygulamalarını doğru bulmuyoruz'' diyen Kılıçdaroğlu, Meclis’teki dört siyasi partinin ve tabanlarının darbeye karşı olduğunu belirtti. “Bu durumda OHAL’in sürmesine gerek yok. Gelin, kanunları Meclis’te tartışalım. Yetkinin yanlış kullanıldığını ifade ettik'' diye konuştu.

CHP lideri, OHAL sırasında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) için Anayasa Mahkemesi’ne neden başvurdukları ve tutuklu gazeteciler hakkında şu ifadeleri kullandı:

“OHAL’de kapsamın dışında düzenleme yapılmaz. Hepimizin tek güvencesi hukuk. Herkes hukuk içinde hareket etmek durumundadır. ''İstediğimi asarım, istediğimi keserim, bütün muhalifleri ezerim’ derseniz, karşı darbe algısı toplumda güçlenebilir. Askeri darbe dönemindeki gibi uygulamalarla karşılaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı çıktı,  OHAL için '12 ayı bile aşabilir' dedi. Bu, Türkiye için felaket bir tablodur.

TUTUKLU GAZETECİLER

Gazetecilere ve yazarlara kelepçe vurmak gibi uygulamalar, bizim mevcut durumu anlatmamızı zorlaştırıyor. Ali Bulaç, Nazlı Ilıcak, Lale Kemal, Aslı Erdoğan, Necmiye Hanım [Necmiye Alpay] gibi isimlerin içeri atılmasını anlayamıyoruz. Yazarların, gazetecilerin hangisi darbeci? Yargılayabilirsin, niye tutukluyorsun? Altan kardeşler de hapiste. Hapisteki gazeteci sayısı 110’un üzerinde.''

''Makam ayrı, kişi ayrı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lozan Anlaşması hakkındaki sözlerine tepkisini sürdüren Kılıçdaroğlu, Meclis’in açılışında Erdoğan’a yönelik tutumlarının ne olacağı yönündeki soruyu yanıtladı:

“Makam ayrı bir şey. Biz Cumhurbaşkanlığı makamına saygı gösteririz. Ama biz isteriz ki, makamın dışında kişiye de saygı gösterelim. Kullanılan dilin sıradan politikacı dili dışında bir dil olması gerektiğini asla unutmamalı. 15 Temmuz’un üzerinden kısa bir süre geçti, şimdi Lozan! Ülkenin işsizlik sorunu var. Ekonomide ciddi sorunlarımız var. Bu sorunlarımız varken, neden bu tartışmaya zemin hazırlanıyor, anlamıyorum. Gündem değiştirmek isteniyor olabilir, bırakın bunu başkası yapsın, Başbakan yapsın.''

unnamed-(3)-022.jpg

"Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı Adil Öksüz açıklaması" haberi, 01 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı Adil Öksüz açıklaması haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı Adil Öksüz açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  4. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  5. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  6. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  7. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  8. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  9. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  10. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  11. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  12. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  13. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  14. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  15. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  16. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  17. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  18. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  19. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  20. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
Politika Haberleri