Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın AYM açıklamasına yanıt: Narsist

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın AYM açıklamasına yanıt: Narsist

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın AYM açıklamasın... Cumhurbaşkanı hukuka saygı duyar, örnek olur. Ama bir kişinin narsist özelliği ortaya çıkmışsa ne Anayasa'ya ne yasaya uyar. "Ben mahkeme kararına uymayacağım demek narsist kişiliğin çok öne çıktığı bir olaydır"Cumhuriyet...

Cumhurbaşkanı hukuka saygı duyar, örnek olur. Ama bir kişinin narsist özelliği ortaya çıkmışsa ne Anayasa'ya ne yasaya uyar. "Ben mahkeme kararına uymayacağım demek narsist kişiliğin çok öne çıktığı bir olaydır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir kişinin narsist özelliği öne çıkmışsa hiç kimseyi tanımayacağını belirtti. CHP lideri, "Adaleti mahkemeler dağıtır. Ben mahkemeye saygı duymayacağım, uymayacağım demek narsist kişiliğin çok öne çıktığı bir olaydır." dedi. Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a yarın cevap göndereceğini de dile getirdi.

Anıttepe semtindeki Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’ni (TÜRMOB) ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, Genel BaşkanNail Sanlı ile görüşmesinin ardından gazetecilere gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.


01-07 Mart Muhasebe Haftası dolayısıyla yardımcılarından Selin Sayek Böke ile TÜRMOB’a gelen Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında TÜRMOB'un 101 bin üyesinden birisinin de kendisi olduğundan söz etti, Birliğin kayıt dışı ekonomi ile mücadele eden tek meslek kuruluşu olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’nin kararını tanımamasını nasıl değerlendirdiği sorusuna Kılıçdaroğlu, “Emin olun böyle bir soruya muhatap olmak üzüntü verici. Bir ülkenin cumhurbaşkanı topluma, hukuka örnek olur, kanunlara, yargıya saygı duyar. Bir kişinin narsist özelliği öne çıkmışsa hiç kimseyi tanımaz. Kendisi ne dillendirirse dillendirsin hukuk bir toplumda tüm canlıların, doğanın, insanların güvencesi demektir. Adaleti mahkemeler dağıtır. Ben mahkemeye saygı duymayacağım, uymayacağım demek narsist kişiliğin çok öne çıktığı bir olaydır.'' cevabını verdi.

"KİMSİN SEN?"

Kılıçdaroğlu, hükümet kanadından bu konuda gelen “Erdoğan’ın kişisel görüşüdür'' ifadelerine ise şu karşılığı verdi: “Hiçbir şey eleştiri dışında tutulamaz; yargı, Parlamento, siyasi partiler, iktidar, STK’lar da eleştirilebilir. Siz eleştirmenin ötesine geçiyorsunuz. Kimsin sen? Sen çıktın TBMM önüne; Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağına, kurumların uyum içinde çalışmasını sağlayacağına namusun ve şerefin üzerine yemin ettin. Namus ve şeref bitti. Onun için hukuk da kurallar da bitecek. Narsist kişiler kural, yasa, anayasa tanımazlar. Bunlar kendi söylediğinin kural olduğunu ve herkesin ona uymasını isterler.'' 

Gazeteciler Can Dündar ile Erdem Gül’ün tahliye olduktan sonra çıktıkları IMC TV'nin ekranının kararması sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Mahkeme kararı olmadan bu tür uygulamaları doğru bulmuyoruz asla. Yargının bağımsızlığı üzerinde nasıl duruyorsak medyanın üzerinde de aynı titizliği göstermek zorundayız.'' dedi.

"MASAYI BİZ DEĞİL, MECLİS BAŞKANI DAĞITTI"

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun toplanması için TBMM Başkanı tarafından ikinci kez yapılan çağrıya cevaplarının ne olacağı sorusuna CHP lideri, "Meclis Başkanımıza yanıtı yarın göndereceğim. İlk mektuptaki görüşümüz ne ise aynı görüşümüz devam ediyor. Biz hiçbir zaman masayı devirmedik, toplantıyı bitiren TBMM Başkanı'dır. İkinci kez neden böyle bir davet yapıyor, onu anlamış değildir." diye konuştu.

AYM BAŞKANININ AÇIKLAMALARI
Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın bugün katıldığı konferanstaki konuşmasında 'AYM’nin verdiği kararlar herkesi ve her kurumu bağlamaktadır. Kararlarımız hakkında övgüler de karalama yoluyla yapılan haberler de kararlılığımızı değiştirmez.' ifadesini de yorumladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın yargıç titizliği içinde düşüncelerini aktardığını belirten Kılıçdaroğlu, “Kırgınlık ifade etmiyor ama kendilerine yönelik haksız uygulamaların karşısında.'' değerlendirmesinde bulundu.

BAYKAL'IN AÇIKLAMALARI

Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon programında Deniz Baykal’ın ''CHP iyi yönetilmiyor, hamasetle dış politika yapılıyor’ eleştirisine de “Az önce söyledik; her kurum eleştirilebilir, bunu da saygı ile karşılayacaksınız. Hamasetle dış politika yürütülmemeli; dış politika iç politikanın asla malzemesi olmamalı ama maalesef böyle bir tablo Türkiye’de yok." şeklinde konuştu.

"Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın AYM açıklamasına yanıt: Narsist" haberi, 01 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın AYM açıklamasına yanıt: Narsist haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın AYM açıklamasına yanıt: Narsist 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  2. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  3. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  4. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
  5. 23:57 Netflix'in İlk Çeyrek Geliri Yüzde 15 Arttı: Abone Sayısı 37 Milyon Kişi Arttı
  6. 23:36 UEFA Avrupa'da, Aston Villa ve Fiorentina ilk iki finalist oldu!
  7. 23:26 CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!
  8. 22:58 Bill Gates açıkladı: Yapay zeka işte bu meslekleri yerinden edemiyor!
  9. 22:58 Aston Villa, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde büyük bir etki yarattı
  10. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  11. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  12. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  13. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  14. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  15. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  16. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  17. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  18. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
  19. 22:05 Netanyahu açıkladı: "Varoluşsal bir tehlikeyle karşı karşıyayız"
  20. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
Politika Haberleri