Kılıçdaroğlu'ndan iç savaş açıklaması!

Kılıçdaroğlu'ndan iç savaş açıklaması!

Kılıçdaroğlu'ndan iç savaş açıklaması! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile görüştü. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, darbe girişimi üzerine bir takım açıklamalarda bulundu. "Darbe girişimi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile görüştü. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, darbe girişimi üzerine bir takım açıklamalarda bulundu. "Darbe girişimi başarılı olsaydı iç savaş çıkardı" sözü dile dikkat çekti. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ise 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı, Avrupa Birliği, Türkiye üyeliğini askıya alırdı açıklamasında bulundu.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland,TBMM’de yaptığı açıklamada darbe girişiminin başarısız olmasından son derece memnun olduklarını belirterek "Şayet böyle bir girişim başarılı olsaydı Avrupa Konseyinin Türkiye üyeliği askıya alınmak durumunda kalacaktı." dedi. Thorbjorn Jagland, darbe girişimi sonrasında OHAL ilan edilmesine ilişkin "OHAL Meclis’in çalışmasının durması veya siyasi partilerin çalışmayı bırakması anlamına gelmemektedir" dedi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland beraberindeki heyetle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu TBMM’deki makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ve Jagland görüşmenini ardından ortak bir basın açıklaması yaptı. Thorbjorn Jagland, Avrupa Konseyi olarak Türkiye’deki kurumlara desteklerini iletmek adına geldiklerini belirterek şunları söyledi: "Türkiye birçok önemli süreçten geçti, geçiyor. Tanklar insanların üzerine sürüldü. İnsanlara ateş edildi. Bu süreçte uçaklar meclisi bombaladı ve siyasi güç ele geçirilmeye çalışıldı. Avrupa Konseyi olarak bu girişimin başarısız olmasından biz son derece memnuniyet duymaktayız. Şayet böyle bir girişim başarılı olsaydı Avrupa Konseyinin Türkiye üyeliği askıya alınmak durumunda kalacaktı. Türkiye şu anda birlik olmuş durumda. Bu anlamda birlik açısından siyasi partilerin önemi de büyüktür. OHAL Meclis’in çalışmasının durması veya siyasi partilerin çalışmayı bırakması anlamına gelmemektedir. Biz her zaman Türkiye ile çalışmaya hazırız. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesindeki güvenceler dahilinde söz konusu süreçlerin Türkiye’de yürütüleceğine inancımız büyüktür."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Thorbjorn Jagland ile verimli ve güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydederek şöyle konuştu: "Demokrasi ve parlamenter sisteme yapılan bu saldırıyı bütün siyasal partiler toplum kuruluşları meslek odaları ve halkımızla mücadele ederek darbe girişimini engelledik. Parlamentonun üzerine bombalar yağarken açık kaldığını ve görevini yaptığını ifade ettim. Eğer darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye’de bir iç savaş olabileceğini, çok sayıda insanın yaşamını yitirebileceğini aktardım. Türkiye’de yaşanan olaylardan büyük kaygı duyduklarını, demokrasinin gelişmesi açısından konsey olarak her türlü katkıyı vereceklerini, darbe girişimcileriyle hukuki mücadele yapılırken bunun hukukun üstünlüğü bağlamında ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettiler. Aynı düşünceleri paylaştık. Dolayısıyla kendisinin Türkiye’nin yaşamış olduğu büyük olay dolayısıyla bizleri dinlemeye gelmesi, bu konuda görüşlerimizi sorması bizim ve Türkiye açısından önemlidir."

İşte o açıklama:

"Kılıçdaroğlu'ndan iç savaş açıklaması!" haberi, 04 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan iç savaş açıklaması! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan iç savaş açıklaması! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  2. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  3. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  4. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  5. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  6. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  7. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  8. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  9. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  10. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  11. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  12. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  13. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  14. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  15. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  16. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  17. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  18. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  19. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  20. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
Politika Haberleri