Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Suriye tepkisi: Esad El Bab’da değil, Şam’da

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Suriye tepkisi: Esad El Bab’da değil, Şam’da

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Suriye tepkisi: ... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Zalim Esed’in hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil’’ sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Meclis tezkereyi...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Zalim Esed’in hükümranlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil’’ sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Meclis tezkereyi terörle mücadele için verdi. Ayrıca Esad, El-Bab’da değil Şam’da’’ dedi.

CHP MYK Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı toplandı. Toplantıda Fırat Kalkanı Operasyonu, Adana’daki yangın faciası gündeme geldi. Edinilen bilgiye göre; yangın faciasının ardından MYK’de, yurtların denetimi için inisiyatif kullanılması kararı alındı. Buna göre görevlendirilen milletvekilleri gerek kendi bilgileri doğrultusunda gerekse gelen şikâyetler üzerine yurtlara giderek sivil denetim gerçekleştirecek.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, yangın faciasına ilişkin ''ailelerin acılarını paylaştığını belirterek, her zaman yoksul çevrelerin çocuklarının yaşamını yitirdiğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “5. ve 6. sınıf çocuklarını gördüğüm zaman aklıma torunum geliyor. Kendimi, yaşadığım koşulları düşünüyorum, kahroluyorum. Ülkem hâlâ çocukların bu sorununu çözemedi, herkesin utanması lazım. Koskocaman Türkiye, çocukların barınma sorununu, yurt sorununu nasıl çözemez? Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama bekliyoruz’’ dedi.

''O BİR TERÖR TEZKERESİ’

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Zalim Esed’in hükümdarlığına son vermek için biz oraya girdik, başka bir şey için değil’’ sözlerine ilişkin olarak “Bu parlamentonun yetki gaspıdır. Meclis’in iradesini başka şeyler için kullanıyor. Meclis tezkereyi terörle mücadele için verdi. Ayrıca Esad, El-Bab’da değil, Şam’da’’ dedi. Bir yanda PKK’nin bir yanda IŞİD’in askerleri esir ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Askerlerin başına çuval geçirilmiş, konsolosluğun işgal edilmiş, Süleyman Şah korunamamış, 18 adaya Yunan bayrağı çekilmiş, hâlâ efeleniyorsun. Türkiye’nin düştüğü duruma bak. Bunlar, “Her şeyi ben bilirim’’ diyen tek adam, külhanbeyinin marifeti. Başkanlık sistemine karşı çıkarken biz bunları söylüyoruz. Tüm gücü bir kişide toplarsanız başınıza bu gelir’’ dedi. Sürekli “fiili durum’’ deyip durulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Fiili durum 18 adaya çekilen Yunan bayrağıdır, fiili durum IŞİD ve PKK’nin elindeki askerlerimizdir’’ ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Suriye tepkisi: Esad El Bab’da değil, Şam’da" haberi, 01 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Suriye tepkisi: Esad El Bab’da değil, Şam’da haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Suriye tepkisi: Esad El Bab’da değil, Şam’da 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  2. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  3. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  4. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  5. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  6. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  7. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  8. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  9. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  10. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  11. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  12. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  13. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  14. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  15. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  16. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  17. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  18. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  19. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  20. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
Politika Haberleri