Kılıçdaroğlu'nu eleştiren TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Erdoğan'a 'zalim' demiş

Kılıçdaroğlu'nu eleştiren TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Erdoğan'a 'zalim' demiş

Kılıçdaroğlu'nu eleştiren TOBB Başkanı Rıfat... CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, geçmişte Hisarcıklıoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na yaptığı ziyaretlerin içeriğini açıkladı. Tekin, “Geriye doğru en az 2-3 kez gelerek Kılıçdaroğlu ile görüştü. Ben tanığım....

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, geçmişte Hisarcıklıoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na yaptığı ziyaretlerin içeriğini açıkladı. Tekin, “Geriye doğru en az 2-3 kez gelerek Kılıçdaroğlu ile görüştü. Ben tanığım. Yanımda bizzat Kılıçdaroğlu’na Erdoğan ve AKP’yi kastederek, ''Bizi bu zalimlerden kurtarın’ talebinde bulundu'' dedi.

Kılıçdaroğlu’nun, “Cesur değilsiniz'' eleştirisi, TOBB Genel Kurulu’na damga vuran, “Böyle bir başkanlık sistemini, kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz'' gölgesinde kalsa da taraflar birbiri ardına sert demeçler verdi. Hisarcıklıoğlu, Kılıçdaroğlu’nu, “Ana muhalefet boşluğu var. Seneye gel boyunun ölçüsünü al'' diye yanıtladı. Bu yanıt CHP’yi çok kızdırdı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, etkinlikler ve temaslar için TOBB Genel Kurulu’ndaki konuşmasının ardından Almanya’ya gittiği için tartışma AKP-TOBB ile CHP kurmayları arasında gerçekleşti. Hisarcıklıoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’na yönelik yanıtlarına en sert tepkiyi eski CHP’nin genel başkan yardımcısı, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin verdi. Tekin, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu ile yaptığı bazı görüşmelerin içeriğini de anlatarak Hisarcıklıoğlu’nu şöyle yanıtladı:

Hisarcıklıoğlu, 15 yıldır TOBB’un başında. Kılıçdaroğlu 2010’da bizim genel başkanımız oldu. Hisarcıklıoğlu, Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı döneminde geriye doğru en az 2-3 kez bize geldi. Kılıçdaroğlu ile görüştü. Bu ziyaretlerinde Erdoğan Başbakan’dı, Cumhurbaşkanı olmamıştı daha. Bu görüşmelere bizzat tanığım. Görüşmelerde Hisarcıklıoğlu, Kılıçdaroğlu’na, TOBB Başkanı olarak siyasi iktidarın anlayışından şikâyet etti. Hatta size net olarak söyleyebilirim ki, bu görüşmelerde Hisarcıklıoğlu, Kılıçdaroğlu’na bizzat Erdoğan ve AKP iktidarını kastederek, ''Bizi bu zalimlerden kurtarın’ talebinde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun ana muhalefet lideri için zaten görevi bu. Zalimliğe uğrayan kesimlerin savunucusu olmak CHP liderinin görevi. Ancak kapalı görüşmelerde ''bizi zalimlerden kurtarın’ diyen önemli bir sivil toplum örgütü liderinin ''niye cesur değilsiniz’ diye çıkışan ana muhalefet liderine karşı ev sahibi olduğu genel kurulda hükümet sözcüsü gibi konuşması çok ayıp.

Ama ben anlıyorum. Hisarcıklıoğlu çocukluğumuzdaki açık hava sinemalarına kaynak yaparak giren izleyiciye benziyor. O sinemalarda iki tip izleyici vardı. Biri biletli öbürü bilet almadan kaynak yaparak giren. Hisarcıklıoğlu, bilet almadan kaynak yaparak girip sonra da teknoloji o zaman zayıf olduğu için sık sık film kesintileri olunca yüksek sesle ''makinist’ diye bağıran izleyiciye benziyor. O bağıran izleyici biletli olan değil kaynak yapan izleyiciydi. Hisarcıklıoğlu, 15 senedir TOBB Başkanı ama demokrasi bileti yok. Kaynak yapıyor. Demokrat olmak için biletinizin olması lazım. Gizlice gelip ''bizi zalimlerden kurtarın’ diyen sonra da arkadan eleştiren Hisarcıklıoğlu’nun demokrasiyle alakası yok.

"Kılıçdaroğlu'nu eleştiren TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Erdoğan'a 'zalim' demiş" haberi, 13 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'nu eleştiren TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Erdoğan'a 'zalim' demiş haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'nu eleştiren TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Erdoğan'a 'zalim' demiş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  2. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  3. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  4. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  5. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  6. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  7. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  8. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  9. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  10. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  11. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  12. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  13. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  14. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
  15. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  16. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
  17. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  18. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  19. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  20. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
Politika Haberleri